Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Види македонски ако има. Граматика нешто да те научат. И виртуелен бон тон, ако уопште постое тоа како термин.

Што ќе ти се тие два предмета на енергетика смер? >.>

Незнам шо цепидлачите. Објаснете му на човекот, дајте му насока, советувајте го, тој е полесен тој е потежок, тоа утре ќе ти треба тоа нема да ти треба...[DOUBLEPOST=1452511470][/DOUBLEPOST]
Какви се` се` запишуваат на ФЕИТ ... :facepalm:

Ma oвој бар ја знае програмата ако не друго :) Има и такви идат на факултет незнаат шо предмет слушаат , пола саат пред испит дознаваат шо предмет ќе полагаат...

Ам изгледа дека не ја знае програмата. Во прв семестар имал Програмирање и алгоритми 1 и сега ќе си го избере истиот предмет.

Незнам шо цепидлачите. Објаснете му на човекот, дајте му насока, советувајте го, тој е полесен тој е потежок, тоа утре ќе ти треба тоа нема да ти треба...

Што има да му објаснуваме ние кога факултетот ти дава прирачник ?
На крај краева кога веќе имаш желба тоа да го студираш треба да имаш некое познавање од материјата.

Да го еееам.

Ам изгледа дека не ја знае програмата. Во прв семестар имал Програмирање и алгоритми 1 и сега ќе си го избере истиот предмет.
Не мора да го избере истиот предмет :) Им се препорачува структурно на сите освен енергетичарите бидејки е потешко(незнам што се учи).
Така да одбери си пиа2.

Студент сум на ФЕИТ и сум од енергетика смер незнам дали да одберам Структурно програмирање или Програмирање и алгоритми 2?
Ај првин еден поздрав до тие шо те извреѓаа пошо они заедно со изводот и памет за навек им бутнале изгледа.
Вака, ССП ти е предмет кај шо учиш С++ со повеќе делови од него (структури, класи, магацини, редови, динамичка алокација...) а ПиА2 ти е посветено на структури и класи. Значи, ако си на енергетски смер земај ПиА2. Ако си на КТИ обавезно ССП. Доколку си КХИЕ, КСИАР или ТКИИ онда зависи од тебе дали ти се поти г'зот со учење поише ствари (ССП) или па сакаш полесно да положиш (ПиА2). Фактор е и дали ти иде логиката на програмирање од ПиА1 пошо и за двата ќе ти треба до негде. Ја сум на ТКИИ, го земав ССП пошо сакав малку повеќе во С++ да навлезам ама кога снемав време за него покрај другите обемни математики и физики и електротехники сеа фино лепо ќе го презапишам и ќе му се посветам на него, покрај новите од 4ти семестар. Се надевам дека бев доволно јасен и на некој начин од помош. Барај ме кое било време за нешо ако сакаш да прашаш, ако не знам, ќе прашаме и постари колеги. Ова шо ти го пишав погоре не е само мое мислење туку у глобала кружи на ФЕИТ.[DOUBLEPOST=1452555940][/DOUBLEPOST]
Е како може и СП и ПИА 2 во ист семестар?
Какви се` се` запишуваат на ФЕИТ ... :facepalm:

Сега во прв семестар е ПИА1, а во втор се бира меѓу ПИА2 и ССП. Сменети се имињата не напаѓајте одма некој шо е нов у ова и само бара совет. И јас бев ко него лани и знам како е, ама за среќа на тие шо наидов за помош не реагираа вака. Изгледа пошо не беа на форум...

Последно уредено:
@beaverknight @Стоименов Физика вкупно имам 45 поени,собрано се на се,дали имам шанса за 6ка кај Лихнида,доста добра ми стои жената,утре идам на увид дали има шанса да ме прашува прашања од колок и сл?

@iwin4god друже не би сакал да ти дадам тука некоја лажна надеж пошто не сум целосно запознаен со Лихнида. Најбоље би било утре да ја прашаш на увид, ќе знаеш на што си. А и да ти каже дека треба да те праша за 6ка сигурно нема да ти ги дае прашањата на лице место.

Фала брате[DOUBLEPOST=1452596046][/DOUBLEPOST]Доколку немате над 30 поени од двата колок нема шанса да ве пуштат да поминете,јас прв имав 22,втор 45,ми рекоа да преполагам прв,значи мора да имате од двата колок над 30 поени и тоа по нешто од сите три дела...

Последно уредено:
Ај првин еден поздрав до тие шо те извреѓаа пошо они заедно со изводот и памет за навек им бутнале изгледа.
Вака, ССП ти е предмет кај шо учиш С++ со повеќе делови од него (структури, класи, магацини, редови, динамичка алокација...) а ПиА2 ти е посветено на структури и класи. Значи, ако си на енергетски смер земај ПиА2. Ако си на КТИ обавезно ССП. Доколку си КХИЕ, КСИАР или ТКИИ онда зависи од тебе дали ти се поти г'зот со учење поише ствари (ССП) или па сакаш полесно да положиш (ПиА2). Фактор е и дали ти иде логиката на програмирање од ПиА1 пошо и за двата ќе ти треба до негде. Ја сум на ТКИИ, го земав ССП пошо сакав малку повеќе во С++ да навлезам ама кога снемав време за него покрај другите обемни математики и физики и електротехники сеа фино лепо ќе го презапишам и ќе му се посветам на него, покрај новите од 4ти семестар. Се надевам дека бев доволно јасен и на некој начин од помош. Барај ме кое било време за нешо ако сакаш да прашаш, ако не знам, ќе прашаме и постари колеги. Ова шо ти го пишав погоре не е само мое мислење туку у глобала кружи на ФЕИТ.[DOUBLEPOST=1452555940][/DOUBLEPOST]

Сега во прв семестар е ПИА1, а во втор се бира меѓу ПИА2 и ССП. Сменети се имињата не напаѓајте одма некој шо е нов у ова и само бара совет. И јас бев ко него лани и знам како е, ама за среќа на тие шо наидов за помош не реагираа вака. Изгледа пошо не беа на форум...

Fala bratce
jas zaboraviv si kratenki deka se raboti PIA 1 i PIA 2 se

Доколку имате некој материјали за Антени, поларизација.... на македонски, пишете ми во порака.

Не напаѓам де ама има разлика од СП и ССП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom