Евровизија 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Годинава Евровизијата ќе биде на 25,27 и 29 мај. Учествуваат 39 земји и ќе се одржува во Осло. Ние настапуваме во првото полуфинале, значи на 25ти мај.:)

Дали и годинава ќе има кич и неквалитет или ќе избие за чудо некоја добра песна?

Оваа нека биде генерална тема за дискусија за песните кои ви се допаѓаат, не ви се допаѓаат итн. :)

Еве некои од песните кои се веќе избрани:

Грција:

Србија:

Албанија:

Белорусија:

Турција:

Хрватска:

Ерменија:

И така натака... :)

Мене никогаш не ми се свиѓале песните на Евровизија. Незнам, можеби имаат некој light шмек. :)

Мене никогаш не ми се свиѓале песните на Евровизија. Незнам, можеби имаат некој light шмек. :)

Па особено последниве неколку години се лоши... на пример има песни како Hold me now од Johny Logan кои се слушаат и ден денес. Ама ретки се тие песни. :) Има неколку добрички... :)

Последниве две-три години не гледам Евровизија од проста причина што нема квалитетни песни (со ретки исклучоци), туку се се сведува на тоа кој повеќе лобира и кој со поинтересна маска ќе настапи. Исто така Евровизија е исполитизирана до максимун. Сепак факт е дека Евровизија е одлично место за промоција и склучувања на нови соработки бидејќи на неа има многу менаџери и новинари од различни земји. Не знам дали ќе ја следам годинава но во секој случај би му посакал на Ѓоко Танески достојно да ја претстави Македонија и да оствари добар пласман. Колку што разбрав интензивно се лобира да настапиме под името Македонија, во што ако успееме ќе биде голем успех.

Бтв. Феминем колку што се сеќавам ја претставуваа Босна во 2005 година. Сега гледам Хрватска, како тргнало можеби за две-три години ќе не претставуваат и нас:).

Бтв. Феминем колку што се сеќавам ја претставуваа Босна во 2005 година. Сега гледам Хрватска, како тргнало можеби за две-три години ќе не претставуваат и нас:).

Еве ги..

Инаку од циркузов годинава очекувам македонија од 12 до 16то место..кога сме мрднале повеќе.

Германија (Lena Meyer - Satellite). Песната е на англиски.

евровизија е педерска работа - главни фанови се тие

Ја слушнав од онај плавион песнана и мислам дека сепак нашата песна не била најгрда.
Зборувам за Милан Станкович - Ово је Балкан . Погрда песна немам слушнато. Она тотално срање е . Глупирање на сцена и уште триста грди зборови да кажам нема доволно да биди. Значи според мене Србија секош имале добри преставници со добри песни. Годинава е разочарување.
Дали дека неслушам онакви песни, незнам до шо е , али уште еднаш че речам ПЕСНАНА Е БУЛШИТ.

Иначе наш Ѓокица бил последен во кладилниците,за победа на Евровизија...

:tapp:

Иначе наш Ѓокица бил последен во кладилниците,за победа на Евровизија...

:tapp:

и 3 година нема да влеземе во финале, многу ми е гајле за Евровизија, ама се нервирам за тоа што сите пејачи кој што беа на кампањата на ВМРО мора да одат на евровизија, имат некој таков договор, или ? се ми изгледа местено можеби се лажам, ама се ми изгледа вештачки, и затоа последни ќе бидеме.

Ѓоко ја имат силата, остајте вие кладилници ова она :icon_lol: ќе ги скине сите таму со мевот!
Инаку, фатив нешто од српскиот избор за јуросонг, па имаше едно 15-16 скоро исти/слични песни :pos: рататата ојде џељо по пољето, селанка сум мајко не ме давај за гражданец, џингрлака, ти реков ми рече...
Порано ова беше спектакл, доживљај да го гледаш, од надвор се прибиравме, за да гледаме и Владо Јаневски да го слушаме...а не сега, само црепои и бледа копија која се принта и принта и принта...фали Америка :pos: ко почесни гости! И така дел од секоја европска држава се.
Со лес нека им е на нашите и нека не се замара никој ако сме последни, голема работа.

Не гледам годинава, знам однапред како ќе се одвиваат настаните ...

Абе арно знаат Италијанците да не се занимаваат со овоа. Ама ајде за да ти помине времето таа вечер не е лошо:toe:
Годинава вљда ќе влеземе у финале, а некој погоре зборуваше за српската песна. И лани сите ја плукаа, беше последна у кладилниците па се пласираше у финалето:toe:
П.С. Twelve points from Grece.......goes to Macedonia.....ќе дочекаме некад ова да го чуеме:):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom