Евровизија 2010

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Годинава Евровизијата ќе биде на 25,27 и 29 мај. Учествуваат 39 земји и ќе се одржува во Осло. Ние настапуваме во првото полуфинале, значи на 25ти мај.:)

Дали и годинава ќе има кич и неквалитет или ќе избие за чудо некоја добра песна?

Оваа нека биде генерална тема за дискусија за песните кои ви се допаѓаат, не ви се допаѓаат итн. :)

Еве некои од песните кои се веќе избрани:

Грција:

Србија:

Албанија:

Белорусија:

Турција:

Хрватска:

Ерменија:

И така натака... :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Мене никогаш не ми се свиѓале песните на Евровизија. Незнам, можеби имаат некој light шмек. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мене никогаш не ми се свиѓале песните на Евровизија. Незнам, можеби имаат некој light шмек. :)
Па особено последниве неколку години се лоши... на пример има песни како Hold me now од Johny Logan кои се слушаат и ден денес. Ама ретки се тие песни. :) Има неколку добрички... :)

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Последниве две-три години не гледам Евровизија од проста причина што нема квалитетни песни (со ретки исклучоци), туку се се сведува на тоа кој повеќе лобира и кој со поинтересна маска ќе настапи. Исто така Евровизија е исполитизирана до максимун. Сепак факт е дека Евровизија е одлично место за промоција и склучувања на нови соработки бидејќи на неа има многу менаџери и новинари од различни земји. Не знам дали ќе ја следам годинава но во секој случај би му посакал на Ѓоко Танески достојно да ја претстави Македонија и да оствари добар пласман. Колку што разбрав интензивно се лобира да настапиме под името Македонија, во што ако успееме ќе биде голем успех.

Бтв. Феминем колку што се сеќавам ја претставуваа Босна во 2005 година. Сега гледам Хрватска, како тргнало можеби за две-три години ќе не претставуваат и нас:).

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Бтв. Феминем колку што се сеќавам ја претставуваа Босна во 2005 година. Сега гледам Хрватска, како тргнало можеби за две-три години ќе не претставуваат и нас:).
Еве ги..

Инаку од циркузов годинава очекувам македонија од 12 до 16то место..кога сме мрднале повеќе.

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Германија (Lena Meyer - Satellite). Песната е на англиски.

Е

експерт

Гостин
евровизија е педерска работа - главни фанови се тие

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Ја слушнав од онај плавион песнана и мислам дека сепак нашата песна не била најгрда.
Зборувам за Милан Станкович - Ово је Балкан . Погрда песна немам слушнато. Она тотално срање е . Глупирање на сцена и уште триста грди зборови да кажам нема доволно да биди. Значи според мене Србија секош имале добри преставници со добри песни. Годинава е разочарување.
Дали дека неслушам онакви песни, незнам до шо е , али уште еднаш че речам ПЕСНАНА Е БУЛШИТ.

В

Вори

Гостин
Иначе наш Ѓокица бил последен во кладилниците,за победа на Евровизија...

:tapp:

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Иначе наш Ѓокица бил последен во кладилниците,за победа на Евровизија...

:tapp:

и 3 година нема да влеземе во финале, многу ми е гајле за Евровизија, ама се нервирам за тоа што сите пејачи кој што беа на кампањата на ВМРО мора да одат на евровизија, имат некој таков договор, или ? се ми изгледа местено можеби се лажам, ама се ми изгледа вештачки, и затоа последни ќе бидеме.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.788
Поени од реакции
11.355
Ѓоко ја имат силата, остајте вие кладилници ова она :icon_lol: ќе ги скине сите таму со мевот!
Инаку, фатив нешто од српскиот избор за јуросонг, па имаше едно 15-16 скоро исти/слични песни :pos: рататата ојде џељо по пољето, селанка сум мајко не ме давај за гражданец, џингрлака, ти реков ми рече...
Порано ова беше спектакл, доживљај да го гледаш, од надвор се прибиравме, за да гледаме и Владо Јаневски да го слушаме...а не сега, само црепои и бледа копија која се принта и принта и принта...фали Америка :pos: ко почесни гости! И така дел од секоја европска држава се.
Со лес нека им е на нашите и нека не се замара никој ако сме последни, голема работа.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Не гледам годинава, знам однапред како ќе се одвиваат настаните ...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе арно знаат Италијанците да не се занимаваат со овоа. Ама ајде за да ти помине времето таа вечер не е лошо:toe:
Годинава вљда ќе влеземе у финале, а некој погоре зборуваше за српската песна. И лани сите ја плукаа, беше последна у кладилниците па се пласираше у финалето:toe:
П.С. Twelve points from Grece.......goes to Macedonia.....ќе дочекаме некад ова да го чуеме:):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom