Евролига - Kошарка

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Ja gledase li nekoj Partizan - Ulker ?! vikat sudijata mnogu ujdurmi pravel....

Kakva utakmica bese PAO - Real Madrid. Mojot omilen tim Pao dominira i ovaa godina. Mozebi go nemaat najdobriot sostav vo Euroleague no zatoa go imaat najdobriot trener Obradovic koj od niv pravi masina za melenje. I ovaa godina odime na Final Four

Kakva utakmica bese PAO - Real Madrid. Mojot omilen tim Pao dominira i ovaa godina. Mozebi go nemaat najdobriot sostav vo Euroleague no zatoa go imaat najdobriot trener Obradovic koj od niv pravi masina za melenje. I ovaa godina odime na Final Four
Ма не станува прашање за фајнал фор , прашање е со кој ке игра ПАО во финалето...:toe:

на ПАО освен CSKA Moscow со Theodoros Papaloukas ,никој друг неможе да му потпре.Имаат цел ростер со вон сериски играчи.

За денешниот натпревар можам да кажам дека ме разочараа,покрај победата нивната игра не беше ни блиску до тоа што го можат.Освен Batist и Jasikevicius (24 и 21 поен) дефинитивно потфрлија Dimitrios Diamantidis (3 поени) и Vassilis Spanoulis (8 поени) ...

браво за pxfxcx само партизан се поштуе од еуро лига.а кажи ми шо било тоа со судиите на партизан-улкер??

Нема везе...

Поведовме малце...и пак не стигна Фенербахче...

Не ни се криви судиите...

НАПРЕД ПАРТИЗАН!

Ilievski_gol_10.jpg
Владо Илиевски (Монтепаски)

20.12.2007 :: Монтепаски ја испушти победата

Екипата на Монтепаски, за која настапува македонскиот репрезентативец Владо Илиевски, загуби дома од ЦСКА со 66:69 во меч од 9. коло во “А“ Групата на кошаркарската Евролига.
Кошаркарите на Монтепаски водеа со 57:50 по 30 минути игра, по што гостите напрација пресврт. Победата им ја донесе Рамунас Шишкаускас, кој ги реализираше сите 3 слободни фрлања на неполни 4 секунди до крајот на средбата.
Илиевски за 19 минути игра оствари ефект од 7 поени, 3 асистенции и 2 скока.

Олимпијакос беше сигурен дома против Унион Олимпија и славеше со 113:80.
Најефикасни во редовите на Олимпијакос беа Гиоргиос Принтезис и Костас Василијаидис, кои постигнаа по 21 поен.

Жалгирис славеше на гости на Проком Трефл со 85:80.
Најефикасен во редовите на литванскиот тим беше Марко Поповиќ со 21 поен.

Во групата води ЦСКА со 17 поени, Монтепаски е на 2. место со 15.

Во следното коло, кое се игра на 2 и 3 јануари 2008 година, Монтепаски ќе игра на гости на Жалгирис.

Ефес Пилсен славеше на гости на Армани Џинс со 76:73 во единствениот синоќешен натпревар од “Б“ Групата.
Прво име во редовите на турскиот вицешампион беше Кени Грегори со 20 поени.

Европскиот шампион Панатинаикос славеше на гости на германскиот Брозе Баскетс со 72:58 во дуел од “Ц“ Групата.
Прв стрелец кај Грците беше Шарунас Јасикевичиус со 21 поен.

Партизан Игокеа славеше дома против Шорал Роан со 82:76.
Најзаслужен за триумфот на шампионот во НЛБ лигата беше Никола Пековиќ со 26 поени.

Панатинаикос води во оваа група со 17 бодови.

ДВОЈКИ ЗА ДЕНЕСКА:
“А“ Група
ВидиВичи - Тау Керамика.

“Б“ Група
Цибона - Уникаха,
Макаби - Литвос Ритас,
Арис - Ле Ман.

“Ц“ Група
Фенербахче Улкер - Барселона,
Лотоматика - Реал.

www.basketball.org.mk

Партизан тепаше против Роане во многу тежок дуел без публика во Пионир...

82-76...

Партизан на почетокот губеше со 17 разлика,ама после успеа да стигне...

Пекович 26,Новица Величкович 14...

Ланскиот финалист во Евролигата, ЦСКА, славеше со 72:57 на домашен терен против Унион Олимпија во меч од 10. коло во “А“ Групата.
Најефикасен во редовите на “армејците“ беше Дејвид Андерсен, кој постигна 25 поени, а имаше и 8 скокови.
ЦСКА води во групата со 19 бодови.

Уникаха ја отвори Новата Година со победа од 89:70 над Армани Џинс во дуел од “Б“ Групата.
Прв стрелец во редовите на тимот од Малага беше Берни Родригез со 16 поени.
Уникаха води во групата со 18 бодови.

Панатинаикос се намачи, но на крајот славеше со 67:66 против Партизан Игокеа, во меч од “Ц“ Групата.

Би рекол многу среќно тепаше Панатинаикос...на 5 секунди Партизан ја пресече топката на резултат 67-66,но првото име Јасикевичиус му ја изби топката на Милтон Палацио иако тоа беше фаул..и така Панатинаикос победи....

Прво име во редовите Панатинаикос беше Шарунас Јасикевичиус со 17 поени,додека од кај Партизан најдобар беше Душан Кецман со 22 поени...

Во друг натпревар од истата група Барселона го совлада како гостин Роан со 89:79.
Словенецот Јака Лакович, со 19 поени, ја предводеше листата на стрелците кај Барса.
Панатинаикос води во групата со 19 бодови, еден повеќе од Барса

Денеска се играат...

А Група:
Жалгирис - Монтепаски,
ВидиВичи - Олимпијакос,
Тау Керамика - Проком

Б Група:
Цибона - Арис,
Ефес Пилсен - Макаби,
Литвос Ритас - Ле Ман.

Ц Група:
Рома - Фенербахче Улкер,
Реал Мадрид - Бросе..

Во кој Цибона загуби од Арис со 83-75..

За другите резултати утре...

да, Цибона го загуби по се изгледа одлучувачкиот натпревар за влез во топ 16 фазата.

во една театарска атмосфера и полупразен кош. центар Дражен Петрович, Арис предводен од новиот македонски репрезентативец ЏЕРЕМАЈА МЕЈСИ константно водеше низ целиот меч

ЏЕРЕМАЈА МЕЈСИ -------------ЅВЕРОТИНА

да, Цибона го загуби по се изгледа одлучувачкиот натпревар за влез во топ 16 фазата.

во една театарска атмосфера и полупразен кош. центар Дражен Петрович, Арис предводен од новиот македонски репрезентативец ЏЕРЕМАЈА МЕЈСИ константно водеше низ целиот меч

ЏЕРЕМАЈА МЕЈСИ -------------ЅВЕРОТИНА

Помалце од театарска...

Бај Д Феј..Жалгирис го совлада Монтепаски во одличен меч,во одлична атмосфера...која ја создаваа навивачите на Жалгирис...

Мекинтаер имаше свое шоу со доста поени не запамтив колку точно...
Од кај Жалгирис Марко Попович,како по обичаи со својте тројки го потури Монтепаски,најважните три на 4 мин пред крајот..

75-69 на крајот...

Во другите натпревари:

Ефес-Макаби 68-83
Литвос Ритас-Ле Ман 85-80...

Моментално:

Тау Керамика-Трефл Сопот 96-64
Виртус Болоња-Олимпијакос 61-73
Лотоматика-Улкер 47-61
Реал Мадрид-Брос Баскет 65-39 =)...

Сите резултати од натпреварите во тек малце подоцна..hehe

Добрa игрa нa Влaтко во Првото полувреме.После некaко се 3aгуби ..мислaм декa имaше околу 10 поени

Mejsi_gol_1.jpg
Џеремаја Мејси (Арис)

04.01.2008 :: Мејси одличен против Цибона

Американецот со македонски пасош Џеремаја Мејси имаше одлична партиза за неговиот Арис, кој славеше на гости на Цибона со 83:76 во натпревар од 10. коло во “Б“ Групата на кошаркарската Евролига.
Мејси за 33 минути игра постигна 20 поени (прв стрелец во својата екипа), а оствари и 7 скокови, 4 украдени топки и 2 блокади.
Во дербито на колото во истата група Макаби полесно од очекувањата славеше на гости на Ефес Пилсен со 83:68.
Прво име кај израелскиот шампион беше Теренс Морис со 16 поени.
Скуни Пен, со 30 поени за “пиварите“ беше МВП на колото, но не успеа да му помогне на својот тим да го избегне неочекувано високиот пораз.
Литвос Ритас остана на чело на групата, откако очекувано го декласираше “фенерџијата“ Ле Ман со 85:50. Французите се единствениот тим во лигата, кој се уште нема победа.
Најефикасен кај литванската екипа беше Мет Нилсен со 20 поени.
Литвос Ритас и Уникаха водат со 18 подоби, Арис со 16 го дели 4. место со Ефес Пилсен.
Во следното коло Арис е домаќин на Литвос Ритас.

Монтепаски на Владо Илиевски загуби на гости на Жалгирис со 69:75 во натпревар од “А“ Групата.
Илиевски за 30 минути игра постигна 11 поени (втор стрелец кај “банкарите“), а оствари и 3 асистенции, по 2 скока и украдени топки и 1 блокада.
Тау Керамика славеше со 98:74 над Проком Трефл, а најефикасен во редовите на победничката екипа беше Вил МекДоналд со 19 поени.
Олимпијакос победи на гости на ВидиВичи со 91:80.
Најефикасен кај грчкиот вицешампион беше Лин Грир со 23 поени.
Лидер во групата е ЦСКА со 19 бодови. Монтепаски има 16 и го дели 3. место со Олимпијакос и Жалгирис.
Во следното коло “банкарите“ ја пречекуваат Тау Керамика.

Фенербахче Улкер неочекувано лесно ја совлада Лотоматика како гостин со 84:63 во меч од “Ц“ Групата.
Вили Соломон, со 19 поени, го предводеше шампионот на Турција.
Реал Мадрид немаше проблеми со Брозе Баскетс и славеше со убедливи 93:57.
Најефикасен во редовите на шпанскиот шампион беше Луис Булок со 20 поени.

www.basketball.org.mk

Игрaч нa 10тото Коло е Scoonie Penn(Ефес) Кој го 3aврши нaтпревaрот 30 поени

a Mirsad Turkcan стaнa првиот кошaркaр во Евролигaтa кој успеaл дa фaти нaд 1000 скокa

Незнам како ја оценувате евролига, но според мене тука се игра најквалитетната кошарка. Не е како во NBA каде све се врти околу еден играч во тимот. Значи тука се игра тимска кошарка која за мене е поубава од онаа кај америте

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom