Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.353
- Поени од реакции
- 12.365
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Сакам да пишувам за Кроули и ТелемаХепта бе, сакаш да заживееш темата цитирајки од друга тема, ц ц ц
BTW од оноа погоре ја сум Алеф или на тарот картата - Будала![]()
Дали ќе заживее некоја тема на која јас пишувам или не... дали е жива или не, дали ќе умре - не се заморувам 
Ако се заморувам, нема да ми биде интересно и ќе го прекинам оној Телемитски став „без страст за резултат“ и да уживам во ова што го правам...
Од она погоре, и од ова што зборуваш - треба да учиш. Ништо страшно нема во учењето нови ствари...
Не си ништо поразличен од другите. Сите сакаат да бидат Парсифал!
Но... никој нема да не кажам што за да го грабне копјето и да го фрли по лебедот! И да го има искушението кое следува!
Вагнер, Розенкројцери и по нешто езотерија и ќе биде појасно дека глупиот никогаш нема да биде Будала! Тоа се различни ствари! Сосема спротивни симболи!
Да беше така, дворскиот шутот немаше да биде лево од Кралот, вака кабалистички да ми ти поглаголам троа!

Треба мудрост за да се насмее Кралот, а не простачки разговори

И тука цитирав за да не биде муабетот: темата е за Ошо, не за Кроули. Затоа тука цитирав, за да не ме заморуваш, но ете те тебе, ме заморуваш со твои непотребни размисли... а е поврзано токму со универзалната шега која ја спомна @pozdrav eden topol
П.С. Тебе ти е проблем која тема ќе заживее која не, па вака ми скокна да ми кажуваш што сакам што не сакам?