ЕВН почна да гаси струја!

Статус
Затворена за нови мислења.
Еве благовремено да ве информирам за сите вие што се буневте за Тетово дека и во Тетово снема струја.

Пола Тетово нема струја, ја спаѓам у другата половина што нема вода, а од неофицијални извори дознавам дека од утре ќе ни прават и рестрикција на воздух така што 10-15 минути на ден ќе биде запрено дишењето поради злоупотреба на непотребно дишење. Ај со среќа.

И да допуним, вода немаше 3 дена, се осечав ко у старовремско време да се наоѓам кога се бањаш.

И да допуним, вода немаше 3 дена, се осечав ко у старовремско време да се наоѓам кога се бањаш.

Ја имам рестрикција секој ден од 12 по полноќ до 6 насабајле, а и кога има вода нема притисок.

И баш ме замисли моментот струја-вода. Замисли што ќе се случи ако не се поклопат поимите рестрикција на вода и рестрикција на струја? :нинџ:

Какви плачковци на темава еј. Башка све експерти, кој од кој.

1. Струја не е брашно па да ја складираш у џак и да зимаш коа ќе ти треба, се произведува, се троши веднаш, во моментов....струја.....НЕМА.

2. Дел од рестрикциите се поради преоптовареност, кажете им на мама и тато да побараат во документите од станот/куќата документ од бившо ЕСМ со наслов "Електроенергетска согласност". Е во таа согласност ќе видите дека, најчесто, согласностите се издавале за моќност од 3.5kW до макс 11kW(нормални домаќинства), што ќе рече твојата куќа може во еден момент да повлече 3.5kW(практично еден факинг бојлер). Според овие согласности се проектирани и потребните моќности на трафостаниците од каде сме сите приклучени. Кој ни е крив кога изградивме уште по два три спрата, начукавме по 3 клими, два шпорети, 6 компјутера и сл. во домовите, а види богати самите не си побаравме да нашиот приклучок биде со поголема моќност за нели, да ни ги задоволи новите потреби.

Според овие согласности се проектирани и потребните моќности на трафостаниците од каде сме сите приклучени. Кој ни е крив кога изградивме уште по два три спрата, начукавме по 3 клими, два шпорети, 6 компјутера и сл. во домовите, а види богати самите не си побаравме да нашиот приклучок биде со поголема моќност за нели, да ни ги задоволи новите потреби.
За градбите плаќаме ен. согласност, за климите и компјутерите ...можеби да се преселиме у Амазонија.

Али у право си, да се конфискуваат климите и компјутерите, секој што поседува термо печка, на суд и да го лежи...сијалица, само по една на куќа. За социјалните случаи ортома. Срамота, што е тоа и со бандерите полни со кабли, оптички и помалку оптички, каблеска тв, интернети...ние гледавме кој со антена од пазар, кој со издупчен леген, радио бевме среќни ако имаше макар едно во маало...:notworthy:

За градбите плаќаме ен. согласност, за климите и компјутерите ...да се преселиме у Амазонија.

Али у право си, да се конфискуваат климите и компјутерите, секој што поседува термо печка да му суди народен суд и да го лежи...сијалица, само по една на куќа. За социјалните случаи ортома.

:facepalm:

цитирам некого од погоре, "i quit"

Пред два дена немаше од 1 до 8 навечер и сега немаше од 2 до пред пола саат :mad: че ги пукам сите..да беше малце поладно како пред една недела ке сечев гранки од дрвата па ќе палев логорски оган на сред соба

Денеска е ок ама затоа предходните 2 дена ми смрзна "опашот" без струја! 2 дена од 12 до 22h да се немало струја па има народ кој се грее на струја.... Седиш дома облечен исто како за надвор или идеш кај комшијата кој има шпорет на дрва....

Треба да се пократки ова рестрикцииве... :confused:

А гледам дека на темава има и ЕКСПЕРТИ малце погоре па да кога ќе снема струја ги канам на кафе ( кое ќе го сварам на плинско ) и да поседат со мене 2 саата и потоа да правиме моабет....:mad:

Ајде глупости, приватна фирма држи монопол и си прави што сака, ни срам ни перде да се нема дека има мајки со мали деца кои ќе измрзнат па се толку неосетни не ни кажуваат кој населба и колку време ќе биде без струја.

10 часа да се мрзнеш во сред зима па не се деца од 5 години па не знаеле мрежата каква е кога ја купувале туку вака е ептен комотно, кога сакам ќе те заледам кога сакам ќе пуштам струја а ти има да плаќаш зашто немаш алтернатива.

Мизерија.
Сакаат да им влегува а никако да им излегува. Додека не ставија кај мене бетонски бандери и појак кабел од трафо, не добив квалитетна струја. Додека не стават појаки трафостаници/опрема, до тогаш ќе исклучуваат, битно е тука се за дерење кожа на народот, 300% ја поскапија, сега ја исклучуваат, милина, а спомениците/музеите нека сјаат.

Колку е добро барем за момент да видиш каков тежок живот имало во 18-ти век.Повремени прекини на струја, без улично осветление, и 2 дена без мрежа на ВИП :pos:

еве ме после цел ден(пак немав струја)...иначе,гледам зборите ова она....на ваше знаење,денеска отидов до главната зграда нивна кај плоштад...барав лично да се сретнам со некој задолжен за дефекти...дојде типац у одело дотеран ко за свадба...се расправавме што и како,и типот ми вика јави се пријави....јас му одговорив дека цело време операторите им се зафатени,на што он не поверува....се јавивме од кај мене од мобилен и испадна по мое.... после тоа,за 15 минути наводно го отстраниле дефектот и пак пуштија струја...сега е добро...
иначе,за тоа кој е крив....па ни тие во Љипково небеа криви,па добија ќутек....така и јас планирав да направам,ако продолжеа курташак со мене да си играат...

Нормално дека ќе прават вакви трагикомедии кои од година во година би биле од поголеми размери заради се помалите кпацитети и преоптеретеноста на мрежите... За срамови бре, 6 години се на власт и на никој да му текне да се изгради некоја нова хидро/термоелектрана...

Нормално дека ќе прават вакви трагикомедии кои од година во година би биле од поголеми размери заради се помалите кпацитети и преоптеретеноста на мрежите... За срамови бре, 6 години се на власт и на никој да му текне да се изгради некоја нова хидро/термоелектрана...
а да му текне на некој да го предупреди малце тој австријецот? у наша држава не е*е како сака...само кај нас го има ова

Приватна фирма се и монопол, за потрошувачите катастрофа. Се знае што прави приватна фирма, минимизира трошоци и вложувања и оди на максимален профит.

Треба да се поништи монополот (како во други држави) и нема да има рестрикции а ќе има подобрување на услугата ама дали некој размислува за такво нешто немам поим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom