Eспресо или Експресо?

@мкд владе еве да ти ја живнеме темата. Истанбул или Инстантбул? Затоа што кафето е инстант, не е истан? :D
Da bile Turcite prodaeni gazinja i pomodarcinja ko vas najverojatno sega ke si go krsele jazikot i ke se vikal Konstantinopol, ama posto ne se, se vika Istanbul kaku turska govorna verzija ( ne prevod ) od Konstantinopol :toe:
Isto kako i kaj nas so treba za se izgovara i pisi ekspresoto da ne bevte prodaeni pomodarski gazija so sakat da zvucat ko italjani :pos:

Da bile Turcite prodaeni gazinja i pomodarcinja ko vas najverojatno sega ke si go krsele jazikot i ke se vikal Konstantinopol, ama posto ne se, se vika Istanbul kaku turska govorna verzija ( ne prevod ) od Konstantinopol :toe:
Isto kako i kaj nas so treba za se izgovara i pisi ekspresoto da ne bevte prodaeni pomodarski gazija so sakat da zvucat ko italjani :pos:
Тоа е тој одговор што се чекаше :D

@мкд владе во име на темава малку да се насмееме.

Брат ми кога нарачува кафе по кафичи, ресторани, кафеани... вика "за мене долго еКспресо". :D а 100 пати е опоменат дека се вика еспресо. :D
Пред некој ден бил со жената и малиот седнат на кафе и пред да дојде конобарот синот му вика.
"Тато немој уста да си отворил да нарачаш е(К)спресо, јас место тебе ќе нарачам, исто и кога ќе треба да се плати, јас ќе платам само да не ме срамиш" :pos:

@мкд владе во име на темава малку да се насмееме.

Брат ми кога нарачува кафе по кафичи, ресторани, кафеани... вика "за мене долго еКспресо". :D а 100 пати е опоменат дека се вика еспресо. :D
Пред некој ден бил со жената и малиот седнат на кафе и пред да дојде конобарот синот му вика.
"Тато немој уста да си отворил да нарачаш е(К)спресо, јас место тебе ќе нарачам, исто и кога ќе треба да се плати, јас ќе платам само да не ме срамиш" :pos:
Od koj be opomenat, od kelnerot. Toj ili ta da imale dva grama mozok nemase da bidat usluzen personal. Neka me opomeni mene, ke go zapamti toj ili ta mockata denot.
Автоматски споено мислење:

Зависи од која страна на границата прашуваш.
A za ekspresoto ocigledno to ne vazi. Ako e od zapad nema granici, otvoreno opstestvo Soros :pos:
Ako e taka istocno i juzno e togas podlezi na glasovni prilagoduvanja.
Ah be kolku prodaeni gazinja ste :D
Автоматски споено мислење:

А Цариград?
Ne Carigrad, Stambol ke recis vekje ako ja tupime :свиркам:

Back
На врв Bottom