Факултет за музичка уметност

• Креатор на темата Креатор на темата Freedy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 април 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Разгледав дали има некоја друга ваква тема за да не отворам нова, но колку што ме служат очиве не забележав таква. Ако има, нека ми посочи некој од модераторите.
Сакав да прашам ако може некој да ми одговори што е потребно за да се запишиш на музичка уметност ? дали има некои предуслови ? ако има, кои се тие ? матура ? дали има аудиција ? од што се состои ?
Значи ако може некој подетално да ми објасни, се разбира ако има некој од тој факултет... или не мора да е од факултетот ако е добро информиран :)

Фала многу.

Ако не си учел музичко претходно малце тешко ќе ти иде.

знам дека треба да знаеш добро да свириш два-три различни инструменти

и ненормално ГОЛЕМИ конекции со високи особи

stefi ти на тој факултет си ?

mettalhammer: два-три различни инструменти ? заборавив да кажам дека на пеење мислев... или и за таму е потребно инструмент ?

Јас сум во средното, ама споени сме со факултетот.

stefi ти на тој факултет си ?

mettalhammer: два-три различни инструменти ? заборавив да кажам дека на пеење мислев... или и за таму е потребно инструмент ?

е ако е за пеење, тогаш ти треба солиден глас, како за цркањето мислам, и тоа со врските, обавезно,

а за свирење, ќе научиш таму, мислам дека пијано, мора да научиш понатака.
Ајде, ќе се најде некој од ФМУ да појасни.

Пиано мора да знаеш, во средно задолжително на сите ни е пианото.

Па добро и на електро треба задолжително да знаеш математика, но сепак почуваат со предавањата од 0. Разликата е што на тие што учеле дотогаш математика (во случајов пијано) ќе им е полесно. Барем претпоставувам...
А за упис поконкретно не знаеш како е ? околу тоа дали има аудиција и слично ?

Tреба да знаеш пијано да свириш, треба да знаеш хармонија(задолжителен предмет у средно) кој мислам дека и се полага на приемен испит.
Ако ова го немаш тогаш треба да пробаш на опцијата ``Врски``.
Пробај, не боли ништо ако баш толку сакаш да станеш певачица со факс : )

Хармонија е многу тешко дури и невозможно без пиано.

Па добро и на електро треба задолжително да знаеш математика, но сепак почуваат со предавањата од 0. Разликата е што на тие што учеле дотогаш математика (во случајов пијано) ќе им е полесно.

hah da be uste da se pocnuva na elektro matematika od 0 :)

@AleksandarT: не мислев баш конкретно од 0 (ако мислиш на собирање и одземање :)), ама матерјалот што се предава се изучува од 0. нема ништо као демек ова го знаете, не мора да го повторуваме. можеби и не е баш најдобар пример за споредба со пијаното, ама друго ништо не ми текнуваше :)

А зошто тогаш воопшто има опција на факултетот да се запишат ученици што завршиле гимназија ? никој од нив не изучувал хармонија. зарем толку е тешка таа хармонија ? гимназијалец во тој случај би се запишал само ако земал приватни часови ? друга логика не гледам...

А зошто тогаш воопшто има опција на факултетот да се запишат ученици што завршиле гимназија ? никој од нив не изучувал хармонија. зарем толку е тешка таа хармонија ? гимназијалец во тој случај би се запишал само ако земал приватни часови ? друга логика не гледам...
Па може и некој од музичко да се запише на правен ама му требаат подготовки пред тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom