Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
им пишав пред некој месец, ама за средбата нема одговор

им пишав пред некој месец, ама за средбата нема одговор
епа толку се заинтересирани изгледа. Земи испцуј ги ќе видиш како ќе вратат.

ако има некој сепак нека праша некој од нов

Физика на прв колоквиум имав 39, а на втор 24поени. Дали треба и од двата колоквиуми да имам над 30поени па да сум положен или збирот од двата да е над 60? Аха и кај Верка сум плус..

Последно уредено:
Физика на прв колоквиум имав 39, а на втор 24поени. Дали треба и од двата колоквиуми да имам над 30поени па да сум положен или збирот од двата да е над 60? Аха и кај Верка сум плус..
see ya next year Физика 1

see ya next year Физика 1
Зашто next year,може ќе биде во 4-5 те среќници што ќе положат во сите сесии вкупно:icon_lol:[DOUBLEPOST=1451948836][/DOUBLEPOST]
де образложи
Кај нас не ни даде никаков услов,ги собра на крај само поените и имаше многу со по 70 бода што извадија 6ки 7мици во зависност од домашни и тестови. Ако те нема во положени мој совет иди кај верка и барај посебно еден колоквиум или нешто така бидејки на цел испит положува 1 човек во сесија.

Зашто next year,може ќе биде во 4-5 те среќници што ќе положат во сите сесии вкупно:icon_lol:[DOUBLEPOST=1451948836][/DOUBLEPOST]
Кај нас не ни даде никаков услов,ги собра на крај само поените и имаше многу со по 70 бода што извадија 6ки 7мици во зависност од домашни и тестови. Ако те нема во положени мој совет иди кај верка и барај посебно еден колоквиум или нешто така бидејки на цел испит положува 1 човек во сесија.
70 бода само од колоквиуми?

Јас прашав 2-3 колеги поголеми од мене ми велат дека сум положен со 6ка,и дека колоквиумите се множат со 0.3,а се друго се додава,прв имав 22,втор 45,а и тоа дека кај Верка од 100 студенти само 5-8 макс поминуваат на испит o_O

Од домашни, тестови и лабараториски не може да имаш поише од 40 во финалните бодови. Ти од 60 од колоквиум имаш 19 значи ти требаат 31 од тие 40 за да имаш 6ка. Значи треба домашните и тестовите да ти се прилично добри.

Почитувани колеги,

Поради големиот број на прашања што ми стигнаа од ваша страна по објавувањето на резултатите од вториот парцијален испит, а и претходно, потребно е да го разјасниме начинот на формирање на оценката.

60 % од оценката се добиваат од двата парцијални испита (максималниот број поени што може да се добијат од парцијалните испити е 60), а 40 % се добиваат од останатите активности (тестови, домашни и контролни работи, влезен колоквиум, лабораториски вежби, и сл. со удел од 5 – 20 %). Еден услов за да се положи предметот е да се добијат над 50 од можните 100 поени пресметани на овој начин. Друг услов е да се добијат доволно поени и од теоријата и од задачите. Поените од 51 до 100 подеднакво се распоредуваат за оценките од 6 до 10, соодветно. Бодовната скала за формирање на оценката, како и начинот на формирање на истата, може да варира во зависност од општиот успех на соодветната паралелка.

Студент сум на ФЕИТ и сум од енергетика смер незнам дали да одберам Структурно програмирање или Програмирање и алгоритми 2?

Е како може и СП и ПИА 2 во ист семестар?

Аман бе!
На факултет се запишуваат и незнаат кој предмет да го одберат, згора на тоа прашуваат по форум...

There is no future.
God damn.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom