Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој тука од постарите генерации на КСИАР или општо на ФЕИТ што би можел/а да ми одговори на неколку прашања во врска со летна/зимска задолжителна пракса за запишување на 5ти семестар? WARNING!!(можни се и прашања од видот "На која врата колку патиу да тропнам?")

Дали втор семестар си остануваат истите професори и истиот распоред?

Дали втор семестар си остануваат истите професори и истиот распоред?
Математика, физика и ОЕ остануваат истите. ПИА2 и ССП имаат различни зашто се мешани паралелките.

Дали некој знае зошто коа плаќам таксена марка преку смс ми враќа дека е неуспешна трансакцијата? двапати ми успеа, сега веќе не сака

Постар/а колега/колешка нека ми пише пп, нешо да прашам...[DOUBLEPOST=1482707108][/DOUBLEPOST]Постар/а колега/колешка нека ми пише пп, нешо да прашам...

Има ли некој колега од А група да го прашам нешто ?

дали физика 1 и на втор колоквиум мора да имам минимум 30 поени, иако од првиот имам доволно за положување?

Има ли некој тука од постарите генерации на КСИАР или општо на ФЕИТ што би можел/а да ми одговори на неколку прашања во врска со летна/зимска задолжителна пракса за запишување на 5ти семестар? WARNING!!(можни се и прашања од видот "На која врата колку патиу да тропнам?")
Јас бев генерација 2011-2015, на ЕРПС (сега КХИЕ). Слободно прашај што ти треба.

dali nekoj ima ispiti angliski od prethodni godini ako moze da mi prati?[DOUBLEPOST=1483572746][/DOUBLEPOST]
dali nekoj ima ispiti angliski od prethodni godini ako moze da mi prati?
И Дали англиски на испитот има граматика или само есеј, објаснување зборови...?

Последно уредено:
dali nekoj ima ispiti angliski od prethodni godini ako moze da mi prati?[DOUBLEPOST=1483572746][/DOUBLEPOST]
И Дали англиски на испитот има граматика или само есеј, објаснување зборови...?
Тестот е на ист принцип како тој што се го работеле на час.

Некој совет за како да спремам пиа1 за на испит без никакви претходни знаења? Шо одприлика се паѓа, дали има нешто што не мора да го учам?

Здраво, работам на проект околу Доплеров Ефект и ми треба мала помош.Кога брзината на изворот е поголема од брзината на звукот(суперсонична), равенката f=fo(c+vs/c-vi) и понатаму се користи но се добива негативна фреквенција.Проблемот ми е да објаснам што се случува кога ќе се добие таа негативна фреквенција т.е што претставува таа.Пример, кога млазен авион ќе ја помине звучната бариера и ќе ја надмине брзината на звукот, се добива нели негативната фреквенција и звукот на авионот ќе се биде слушнат со задоцнување.Ова последново треба да се појасни.Ви благодарам на вниманието и би ми било од голема помош ако ми помогнете. :)

Здраво, работам на проект околу Доплеров Ефект и ми треба мала помош.Кога брзината на изворот е поголема од брзината на звукот(суперсонична), равенката f=fo(c+vs/c-vi) и понатаму се користи но се добива негативна фреквенција.Проблемот ми е да објаснам што се случува кога ќе се добие таа негативна фреквенција т.е што претставува таа.Пример, кога млазен авион ќе ја помине звучната бариера и ќе ја надмине брзината на звукот, се добива нели негативната фреквенција и звукот на авионот ќе се биде слушнат со задоцнување.Ова последново треба да се појасни.Ви благодарам на вниманието и би ми било од голема помош ако ми помогнете. :)
Мислам дека го има објаснето тоа тука со пример: http://physics.stackexchange.com/questions/45660/meaning-of-negative-frequency-of-sound-wave

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom