Европскиот суд ја осуди Бугарија за ОМО Илинден

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
До админите:
Темава е полна со офтопици и никој не реагира.

Треба клуч или што?

До админите:
Темава е полна со офтопици и никој не реагира.

Треба клуч или што?

Заради тебе ке се смени поговорката се буни ко Грк у Апс , во се буни ко БУгар на форум ...

гледаш дека е се на место се збори за Бугари, Омо илинден , ти ако не разбираш сеа што ?

Или не ти одговара ни оваа тема кај Бугарите губат

Заради тебе ке се смени поговорката се буни ко Грк у Апс , во се буни ко БУгар на форум ...

гледаш дека е се на место се збори за Бугари, Омо илинден , ти ако не разбираш сеа што ?

Или не ти одговара ни оваа тема кај Бугарите губат

Ние ништо не губим, това не е Србиja брато, па Черна Гора па утре Косово после Војводина.......

Да да Београдски пашалук ...и што ке кажеш ти на темата друго ?

Да да Београдски пашалук ...и што ке кажеш ти на темата друго ?
А ти освен офтопици и лични навреди ќе напишеш нешто друго?
Пред малку се бунеше за мојот предлог до админите да ги избришат офтопиците или да ја заклучат темата, а ти продолжуваш со истото.

Ова моево е процедурално во стилот на Јани Макрадули, не е офтопик :)

КОј бе фактор си ти бе чупав гледаш дека му викам на побратимот твој Бугар да не ме провоцира со пашалуци и му викам да се држи до тема да каже нешто на неа ?

Да ми дадат мене отворени раце ти би чул од мене многу посаглам муабет него ајде од што поштуем кукен ред па си прекутуем а ти пак буни се ко Бугар на форум

Дакле што ке кажете Вие бугари за ОМО илинден друго освен за белград , за Србија и за мене ?

А за теебе слафко кликни на мој потпис

За ОМО има много писано на форума побараj и ште најдеш нјама пак да се повториме.

Ги поздравувам сите Македонци по повод 11 Октомври со песната:
Има ли уште кој да незнае до каде е наш'та Македонија

Attachments

• Oblast_makedonija.jpg
    Oblast_makedonija.jpg
    73,3 KB · Прегледи: 30
Има ли уште кој да незнае до каде е наш'та Македонија
Сите офтопик, и јас офтопик.

Да, до таму ќе беше Македонија, но наместо за Солун, партизаните одеа и се бореа за Срем и за ослободување на Србија, наместо на Македонија. Секој кој што се спротивставуваше на тоа завршуваше на Голи Оток. :tapp:

Алоооо чупави темата е ОМО илинден не иљаду и еден начин да докажеш дека си Бугараш

I jas da ja iskoristam moznosta da im go cestitam praznikot 11 oktomvri na site Makedonci!
Ova e denot na koj sto Makedonskiot narod se digna na vostanie protiv Bugarskiot okupator!

:salut:

@slafko:
Мала исправка: НЕ на Голи Оток туку убивани на лице место. Сети се на Скопско Кале и Штип, зимата 1944. А потоа сите дејци за слободна и независна Македонска држава беа или егзекутирани, или праќани во Идризово. На Голи Оток се праќаа оние кои од идеолошка страна не беа подобни, во рамките на КПЈ, т.е. Сталинистите.
Шведо, тоа со бугарофилство врска нема, и не барај само начин да се закачиш со слафко или било кого.
Ај сега сите (вклучувајќи ме и мене) на темата!

Az sum za suzdavaneto na OMO Ilinden. I bez tova shte kretat edvam edvam s 2000-3000 glasa. Za kakvo ne gi registrirat? Te tija nashite ot regiona gi gonat da gi bijat pa kamo li da glasuvat za teh. Prosto trebe da spre izbiratelnija turizam i gotovo. A ako ne se dopuska OMO trebva vednaga da se premahne i DPS. Ebal sum gi u tupite turci!

Az sum za suzdavaneto na OMO Ilinden. I bez tova shte kretat edvam edvam s 2000-3000 glasa. Za kakvo ne gi registrirat? Te tija nashite ot regiona gi gonat da gi bijat pa kamo li da glasuvat za teh. Prosto trebe da spre izbiratelnija turizam i gotovo. A ako ne se dopuska OMO trebva vednaga da se premahne i DPS. Ebal sum gi u tupite turci!

Hehe ja ne mislam taka.. se sekavas deka Bugarskata drzava masovno izdava drzavjanstvo na Makedonskite gragjani taka bese.. hehe pa sto ako ovie 100 000 makedoncite ko sto tvrdite vie bugarite resat da otidat na izbori vo bg ili mozat preku ambasadata vasha tuka..opaa.. i da glasaat za OMO-ILINDEN !

Ti se svigja ova scenario..?:wink:

Zatova sum napisal da se spre izbornija turizam. Tova e tupo da glasuvash naprimer za kmet ili partija na mijasto na koeto ne jiveesh. Tova ni e problema s turcite. A po princip da kajem hipotetichno ako e izbran kmet naprimer v Petrich ot chujdi glasove kakvo ot tova? A ako OMO imat 10 deputata kakvo ot tova? Kakvo shte stane? A i otdelno che tezi poveche ot 100000 bulgari s dvoino grajdanstvo se chuvstvat lagani ot srpskija regim v R.Makedonia i stavat golemi bulgarski patrioti. Poznavam dosta takiva. Kato imat tolko privurjenici shto ne mogat da suberat 5000 choveka da napravijat partija. V tehnija spisuk e imalo imena na murtvi grajdani :vozbud: Bog da gi prosti gorkite hora koito im petnijat imeto. I pak ne sa subrali 5000 choveka. Kakvo shte kajesh za tova :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom