Еволуцијата на металот

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Признавам дека има доста членови кои повеке се разбираат во темава од мене,или барем мислат дека се разбираат,на една друга тема се разви друг моабет од тоа кога и како настанал металот и како се развиле правците во метал музиката...Па повелете објаснете тука

Да ја почнам лавината:

Само едно ке кажам "Први автентични метал рифови - Black Sabbath"

Black Sabbath беа сметани за првиот хеви метал така?-или грешам?

Не само тоа. Првата Doom песна според денешниве стандарди е нивната песна Black Sabbath од 1970та, со што и грото на метал јавноста ги признаваат и за прв doom metal бенд.

abe sabbath rulez fala bogu ... samo me ima nakurceno toa sto im go napravija na maiden na ozzfest 2004 mislam ... koa sharon kuckata zborese deka bruce dickinson bil kreten .. i posle koa izlegoa maiden na stage pocnaa od publika so jajca da gi mavaat ... i bruce se nakurci epten i pocna da gi pcue... go imate toa na youtube ...

Па ги гаѓале со јајца откако таа Шарон како ли се вика викнала некои мексиканчиња им дала некој долар и јајца за да ги гаѓаат. Барем тоа она си го призна пред телевизија.

Нема никаква брска Шерон Озборн со темава...продолжете даље.

Ја тука неможам многу да се мешам, оти не сум бил роден тие времиња, иако 80тите и 90тите металот доста напредуваше, посебно крајот на осумдесетите се создадоа многу нови правци на металот...

блек сабат се меѓу првите, неможете да кажете прва - логички исто како да кажете кој е првиот рокенрол бенд, кога повеќе групи учествувале во создавањето на таа музика, ама блек сабат биле најслушани, највеке просперирале и успеале од тогашните, иначе и Џудас Прист се доста стари од 68` постојат а првиот албум мислам дека им е 72ра :)

шо др да ви распраам... стрикно за темава секоја музичка гранка евоулира нон стоп, денеска можеби ги има преку 15 правци на металот и преку 70 подвидови :)

баш на др форум отворив тема за ова дури се скинав од смеење кога слушнав какви правци постоеле... хахахаа

Нема никаква брска Шерон Озборн со темава...продолжете даље.

pa nema ... ali ipak e delo na sabbath , zaso oni se glavni tamu !
zirni go klipov , pa kazi mi...
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=BlcZEuzHMhI[/MEDIA]

Не е дело на Сабат, ептен си ги помешал работите. Шерон не е Сабат.

aj be so zboris ...:pos::pos::pos::pos:
ne ozbilno ...vakvi raboti kao na klipot ne treba da se deshavaat :nenene:

Ја тука неможам многу да се мешам, оти не сум бил роден тие времиња, иако 80тите и 90тите металот доста напредуваше, посебно крајот на осумдесетите се создадоа многу нови правци на металот...

блек сабат се меѓу првите, неможете да кажете прва - логички исто како да кажете кој е првиот рокенрол бенд, кога повеќе групи учествувале во создавањето на таа музика, ама блек сабат биле најслушани, највеке просперирале и успеале од тогашните, иначе и Џудас Прист се доста стари од 68` постојат а првиот албум мислам дека им е 72ра :)

шо др да ви распраам... стрикно за темава секоја музичка гранка евоулира нон стоп, денеска можеби ги има преку 15 правци на металот и преку 70 подвидови :)

баш на др форум отворив тема за ова дури се скинав од смеење кога слушнав какви правци постоеле... хахахаа

Вака сеа.

Black Sabbath - прв албум у 1970 - прав пионерски Метал Албум
Judas Priest - прв албум 1974 - чист Хард Рок албум со метал тенденции. А да не спомнам дека Џудас ептен личеле на Лед Зепелин у почетокот на кариерата.

Со ова нејкам да ги омаловажам Џудас, само сакам да ги издигнам Сабат.

Вака сеа.

Black Sabbath - прв албум у 1970 - прав пионерски Метал Албум
Judas Priest - прв албум 1974 - чист Хард Рок албум со метал тенденции. А да не спомнам дека Џудас ептен личеле на Лед Зепелин у почетокот на кариерата.

Со ова нејкам да ги омаловажам Џудас, само сакам да ги издигнам Сабат.

Да додадам:

Џудас имаат големо влијание за металот од 80тите.

Ајде бе металци,по други теми се чаталите сте знаеле вака било,онака било,ова настанало,ваков правец онаков працев,а уствари од Сабат и Џудас не знаете да мрднете понатака

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom