Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Dali e toa isto ako se kaze i pseudonauka?
Како функционира пиењето урина, дали е само состојка во "еликсирот" или се конзумира чиста?
Уринотерапија се практицира во ајурведската наука за лекување и превенција на различни болести.
Инаку пред неколку години стигнав и до некои алхемиски материјали,куцани на машина :) каде што урината се користи како прима-материја,
е имаше многу марифети,се чека 5 години за да бидне "каменот на мудроста",
ако не пак од почеток се враќаш,јбг level1.
Dali e toa isto ako se kaze i pseudonauka?
Па секако дека сето ова е псеудонаука,
сеуште нема такви електроди што ќе се прикључат во мозокот на Енохијанецот и на монитор ќе ги проектираат Визиите,а на звучник гласовите.
Башка тие што викаат дека гледаат демони ги праќаат во Бардовци,во најдобар случај ;)

Ете сега очекувам Хепта да ме коригира дека во Енохијанска магија се Ангели,а демоните се во Гоеција :) :)

Уринотерапија се практицира во ајурведската наука за лекување и превенција на различни болести.
Инаку пред неколку години стигнав и до некои алхемиски материјали,куцани на машина :) каде што урината се користи како прима-материја,

сеуште нема такви електроди што ќе се прикључат во мозокот на Енохијанецот и на монитор ќе ги проектираат Визиите,а на звучник гласовите.
Башка тие што викаат дека гледаат демони ги праќаат во Бардовци,во најдобар случај ;)

Ете сега очекувам Хепта да ме коригира дека во Енохијанска магија се Ангели,а демоните се во Гоеција :) :)
Jas pak ne razbiram sto e vsusnost ezoterija..:toe:

Значи толку години Хепта ништо не објаснил, само стихови цитирал и книги давал а ти не ги прочита.

А како функционира, денес ваљда научно сме го истражиле и објасниле процесот?
Човек, ти ептен се сеќаваш на прошлата реинкарнација.

А како функционира, денес ваљда научно сме го истражиле и објасниле процесот?
Човек, ти ептен се сеќаваш на прошлата реинкарнација.
Да расчепкам по стари двдеа или на нет можда и ќе ја најдам книгата па ќе ти шернам линк(не е сигурно).
Иначе ова за реинкарнацијата беше заебанција(секако не верувам),ствариве со магика ми се издешаваа во овој живот :)
Езотеријата е наменета за помала група ученици и е знаење што се пренесува само на избрани иницијанти.
За разликата од "Егзотерија",во којашто можеме да ги класифицираме сите мејнстрим религии.
Мислам дека бев појасен.

Да расчепкам по стари двдеа или на нет можда и ќе ја најдам книгата па ќе ти шернам линк(не е сигурно).
Иначе ова за реинкарнацијата беше заебанција(секако не верувам),ствариве со магика ми се издешаваа во овој живот :)

Езотеријата е наменета за помала група ученици и е знаење што се пренесува само на избрани иницијанти.
За разликата од "Егзотерија",во којашто можеме да ги класифицираме сите мејнстрим религии.
Мислам дека бев појасен.
А дали тоа знаење е донесено врз база на научни истражувања , испитувања или...

Псевдо,дефинитивно или да кажам колку биле напредни науките во антиката,само завиткано во симболи и ритуали и глупости :)

Дали на темата има некој што практикува алхемија?
Како функционира пиењето урина, дали е само состојка во "еликсирот" или се конзумира чиста?

Зоки да ти даде Боди од неговио еликсир, да намачкаш две три лепчиња на сабајле и цел ден дрво после;)

Мислам дека бев појасен.
Тоа реинкарнација е уствари прероден, беше магичар сега трансхуманист.
И се познава, за сега мислам дека езотеричарите немаат баш смисла за хумор :)

Тоа реинкарнација е уствари прероден, беше магичар сега трансхуманист.
И се познава, за сега мислам дека езотеричарите немаат баш смисла за хумор :)
Што да ти кажам приклучи се на официјалната ФБ O.T.O. група(глобална).
Тогаш ќе сфатиш што е немање смисла за хумор :) :) :)

Да пробам и јас да ти објаснам, пример и ја сум Магичар, прееска на една и кажав - прекрасна си. Она се насмеа и шансите да оболи од корона се помали.
Уствари и направив да се чувствува убаво, со тоа ќе намали со кортизолот и ќе има подобар имун систем.
Кога науката ќе го објасни веќе не е магија :)

Да пробам и јас да ти објаснам, пример и ја сум Магичар, прееска на една и кажав - прекрасна си. Она се насмеа и шансите да оболи од корона се помали.
Уствари и направив да се чувствува убаво, со тоа ќе намали со кортизолот и ќе има подобар имун систем.
Кога науката ќе го објасни веќе не е магија :)
Ете гледаш целата псевдонаука магика и други bullshit,се базира на "Law of attraction".

А и 100тина книгички барем знам што се како "Моќта на потсвеста" или "Тајната".

Додека во Пракса гледаме дека е тотално спротивно,
од "Материјалното"произлегува "Духовното".
Односно Добриот имун систем ќе ја заштити од ковид и ќе си произведува нормално ниво на кортизол,со што автоматски ќе биде прекрасна,а ти нема да мора да си ги трошиш комплиментите ;)

Ете гледаш целата псевдонаука магика и други bullshit,се базира на "Law of attraction".

А и 100тина книгички барем знам што се како "Моќта на потсвеста" или "Тајната".

Додека во Пракса гледаме дека е тотално спротивно,
од "Материјалното"произлегува "Духовното".
Односно Добриот имун систем ќе ја заштити од ковид и ќе си произведува нормално ниво на кортизол,со што автоматски ќе биде прекрасна,а ти нема да мора да си ги трошиш комплиментите ;)
А уствари у моиве експерименти се е сугестија, кај и да е и пласибото ќе го објасниме, а ако сум од другиот хенд, посебичен, можам некого спротивно во ноусибо да го ставам, кје лачи повеќе кортизол.
Дали си Гандалф или Саруман. Или Саруман шо личи на Гандалф ;)

А уствари у моиве експерименти се е сугестија, кај и да е и пласибото ќе го објасниме, а ако сум од другиот хенд, посебичен, можам некого спротивно во ноусибо да го ставам, кје лачи повеќе кортизол.
Дали си Гандалф или Саруман. Или Саруман шо личи на Гандалф ;)
Саурон сум,треба аватарот да го сменам,фала што ми даде идеја :)

Дали на темата има некој што практикува алхемија?
Пиењето урина воопшто не ми звучи романтично ни езотерично (освен ако е од љубената после секс). Ама мојот филинг ми вели дека треба сопствената урина да ја пиеш :sick:
А како функционира? Нели има само еден начин да се дознае. Пробај, па сподели.

Последно уредено:
Пиењето урина воопшто не ми звучи романтично ни езотерично (освен ако е од љубената после секс). Ама мојот филинг ми треба дека треба сопствената урина да ја пиеш :sick:
А како функционира? Нели има само еден начин да се дознае. Пробај, па сподели.
Мислам дека е време да префрлиш на импресионизам,
веќе го имаш доведено до совршенство романтизмот ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom