Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Браво браво, се спасивме во последните минути.

Ајде сега им се наближуваме на Реал, сега со Севиља ќе биде тешко. Иначе тешки беа условите за играта, ама и Рајкард е прича за себе. Кога видов каде игра Кркич лошо ми стана.
Ајде не е битно веќе, важно трите бода се додадени на табелата. Одиме понатаму.

Како така важно ги освоивме 3те бода:)

Следна на патот ни е Севиља хммм ќе биде тешко.

Бојан, Ињеста, Чави (Шпанија) Турам, Абидал, Анри (Франција) Замброта (Италија) Деко (Португалија) Маркез, Џовани (Мексико) ке играат за своите репрезентации деновиве на пријателски средби.

Она што радува е дека Роналдињо, Меси и Милито ке останат во Барселона бидејки немаат настап со нивните репрезентации...и ке бидат максимално одморени и подготвени за дуелот со Севиља наредна недела.

Ууу тежок противник имаме сега. Ако некој не постирал претходно ќе пишем јас: Пујол повторно се повредил. Го искинал мускулот и ќе го нема 4-5 утакмици...

Медиуми во Шпанија пренесоа дека Барселона ја добила битката со Јувентус и Реал Мадрид за дефанзивецот на Расинг, Гарај.
Барселона прифатила да ја плати откупната каузула на Гарај која изнесува 20мил евра. Со што 5мил ке се платат сега а останатите 15во летниот преоден рок.

Не сум го гледал...али 20мил некако многу ми се. Би требало Маркез да си замине сега.

Медиуми во Шпанија пренесоа дека Барселона ја добила битката со Јувентус и Реал Мадрид за дефанзивецот на Расинг, Гарај.
Барселона прифатила да ја плати откупната каузула на Гарај која изнесува 20мил евра. Со што 5мил ке се платат сега а останатите 15во летниот преоден рок.

Не сум го гледал...али 20мил некако многу ми се. Би требало Маркез да си замине сега.

20 милиони ? ....Сигурно мора да е вреден, оти тоа се многу пари.

Ај со среќа Гарај.Ми е криво малце шо не го земавме ние ама шо да прајш ке зееме бољи:)

Не, Езкел не е материјал за Барса... еве што се случува во Шпанија последниве сезони. Поради недостаток на квалитетни дефанзивци(за разлика од другите лиги), баш размислете какви се имиња има во Англија и Италија, клубовите бараат добри надежни дефанзивци кои ќе бидат костур на одбраната во годините што претстојат, затоа што Шпанија се наполна со 30+ годишни центални дефанзивци.

Прво беше Рамос, Реал ризикуваше но ризикот се исплати.
Лани беше Алексис, Валенсија ризикуваше но не се исплати.
Оваа година е Пепе кој одлично се покажа.

Следен е Езкел?
Уште еден од плејадата на латиноамериканци кои полека, полека но успешно ја колонизираат Шпанија. Сум го гледал на неколку наврати, добар е, има иднина само мислам дека Барса избрза. Ако успеат да се ослободат од Маркез, тогаш одличен им е планот... ако не, штета преголемата конкуренција ќе го уништи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom