Euro College

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Пошто планирам да идам таму да студирам BA (а можда и MBA) би сакал ваши информации лични или од некој што знаете што е таму
Јас зборев со директорот таму,знам дека имаат меѓународна диплома од Shillers, цените ги знам, имаат договори со Космофон,Германос,New Moment итн итн
Мене ми звучи добро ама нешто ме замараат дека у Мк не е акредитирано...
А и не знам дали асални кадри искачаат од таму зборев само со двајца што оваа година завршуваат таму а они све најбоље зборат за колеџов

Mac)) напиша:
Пошто планирам да идам таму да студирам BA (а можда и MBA) би сакал ваши информации лични или од некој што знаете што е таму
Јас зборев со директорот таму,знам дека имаат меѓународна диплома од Shillers, цените ги знам, имаат договори со Космофон,Германос,New Moment итн итн
Мене ми звучи добро ама нешто ме замараат дека у Мк не е акредитирано...
А и не знам дали асални кадри искачаат од таму зборев само со двајца што оваа година завршуваат таму а они све најбоље зборат за колеџов

neznam iskreno nisto za ovoj college ali iskreno ti preporacuvam deka e sigurno podobro 100 pati nego drzavniot :)

Де бе мислев повеќе ќе кажете нешо :(

Mac)) напиша:
Де бе мислев повеќе ќе кажете нешо :(
brat ja samo toa znam deka ti e podobro 100 pati privaten od drzaven (ova od iskustvo ti go kazuvam) :) a da use neso, na euro college mislam deka ucat i elena risteska i kristina arnaudova :) od mene "pomos" tolku, eve se nadevam ke se najde nekoj sto uci tamu pa ke pise nesto poveke :)

Елена ако ми е доказ за квалитет :pos:
и Анкица учи таму ама не е тоа што ми е потребно.
Ок ок нема везе фала енивеј :)

i lambe e tamu :))) haha site poznati faci se tamu :) izgleda od sto "imaat" mnogu vreme za ucenje :) haha
nie lani imavme prezentacija od toj fakultet i kako sekoj sto prezentira kazuva se nadobro za nego... znam deka diplomata e priznata posiroko ne znam tocno kade, deka e mnogu skapo 3000E... ne znam da ti kazam nisto poveke, ne poznavam nekoj sto studira tamu...

Абе мене ми е да идам таму заради Елена остај го ти Ламбе :pos:

Не само што немаат во Македонија туку немаат никаде акредитација.
Тоа што споменуваат некаков си American City University , ни тој таканаречен универзитет нема акредитација:

Neither the Department of Education nor the Wyoming State Board of Education has accredited or endorsed any course of study being offered by American City University.

Јас само би се надоврзал на оваа тема и со New York University Skopje. Боже сачувај од вакви. Овој универзитет нема никаква врска ниту со State University of New York ниту со new York уопште.
Они имаат акредитација од РМ но не знам како ја добиле со тоа misleading име.
Можда Јане Миљоски (ректорот лол) фатил врски а?

VirtualVlad напиша:
Не само што немаат во Македонија туку немаат никаде акредитација.
Тоа што споменуваат некаков си American City University , ни тој таканаречен универзитет нема акредитација:

Neither the Department of Education nor the Wyoming State Board of Education has accredited or endorsed any course of study being offered by American City University.

Јас само би се надоврзал на оваа тема и со New York University Skopje. Боже сачувај од вакви. Овој универзитет нема никаква врска ниту со State University of New York ниту со new York уопште.
Они имаат акредитација од РМ но не знам како ја добиле со тоа misleading име.
Можда Јане Миљоски (ректорот лол) фатил врски а?

Надовржувајки се на следниот цитат би сакала да ти напоменам дека имаш неколку реда испуштено копирајки го текстот од сајтот на American City University. да ти помогнам:

American City University is licensed by the State of Wyoming under Wyo. Stat. 21-2-401 through 21-2-407.

линкот до Wyoming Department of Education e www.k12.wy.us, па можеш и таму да провериш

и ова[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]:

American City University is a corporate member of the BRITISH ASSOCIATION FOR OPEN LEARNING (BAOL)

American City University is also an institutional member of the International Council for Open and Distance Education (ICDE),

а тоа што е повржано со твојот цитат е затоа што тие се дел од интернационалната мрежа на Schiller International University, еден од најпрестижните универзитети во Европа.

А исто така Еуро Колеџ се и филијала на London City College кој е акредитиран во Англија од British Accreditation Council.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]Во иднина би те замолила првин подетално да ги истражуваш информациите пред да ги пласираш во ваква форма, бидејки вака пласирана информација е погрешна.

А за Mac)), еве ти ги вебсајтовите, за кои се надевам дека во иднина ке ти помогнат во изборот:

www.eurocollege.edu.mk
www.londoncitycollege.com
www.americancityuni.edu
www.k12.wy.us/F/psl/degree.html - Wyoming Department of Education
www.the-bac.org - British Accreditation Council
www.schiller.edu - Schiller International University

Инаку сум студент во втора година на Еуро Колеџ, се трансферирав од Софискиот Универзитет ‘Неофит Рилски‘ и сум презадоволна со студиите тука.

Знам ги видоф имаат акредитација сегде у странство једини такви у Македонија се :)

Ај ваљда ќе се дружиме од следна година :)

Euro college - degree mill

Christabel напиша:
American City University is licensed by the State of Wyoming under Wyo. Stat. 21-2-401 through 21-2-407.
Давање дозвола за работа (лиценцирање) и акредитирање (признавање на академскиот степен - дипломата) се сосема различни работи. На пример кај нас приватните школи за англиски јазик се лиценцирани за работа, но тие не се акредитирани да даваат академски степени. Впрочем еве го целиот текст:
American City University is licensed by the State of Wyoming under Wyo. Stat. 21-2-401 through 21-2-407. Neither the Department of Education nor the Wyoming State Board of Education has accredited or endorsed any course of study being offered by American City University.

Еве линк каде што American City University е ставен на листата на degree mills:
http://www.osac.state.or.us/oda/unaccredited.aspx

А еве друг линк од Seattle Times каде што се наведува дека American City University е degree mill и дека е сместен во неколку соби во зграда кај што имало бордел:
Nearby, American City University occupies a couple of rooms in a building that once housed a brothel.
http://seattletimes.nwsource.com/html/education/2002174735_diploma09.html

Christabel напиша:
линкот до Wyoming Department of Education e www.k12.wy.us, па можеш и таму да провериш.

Овој линк не се отвара во моментов, но да напоменам за оние што не знаат "k12" подразбира elementary, middle, and high schools, односно основно и средно школо кај нас. (од прво до 12 одделение)

Christabel напиша:
и ова:

American City University is a corporate member of the BRITISH ASSOCIATION FOR OPEN LEARNING (BAOL) .

Тоа била приватна компанија без никакви овластувања за акредитирање на академски програми. Односно уште една од таканаречените "accreditation mills". Таа фирма престана со постоење. Еве една дискусија за таа тема:
http://groups.google.com/group/alt.education.distance/browse_thread/thread/7e03b6e32805963d/f71c2d1e888aea7c?lnk=st&q=British+Association+for+Open+Learning+(BAOL)&rnum=1&hl=en#f71c2d1e888aea7c

Christabel напиша:
American City University is also an institutional member of the International Council for Open and Distance Education (ICDE),.

Уште една "accreditation mill". Нивното име можете да го најдете како на погорниот линк така и на овој линк во листата на Non-Recognized Accrediting/Credentialing Agencies:
http://quackwatch.org/04ConsumerEducation/nonrecorg.html#nonaccredited

Christabel напиша:
а тоа што е повржано со твојот цитат е затоа што тие се дел од интернационалната мрежа на Schiller International University, еден од најпрестижните универзитети во Европа..

Тие НЕ се акредитирани
од Schiller International University:
(Please note that this program is affiliated with SIU but is not included in the University's accreditation.)
Најдолу наhttp://www.schiller.edu/cms/front_content.php?idcat=55

Christabel напиша:
А исто така Еуро Колеџ се и филијала на London City College кој е акредитиран во Англија од British Accreditation Council..

London City College нема овластување да доделува признаени дипломи:
http://www.dfes.gov.uk/recognisedukdegrees/index.cfm?fuseaction=institutes.list&InstituteCategoryID=1&OrderBy=Category
(барај под L најдолу).

Christabel напиша:
Во иднина би те замолила првин подетално да ги истражуваш информациите пред да ги пласираш во ваква форма, бидејки вака пласирана информација е погрешна..

Информациите се точни и детално истражени.

Проблемот во Македонија е што се уште нема законска регулатива која што овие воденици на дипломи ќе ги санкционира.
Повеќе за degree mills:
http://en.wikipedia.org/wiki/Degree_mills

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom