Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.353
- Поени од реакции
- 12.364
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Јас не знам сега зошто ти мене ме заморуваш со глупи муабети кои немаат врска со ништо во однос на темава...?Признавам, така е![]()
Се спомна Египет и нивните богови... толку ви е тешко да седнете да прочитате за нивните верувања, ритуали, симболи и како тоа е поврзано со многу езотериски учења?
И зошто е поврзано со сето тоа?
Не ве интересираат овие нешта, тука сте само за сеир и само да каже некој од членовите како ова или она е вакво или онакво, нормално за нешта кои се тајни бидејќи видовме дека окултно и езотерија значи токму тоа: не се кажува секому и не се кажуваат нешта отворено на неиницирани.
Тоа никако не може некој да го разбере, веднаш во умот доаѓаат его-трипови и слични глупости.
И така судат според себе самите - не дека тоа е реалноста во однос на езотеријата и тајните учења.
П.С. Се е симболизам чиј што клуч никој до сега не го издал. Ниту Елифас Леви, ниту Кроули ниту Форчн... НИКОЈ!
Заклетва си е заклетва. Иницијација си е иницијација. Толку е муабетот.
Зошто тогаш пишувале? Не знам, вие размислете, прочитајте што пишувале и сфатете зошто иницијанти и адепти пишуваат и кој им одобрува да издаваат книги.