Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си кај Благојче, како му е денот така. Плус увек иди на увид кај него, може да испадне точна задача да ти е па ти ја шкртнал или не разбрал што си сакал да пишеш па ти крател бодови. Многу е несигурен.

Ова со увидов..значи секој тогаш би идел на увид ваљда, би имало гужва мн..како иде тоа, за време на консултации или? Инаку мене ми е Весна Арнаутовски Тошева, како професор и асистент си е :D , на другиве им е Грчев и Благоја, ваљда нема Благоја на сите да им ги прегледува

Ова со увидов..значи секој тогаш би идел на увид ваљда, би имало гужва мн..како иде тоа, за време на консултации или? Инаку мене ми е Весна Арнаутовски Тошева, како професор и асистент си е :D , на другиве им е Грчев и Благоја, ваљда нема Благоја на сите да им ги прегледува
Епа тебе Весна ќе ти прегледува. Верувај со Благојче и вреди да одиш на увид, да не почнам да пишувам што све се дешаваше јас кога бев прва, за кај оваа не знам ама сигурно не е на нивото негово. Увидот во тетратки е обично ден два по резултатите, дава термини, немате тогаш вежби/предавања.

Стварно Софтверско Инженерство ви го направиле со семинарска само ?

Једини предмет кој што се презапишува по 30000000 пати беше :D

Епа тебе Весна ќе ти прегледува. Верувај со Благојче и вреди да одиш на увид, да не почнам да пишувам што све се дешаваше јас кога бев прва, за кај оваа не знам ама сигурно не е на нивото негово. Увидот во тетратки е обично ден два по резултатите, дава термини, немате тогаш вежби/предавања.

Уште едно прашање..ни кажа Весна дека за положување на колоквиум треба да имаме 30% теорија мин и 30% мин задачи. Дали ако ја вкупно имам минимум 30 % од цел колоквиум ќе положам, пошто најверојатно ке фатам 90% теорија, а задачи послабо, ке варирам од 20 до 40%. како иде поминувањево? :D

Уште едно прашање..ни кажа Весна дека за положување на колоквиум треба да имаме 30% теорија мин и 30% мин задачи. Дали ако ја вкупно имам минимум 30 % од цел колоквиум ќе положам, пошто најверојатно ке фатам 90% теорија, а задачи послабо, ке варирам од 20 до 40%. како иде поминувањево? :D

Посебно ги сметаат теоријата и задачите. Инаку 30% ти се потребни за да ти го важат колоквиумот, немој да мислиш дека ако на двата колоквиуми извадиш по 30% ќе положиш.

другар, заради Весна деца се откажуваат од факултетов.
патем за прашањево.
посебно се рангираат задачите, а посебно теоријата.
Ти требаат 30% од задачи и 30% теорија. (and функција)
ама незнам што ќе ти се само минимумот, ако сега извадиш 30% од поените на колоквиум, на вториот треба да извадиш 90% од поените за да положиш со 6 ка.
Пример нека вкупен бр на поени се 200 (100 прв и 100 втор)
ако извадиш на прв 30, на втор ти требаат 90, за да стасаш до 120, од каде почнува 6ката.
*Некои предмети 6ка почнува од 100, ама тоа во погорните години.

Дај некој мод/супермод нека додаде -Скопје во насловот.

ДЕЧКИ ДА ВЕ ЗАМОЛАМ АКО НЕ МУ Е МАКА НА НЕКОЈ ИЛИ АКО ИМА ОД ПРЕДХОДНИТЕ ГОДИНИ ДА МИ ПРАТИ СЛИКА КАКО ИЗГЛЕДА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ФИЗИКА ШТО ПРАШАЊА И ШТО ЗАДАЧИ ОДПРИЛИКА !!
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 20:09 ---
ДЕЧКИ ДА ВЕ ЗАМОЛАМ АКО НЕ МУ Е МАКА НА НЕКОЈ ИЛИ АКО ИМА ОД ПРЕДХОДНИТЕ ГОДИНИ ДА МИ ПРАТИ СЛИКА КАКО ИЗГЛЕДА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ФИЗИКА ШТО ПРАШАЊА И ШТО ЗАДАЧИ ОДПРИЛИКА !!

Посебно ги сметаат теоријата и задачите. Инаку 30% ти се потребни за да ти го важат колоквиумот, немој да мислиш дека ако на двата колоквиуми извадиш по 30% ќе положиш.

Oтприлика после колку време даваат резултати по колоквиумска? :D

Дали на факултетов има смер за програмирање или такво нешто и дали може да се отиде без никакво предзнаење?

Зависи од предметните. Обично за 10тина дена максимум, ама имало случаи кога чекавме и по месец дена. Порано не им кажувале резултати од прв колоквиум демек за да учеле и да биле спремни и за втор колоквиум, па некој ден пред колоквиумска им ги кажувале резултатите од претходниот колоквиум. Се надевам не ја вратиле таа пракса :icon_mrgr:

Од ТК професор еднаш ден пред испитов во јануари даде резултати од двата колоквиума :pos: Во принцип, овие по математика се најбрзи.

Некој што бил кај Јолеска Тунеска во прва година да каже што дава на усното и на што да се обрне повеќе внимание

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom