ЕВН чочек

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
па и нема веке ЕФТИНА ТАРИФА преку ден ЕБАТЕ МАКЕДОНИЈА

многу интересно! ај да се смееме
Абе ова е толку трагично, што веќе преминува во смешно.
Така да смеј се додека можеш, оти кога ќе ти дојде сметка за струја можда срцето ќе те стрефи.

Само да ви доловам како ми „звучите“ кога ќе го прочитам тоа: „ЕВН - Евтина веќе нема“...

549739_3872702849929_1642358874_n.jpg

Струјата денеска поскапе за 10 проценти, но од ЕВН приредија уште еден шок за граѓаните со тоа што ја укинаа евтината тарифа. Како што стои во новиот ценовник на ЕВН, кој стапува на сила од денеска, евтината струја, која граѓаните ја користеа од 13 до 16 часот се укинува и нема да важи, туку електричната енергија ќе се пресметува по другата - поскапа тарифа. Останува да важи само евтината тарифа на струјата во ноќните часови која важи од 22 часот навечер до 07 наутро.

Да се плукнам и во ЕВН и во Топлификација и во држава и во народ .. се упм да фати .
Се продадовме , се му ебавме мајката сега кој како сака че не стрижи и бричи. Наздравје нека ни е ...

НАЈНОВО

Поради поскапувањето на струјата Кајгана ќе воведе систем за наплата(пошто, нали, серверите трошат струја).
Логирање - симболични 2ден
Постирање - симболични 5ден
Тролање - 7ден
Отварање нова тема - 10ден
Менување сликичка - 20ден
Од-банирање - 50ден
Приватна порака од Ацид - 100ден
Кајгана фудбалче - 500ден
Пиво и скара со модераторите - 1000ден

Честито поскапување, нека иде како песна се...:pos:
Ќе се игра на ова, додека има офци.
Logo_EVN_bez_znak_Download.jpg

СО ЉУБОВ!!!
ќе се игра оро без струја:pos:
ЕДИТ : ЧОЧЕК БИЛО ОВА ООООО:oops:

Среќа не си Македонец? Значи среќа е да не си Маккедонец? Што човек ќе да си ти бе? Живееш, се раниш, се дружиш, споделуваш битни моменти и сеа вика за среќа шо не си Македонец? Жал ми е коа те читам брат вака, искрено.
И колку за информација ЕВН е приватна, не е државна за на нејзин грб да се градат споменици, може земаат нешо мал процент али не доволно за споменици.
Да ја имаш македонската култура за своја, да си дел од неа, јазикот, народните песни и ора, традиционалните јадења исто, тоа е среќа
Да си „граѓанин“ на ваква партиско-тендерски-рамковна вукојебина е лоша клетва, мене па страв ми беше од клетвите на едно лошо бабиште од маалото кај што живеев, то ништо да не ти било уствари во споредба со то шо дочекав.

ЕВН можеби е приватна, ама има крајно мал дел од цело производство и трговија со струја, т.е. ЕВН купува па препродава. А производството е баш државно, не знам точна бројка, ама преку 85% сигурно. 65-70% е само РЕК Битола.

Што се однесува до нашиве, овие комши шо ме викаат, удри на весело ебаго. Вака нешто.

На кого бре му треба струја?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom