Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Браво Македонијо, ми го направи ќеефот. ГООООООЛЕЕЕЕМААА 0 за нашите ,,сакани'' јужни соседи... :vozbud: Не го очекував ова.

Исланд,Норвешка и Естонија беа мои фаворити.Александар од Норвешка беше најсимпатичен од сите, но повеќе ја сакав песната на Исланд.Како и да е мило ми е и за Норвешка и за Исланд.

За крај само едно браво за Русија демонстрираа фантазија!

Победи најдобриот, иако тоа го знаев уште пред три месеци кога прв пат ја чув песната.Бравос!!!

Убаво организирана Евровизија, се покажаа Русите.

Норвешка уште пред 3 месеци важеше за најголем фаворит. Победи затоа што не беше до толку copy-paste песната. Се издвојуваше од останатите.

Преубав глас има Норвежанецот, комбинирано заедно со сценскиот настап и виолината,.. магично. Ете затоа ние не сме во финале или па да победиме. Вокалот од Геј Тајм немаше глас ни за пола песна да ја испее, сценски настап 0 и слични други работи. Кога ќе видиш, не е се` секогаш до политиката. Не викам дека не е, ама не е 100 проценти политиката вмешана.

Честито нека му е на Норвежанецот, уште еднаш ќе кажам, сосема заслужено.

Добра песна, ама не очекував да победи...
Anyway, уште една Евровизија помина. :)
И морам да кажам дека во Србија ми изгледаше далеку подобра и поорганизирана.

Имаше и сега добра организација, посебно за време на гласањето, кога над зелената соба ги преплашија со луѓето нас нив...
сега сцената беше поубава, огромна беше, исто како и салата која беше преголема за толку публика
на крајот убаво се гледаше дека пола од седиштата беа празни

На ланската евровизија и песните беа далеку поубави од овие сега

Уште на првото слушање ми се допадна песната и беше мој фаворит. Заслужена победа.И конечно една година да не им дадеме поени на Грција:helou:

Добра песна победи..добар глас имаше младичов..имаше неколку подобри песни за мене ама и оваа е убава.

Конечно 0 поени на грција и Сакис кој толку беше сигурен дека ќе победи,бев повеќе за Исланд да тепа али неможе да се замери на Норвешка доста гласови собраа

Заслужена победа на норвешка мада мсилев дека можеби британија ќе изненади или некој друг как отурција или грција ама ете си победи најдобриот и вистина е дека треба да се има добра песна и скоро 90% се обедува или се има добар успех. нер знам догодина дали ќе учествуваме ама навистина нашите композитори слабо пишуваат убави песни кога ќе дојде евровизија а во текот на годината има многу подобри хитови.

п.с. дали некој го има цел текст од победничката песна? нека го постира тука благодарам однапред :helou:

Приметете на 1:05, виолинистот 'и го ѕвекна микрофонот во фацата на Британкава. :pos:

Заслужена победа на норвешка мада мсилев дека можеби британија ќе изненади или некој друг как отурција или грција ама ете си победи најдобриот и вистина е дека треба да се има добра песна и скоро 90% се обедува или се има добар успех. нер знам догодина дали ќе учествуваме ама навистина нашите композитори слабо пишуваат убави песни кога ќе дојде евровизија а во текот на годината има многу подобри хитови.

п.с. дали некој го има цел текст од победничката песна? нека го постира тука благодарам однапред :helou:

Years ago, when I was younger,
I kinda liked a girl I knew.
She was mine, and we were sweethearts
That was then, but then it’s true
I’m in love with a fairytale,
even though it hurts
‘Cause I don’t care if I lose my mind
I’m already cursed.
Every day we started fighting,
every night we fell in love
No one else could make me sadder,
but no one else could lift me high above