EXIT 2014

• Креатор на темата Креатор на темата kimi...
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја бев 07, 08, 09 и 2010. Неколку совети од мене:
- Патувај со воз ноќно и шетај низ купеа, тражејќи демек ризла, за да поделиш џоинт со некое друштво,
- Понеси најобична, комфорна гардероба, која и да ја уништиш нема да ти биде криво,
- Во кампот поставиш шатор близу девојки од странство,
- Секогаш носи минимум дрога (во зависност што конзумираш)
- Туширај се гол, со отворена кабина неколку пати у денот (цел ден забавата е околу тушевите), и шетај у баде-мантил низ кампот цел ден додека одмараш.
- Ако идеш на Dance Stage не иди со бистар памет.

Ја бев 07, 08, 09 и 2010. Неколку совети од мене:
- Патувај со воз ноќно и шетај низ купеа, тражејќи демек ризла, за да поделиш џоинт со некое друштво,
- Понеси најобична, комфорна гардероба, која и да ја уништиш нема да ти биде криво,
- Во кампот поставиш шатор близу девојки од странство,
- Секогаш носи минимум дрога (во зависност што конзумираш)
- Туширај се гол, со отворена кабина неколку пати у денот (цел ден забавата е околу тушевите), и шетај у баде-мантил низ кампот цел ден додека одмараш.
- Ако идеш на Dance Stage не иди со бистар памет.

Ова некоја женска може да ти се закачи под туш а? :D

А на пример ако не купам карта со камп, кај би спиел? Можам да излезам и да влезам после пак? За јадење и пиење сигурно има внатре тоа да не прашувам. Музика дали има цело време или се прави паузи?

Има многу што издаваат апартмани за тие денови, а знам лани имаше и некои беа сместени во студентскиот дом на техничкиот кампус кој е одма спроти кампот (дали студенти издавале или одговорните на домот, не знам тоа).
Кога стигаш се регистрираш на влезот на кампот и добиваш нараквица која ти гарантира влез во кампот. Нормално, може да излеваш и влегуваш колку сакаш... Јадење и пиење имаш во кампот, журката таму е преку цел ден, додека сите не отидат на тврдината. Исто поручек во кампот има DJ (барем лани имаше, Matt Howes, типот е без една рака и растури... на моменти и со носот миксаше :) ), од кај 17.00, па дур се тргне накај тврдината.

Исто шо кажа Vespertine, не идеш на искачање, така да не се носи којзнае шо од облека...
За туширање гол не знам колку е паметна идејата, со оглед на тоа што кампот сега е долу во градот и може луѓе од надвор да те здогледаат :D А за супстанците, имаш таму доволно, иста цена е како во Скопје :ROFLMAO:

и јас планирав да го фатам ексит оваа година, ама кога видов цени, ми скурчи, јес да е 7 дена, ама 8000+ е многу за мои стандарди, па така некако наидов на друг фестивал у Загреб, In festival и веќ се најавени The black Keys и The Pixies. Тоа е повише од доволно за да не отидам на ексит. Плус картата е 50 еура.

dali ke mozes neso da mi kazes za koncertov na black keys?

А има услови да се спие или нема ? :D

Лани бев во кампот и услови за спиење баш немаше, со оглед на тоа дека беа исечени гранките на дрвата и немаше ебана сенка и беше многу жешко, освен до живата ограда каде што висеше некое дрвце од тротоарот па си го фатиле оние што стигнале најпрви :D Инаку се враќавме од тврдината накај 5, 6 сабајле кога беше свежо и супер за спиење али се будевме за саат време коа веќе не имаше фатено сонцето на шаторот препотени и или баравме низ камп сенка што ретко се наоѓа зашто секоја можна сенка е зафатена од некој :D или идевме до градската плажа кај што се оптегавме на ќебенце под сенка на трева и таму си спиевме по некој саат па после назад во камп на загревање за вечерта, како и да е многу е весело во кампот, а и типот шо пушташе со една рака ко шо кажа Грејвдигер, РАСТУРИ :cool:

Спиење... спиење нема, 2 саати колку да одмориш очи и продолжуваш полн со енергија :D

Спиење... спиење нема, 2 саати колку да одмориш очи и продолжуваш полн со енергија :D

Е за тоа препорачувам допинг. Значи нешто екстаза, и нешто спид. Не само за да си буден и да можеш да пратиш забава цела ноќ, него за целата атмосфера, ако си на трезно, нема да можеш да се вклопиш и да го видиш фестивалот у право светло.
Дозволено е да се внесува храна, пијалоци и шатор?

Дозволено е да внесуваш што сакаш у кампот, а кога идеш на тврѓава (кај што се стејџовите) тамо има контрола, претрес ти прават, и има една девојка на рампа згодна, дотерана, нашминкана, со гумени ракавици она ти претражува ствари ако си сумњив по интимни делови од телото :)

Е за тоа препорачувам допинг. Значи нешто екстаза, и нешто спид. Не само за да си буден и да можеш да пратиш забава цела ноќ, него за целата атмосфера, ако си на трезно, нема да можеш да се вклопиш и да го видиш фестивалот у право светло.

Нема везе, ја на ништо не бев, па подобро не можеше да си поминам. Не знам зошто, ама во Нови Сад стално сум бил полн со енергија... во декември бев таму недела дена, си легнував во 6 со претерано алкохол во мене, станував во 8 без никаков проблем и си бркав обврските што ги имав :)

1003407_10152211410913698_1841007703_n.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom