F.A. Premier League

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар англиски клуб?

• Вкупно гласачи
    600
Статус
Затворена за нови мислења.
Која казна беше неоправдана и претерана?

Чомбе, тогаш кога со раце ја фати топката, против Сити, по нафрлениот корнер?

Апсолутно оправдан картон, ако за тоа прајме муабет. Со двете раце над глава беше, шо планираше не знам.

Христов, казната беше за тепачка од лани, со редари на Челзи (кои беа отпуштени од работа), а пресудата стигна годинава. Повторно, оправдана казна.

Тогаш кога со раце ја фати топката, против Сити, по нафрлениот корнер?

Апсолутно оправдан картон, ако за тоа прајме муабет. Со двете раце над глава беше, шо планираше не знам.
Да сакаше можеше да ја забие ама слушнал свирче од публика. Тој не се ни обиде да постигне гол иако можеше да го стори тоа:toe:

Еве увери се сам дека можеше да даде гол како од шала

http://youtube.com/watch?v=Wfu0gKH2f4k

Чекај сеа, да разјасниме.

Слушнал звук на свирче, ко не излегло од свирчето на судијата. Судијата не е должен да му прости на Роналдо за играта со рака, ако слушнал свирка од публиката. Исто како за остар старт да дадеш оправдување дека си бркал мува од ногата на противникот.

Заслужен црвен е, без дилема.

Слушнал звук на свирче, ко не излегло од свирчето на судијата. Судијата не е должен да му прости на Роналдо за играта со рака, ако слушнал свирка од публиката. Исто како за остар старт да дадеш оправдување дека си бркал мува од ногата на противникот.

Тој немаше намера да постигне гол со раце, овде се гледа намерата, а тоа не беше негова намера. Затоа трбаше да му го поништат и да не му даваат казна.
Исто е со Лампард, се виде дека немаше намера па му го поништија црвениот. Ама изгледа не важи истиот аршин за сите:toe:

Се океј,го оправдувам судијата што му го даде црвениот,но можеше ФА да му го поништи како што му го поништија на Лампард,нели?

Штом ја укинале казната на Лампард треба Босингва да го казнат најмалку 3 натпревари.

Тој немаше намера да постигне гол со раце, овде се гледа намерата, а тоа не беше негова намера. Затоа трбаше да му го поништат и да не му даваат казна.
Исто е со Лампард, се виде дека немаше намера па му го поништија црвениот. Ама изгледа не важи истиот аршин за сите:toe:

Ај докажи дали имаше намера. Секој играч кога ќе направи било каков прекршок, крева раце, во фазон „Не бев јас, не сакав“. Лампард не го удри Чаби, туку ја удри топката, а Чаби удри во Лампард. Значи, нема никакви елементи за црвен картон. На снимката со Лампард јас го гледам ова, а на снимката со Роналдо гледам како со двете раце оди на топката.

Се океј,го оправдувам судијата што му го даде црвениот,но можеше ФА да му го поништи како што му го поништија на Лампард,нели?

Со таа разлика шо Кристијано намерно изигра со раце на топка, а Лампард не го ни чепна Чаби. Се’ ова од видеозаписите.

Штом ја укинале казната на Лампард треба Босингва да го казнат најмалку 3 натпревари.

Не се согласувам. Требаште да го казнат минимум 5 за онаква работа, и стојам на тоа.

Беше за црвен на Рооналдо но немаше намера, се гледа како од авион. Да постигнеше гол или кон гол да одеше топката ќе сватев некако, ама онака, толку очигледно да ја фати, сигурен сум дека слушнал свирче. Впрочем не е прв пат да е мета, му светеа и со ласер, постојано го исвиркуваат, не ми е ништо чудно!

Сите англиски судии на бесилка, подхитно!!! Треба италијански да се донесат, овие само серат утакмици, племето нивно!!!

И на фудбалерите на Тотенхем им направија саботажа, цел прв тим доби труење со храна, за да завршат петти. Секогаш имало саботажи, работата е дали бил праведно покажан картонот или не.

ФА за тоа што Руни и Сколс заработија црвен картон ан пријателската со Ајакс ги казни по 3 натпревари, ништо не ми е чудно:toe:

Ау бе шо направте...
Челзи сезонава има три натпревари во кои судиска грешка (ин)директно влиаје на резултато, на штета на Челзи. Арсенал (офсајд), Њукасл (недосуден пенал, а и Гивен малку заспа по слободен на Лампард, ништо чудно гол да беше), Ливерпул (црвен картон)... Од тие шо памтам де. Па за такви шо не требало да се досуда, ама за среќа не влијаеле на резултато не ми се зборува...
То не е оправдување никакво за одсега според мене изгубената битка за титулата, апсолутно не е. Челзи има(ше) поголеми внатрешни проблеми, само шо и судиите се фактор шо ја „засолија манџата“.

Сите англиски судии на бесилка, подхитно!!! Треба италијански да се донесат, овие само серат утакмици, племето нивно!!!
Не бе, исто е и во Италија. Криза ги фати и судиве, не се изгледа заинтересирани многу за фудбалов. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom