Eспресо или Експресо?

Е ајде де опиши ми ја, долови ми ја таа харизма тој шарм. Еве рачунај јас сум од Парагвај и никогаш не сум чул за Бранко и си правиме муабет. Долови ми како е он харизматичен и шармантен.

Ако интелектот те вози немаше на пример серијата The Big Bang Theory да ги направи ликовите сите од прв до последен антиталенти за односи со жени. Тој стереотип не му се сонил на некој таму продуцент во Холивуд.

Не си само ти, да го земем следниот хипотетички пример. Да речеме правам муабет со било која девојка/жена. И ја прашувам што те привлече кај дечко ти/маж ти? И она тука ми набројува карактеристики: а, б, ц д... И добро од кога сте заедно? Од да речеме 2019та. Ако јас хипотетички имам временска машина и се вратам во 2018та пред овие да се запознаат и моделирам маж со истите такви карактеристики а, б, ц, д ама да е метро 68, да е интровертен, да не збори многу, да не се наметнува во социјална средина, да не е упорен/напорен, да не е преставителен туку едноставно да се држи на страна и во позадина истата таа нема да сака два збора да прозбори со него па ако сака овој нека е и лично Ајнштајн во интелект.

Да се разбереме една работа. Кога вас ве прашуваат што ве привлекува кај маж ги давате зачините, кои се општествено добри да се слушнат и прифатат. Никоја не го кажува она главното што не е убаво да се чуе. И затоа ако ти дадат тенџере со внатре зачините кои ги сакаш ама без главното јадење и ти викат јади ти викаш не сакаш, не го сакам тоа. И од тука постои таа заебанција што жените ја употребуваат за френдзонираните другари: Сакам дечко како тебе, ама не ти. Кога две другарки си прават муабет и едната и вика абе Перо другар ти е баш таков профил каков што сакаш ти. Ама он ми е другар. Е добро де нема ни прв ни последен случај да бидеш кога од другарство преминало во нешто друго. Да, ама со него ја нема таа искра, таа хемија.

Таа искра, таа хемија, таа харизма, тој шарм, тој каков сакаш тука збор употреби што е преапстрактен за една жена убаво да дефинира што подразбира под тоа, е токму тоа. Перо е фин, не е доминантен, не се надмашува над другите, пази како се понаша пред тебе за да не се навредиш наместо кур да го боли дали ќе те навреди или не. Колку подобро го сфатите тоа како пол и работите на него толку помалку Стојанчевци ќе можат да стигнат до девојка. Колку повеќе го негирате ова затоа што потврдувањето од вас може да направи една врста на кокошки без мозок толку ќе си течат работите како до сега. Енглезите би рекле исто како да си меѓу чекан и наковална, а Македонците змија да те апне или магаре да ти го бапне.

Да го цитирам Ставрогин затоа што истото искуство го имам и јас со такв другари, дури ги имам опишувано и случките:

Прегледај го приврзокот 485635

Ова е таа харизма и шарм што се бара. Се друго се финеси. Финесите може да го направат јадењето поубаво, ама финесите не се јадење.
Со тебе се согласувам во 90+ проценти од работите, но тука мора да играм адвокат на ѓаволот и да се согласам со Асеко. Ќе сум краток, бебето кое не плаче не добива цицка, исто и мажот што не дејствува не добива цицка, горе-долу накај истото целиме ние мажите од роџење. Ние сме поприземјени, да, но кога и повеќето мажи би го имале изборот, малку white noise од избор кој што го имаат жените, би целеле на поубава и позабавна, покомуникативна, да можеби таа што пие сокче во аголот со цвикери е поумна, но не го докажала. Во таа ситуација таа за мене е ќутук. Ние сме предатори, you got to work for your food. Имаше едно истражување во Америка, каде што old money родители го држат детето извон реалноста, но немаат доволно пари да го заштитат до крај и вика тие деца не можат да се оправат со конкуренцијата и ликовите што ги среќаваат во животот. Во кратко светов е адаптирај се или изумри.
Автоматски споено мислење:

Oti more mi ja silovate temata :D
Епа Владе, адаптирај се мор ти, пиши некој осврт како ако порачаш еспресо или еКспресо ќе помогне да уловиш девојка. Никаква креативно ко за потенцијален кандидат за МАНУ.

Со тебе се согласувам во 90+ проценти од работите, но тука мора да играм адвокат на ѓаволот и да се согласам со Асеко. Ќе сум краток, бебето кое не плаче не добива цицка, исто и мажот што не дејствува не добива цицка, горе-долу накај истото целиме ние мажите од роџење. Ние сме поприземјени, да, но кога и повеќето мажи би го имале изборот, малку white noise од избор кој што го имаат жените, би целеле на поубава и позабавна, покомуникативна, да можеби таа што пие сокче во аголот со цвикери е поумна, но не го докажала. Во таа ситуација таа за мене е ќутук. Ние сме предатори, you got to work for your food. Имаше едно истражување во Америка, каде што old money родители го држат детето извон реалноста, но немаат доволно пари да го заштитат до крај и вика тие деца не можат да се оправат со конкуренцијата и ликовите што ги среќаваат во животот. Во кратко светов е адаптирај се или изумри.
Мене поентата ми беше дека интелектот на мажот му дава самодоверба и го прави попривлечен. И нема ништо посекси од тоа. Таквите обично не се докажуваат многу, не изиграваат циркузанти или лоши момчиња, и не фаќаат жени со реченицата од погоре.

На 16 години може ми бил секси некој што личи како лошо момче, ама како созреваш сфаќаш дека лошото момче е само егзибиционист, со вишок социјална, но ниска емоционална интелигенција.

Jas od cel muabet sfativ deka djabe sum od selo ko ne sum seljak. I traktor, i maniri, i recnik, se bilo djabe ako go nemas ona kako go rekoja, pojava, prisutnost. Jbg povlecen sum, vnimavam na recnikot, ne go grizam lajceto od ekspresoto.... :toe:

Мене поентата ми беше дека интелектот на мажот му дава самодоверба и го прави попривлечен. И нема ништо посекси од тоа. Таквите обично не се докажуваат многу, не изиграваат циркузанти или лоши момчиња, и не фаќаат жени со реченицата од погоре.

На 16 години може ми бил секси некој што личи како лошо момче, ама како созреваш сфаќаш дека лошото момче е само егзибиционист, со вишок социјална, но ниска емоционална интелигенција.
Не му дава самодоверба, повеќето интелигентни мажи кои ги знам ја се наведната глава сабја не ја сече, родителите ги сјебале, се гуди ту шус кај што почитуваат правила до коске и го јадат за тоа но не мењаат пристап и се сингл повеќето. Изводот ми е мозокот им е непријател. А и ти што кажуваш ок, писател бил, автоматски има еден доказ за интелект, но што правиме за луѓе кои се умни и не се писатели, т.е. повеќето? Ако е ружен ко позив за војска ама умен ко Ајнштајн нема ни да добие шанса кај повеќето жени.

Ликовите во big bang theory немаа основна социјална интелигенција и беа инфантилни. Без разлика колку и да си паметен, ако немаш социјална интелигенција, не знаеш ни како да у пристапиш на жена. Социјално неспособни значи.

Не е непривлечен тој со 168 друже, туку непривлечна е несигурноста што ја носат со себе. Друго, овие што фаќаат жени со реченицата од погоре не фаќаат жени со тие три збора, туку со самоувереноста што ја има позади нив. Да излезе некој несигурен и исплашен и да го каже истото (еве пример ликовите од бинг бенг тиори), ќе добие или шамар или истурена пијачка. Не е работата во тоа што е арогантен сељак, туку што не му е страв од одбивање, и ваљда тоа е се што може да го дефинира тој апстрактен шарм.

Бранко има став (не во смисла да има што да каже), туку маркантен е како појава, како медиумска личност (не, не е убав). Присутен е. Појава е, тоа е тоа.

Значи лека полека доаѓаме до некаков заклучок. Шарм, харизма и став не можеме сеуште да дефинираме, едноставно појава е, тоа е тоа, како што претпоставив (види одговор 1 од погоре), интелект сепак не возел толку, ниту смисла за хумор, ниту фин да е со животни ниту кур се тресе. Се паѓа у вода ако нема самоувереност. Значи никакви зачини не спасуваат ситуација тука. Е сега Чарлс Буковски има една мисла на оваа тема:

1787507584124.png

и доаѓаме до заклучокот до кој доаѓаме. Дека ако има самоувереност му се праштаат сите гревови, ама ако нема му се анулираат сите доблести. Не дека нема категорија асални и самоуверени, ама прочитај ја мислата на Буковски уште еднаш.

Додека ти плачеш и дејствуваш за да добиеш цицка, Србинот го прави ова:

1787508075639.png

Истата ваква од тебе очекува мачење и третман на кралица. Ти понатаму плачи и дејствувај ако сакаш и жени ја.

Не му дава самодоверба, повеќето интелигентни мажи кои ги знам ја се наведната глава сабја не ја сече, родителите ги сјебале, се гуди ту шус кај што почитуваат правила до коске и го јадат за тоа но не мењаат пристап и се сингл повеќето. Изводот ми е мозокот им е непријател. А и ти што кажуваш ок, писател бил, автоматски има еден доказ за интелект, но што правиме за луѓе кои се умни и не се писатели, т.е. повеќето? Ако е ружен ко позив за војска ама умен ко Ајнштајн нема ни да добие шанса кај повеќето жени.
Ne go sfati muabetot na Sussaro. Ili jas ne go sfativ, 50: 50 e rabotata, ama se si mislam drugo mu bese muabetot. Otsustvo na odgovornost za svoite postapki. Znaci ke se zalepat ko muva na lajno za nekoj prisuten, pojava itn itn i posle cacko mu e kriv. A svesni se za izborot, ne deka ne se. Jbg pojava bil coekot :toe:

Значи лека полека доаѓаме до некаков заклучок. Шарм, харизма и став не можеме сеуште да дефинираме, едноставно појава е, тоа е тоа, како што претпоставив (види одговор 1 од погоре), интелект сепак не возел толку, ниту смисла за хумор, ниту фин да е со животни ниту кур се тресе. Се паѓа у вода ако нема самоувереност. Значи никакви зачини не спасуваат ситуација тука. Е сега Чарлс Буковски има една мисла на оваа тема:

Прегледај го приврзокот 485641

и доаѓаме до заклучокот до кој доаѓаме. Дека ако има самоувереност му се праштаат сите гревови, ама ако нема му се анулираат сите доблести. Не дека нема категорија асални и самоуверени, ама прочитај ја мислата на Буковски уште еднаш.

Прегледај го приврзокот 485643

Истата ваква од тебе очекува мачење и третман на кралица. Ти понатаму плачи и дејствувај ако сакаш и жени ја.
Буковски е изживеан човек, знае што збори. Кажав што кажав, нема плачење тука, дејствуваш за тебе, работиш за твојата храна. Нека е умен човек, но мора да е малку курназ, иначе ќе го изедат пираните.
А да, барај логика на сакам дечко ко тебе ама не ти или на ќе се плесна со рандом лик на одмор ама тој што ми е за мужење ќе го мачам, ама изгледа имаме различна хемија во мозокот со жените за тие ствари и ни се енигма.
Ја сум го пишувал омилениот алиса во земјата на чудата пример со братучеткава:
Она: Нема мажи у градов
Ја: Е како, вчера ти се ставија неколку.
Она: Не беа правилните мажи
Циркус

Писателот го земав за пример. Зошто читаш книга, книгата те води во некој друг свет, те привлекува, те тера да размислуваш, сакаш пак да читаш од тој човек, неговиот начин на изразување постојано ти одѕвонува во главата.

Не се согласувам дека интелектот ги прави пасивни. Пасивни ги прави траумата и социјалната интелигенција. Они се исплашени, повлечено, несигурни во себе, и тоа ги прави непривлечни. Може да бидеш препаметен, како ликовите од биг бен тиори, ама социјална интелигенција нула. И да бидеш просечен, ама висока социјална интелигенција.

Прегледај го приврзокот 485641

Прегледај го приврзокот 485643

Самоувереноста не е замена за интелектот, туку негов катализатор. Кога мажот има и мозок и социјална интелигенција, тогаш ја има онаа вистинска, мирна самоувереност што не мора да вреска за внимание. Ти цело време бираш да веруваш во дихотомијата или си исплашен генијалец или си самоуверен глупак, епа вистинскиот шарм лежи somewhere in between, токму во нивниот спој.

Писателот го земав за пример. Зошто читаш книга, книгата те води во некој друг свет, те привлекува, те тера да размислуваш, сакаш пак да читаш од тој човек, неговиот начин на изразување постојано ти одѕвонува во главата.

Не се согласувам дека интелектот ги прави пасивни. Пасивни ги прави траумата и социјалната интелигенција. Они се исплашени, повлечено, несигурни во себе, и тоа ги прави непривлечни. Може да бидеш препаметен, како ликовите од биг бен тиори, ама социјална интелигенција нула. И да бидеш просечен, ама висока социјална интелигенција.

Самоувереноста не е замена за интелектот, туку негов катализатор. Кога мажот има и мозок и социјална интелигенција, тогаш ја има онаа вистинска, мирна самоувереност што не мора да вреска за внимание. Ти цело време бираш да веруваш во дихотомијата или си исплашен генијалец или си самоуверен глупак, епа вистинскиот шарм лежи somewhere in between, токму во нивниот спој.
Епа така де, по нашки да си курназ е поважно од тоа да си умен, ако си курназ + умен е само џекпот, но не е клучно. Сусаро го кажа тоа, дека курназите се фаворизирани, но кај него интелектуалецот е премногу жртва, и со тоа не се согласив, демек биди умен и ништо друго и ако азното не доаѓа, азното е криво.

Не се согласувам дека интелектот ги прави пасивни.
Тоа не е мисла на Буковски, тој само ја парафразирал. Уствари баш оригиналната форма ја присвоил.

Епа така де, по нашки да си курназ е поважно од тоа да си умен, ако си курназ + умен е само џекпот, но не е клучно. Сусаро го кажа тоа, дека курназите се фаворизирани, но кај него интелектуалецот е премногу жртва, и со тоа не се согласив, демек биди умен и ништо друго и ако азното не доаѓа, азното е криво.
Не е само тоа, Бране го прави харизматичен и моќта, парите..... тоа што смрди на алкохол стално и е блед како Дракула навечер, нема везе, харизма е харизма.
Јас на едно место пишав лично искуство за една комшика која ја барев долго. Му даде на еден кускуле и грд ко ноќ. Кога ја прашав што најде во него, а јас го немам, вика па он има Пезетка :D (полски фијат). Толку од харизмата и шармот:toe:

Тоа не е мисла на Буковски, тој само ја парафразирал. Уствари баш оригиналната форма ја присвоил.

Не е само тоа, Бране го прави харизматичен и моќта, парите..... тоа што смрди на алкохол стално и е блед како Дракула навечер, нема везе, харизма е харизма.
Јас на едно место пишав лично искуство за една комшика која ја барев долго. Му даде на еден кускуле и грд ко ноќ. Кога ја прашав што најде во него, а јас го немам, вика па он има Пезетка :D (полски фијат). Толку од харизмата и шармот:toe:
Тоа е веќе во рамки на муабетот пара буши где бургија нече, ама сеа за сеа се држиме подалеку од финансискиот момент. Сеа за сеа...

Тоа е веќе во рамки на муабетот пара буши где бургија нече, ама сеа за сеа се држиме подалеку од финансискиот момент. Сеа за сеа...
Па Бране да не беше тоа што беше и да седеше во некој клуб, како рандом гост, што мислиш колку џенски би го збележале? Да не збориме за давање ;)

Јас на едно место пишав лично искуство за една комшика која ја барев долго. Му даде на еден кускуле и грд ко ноќ. Кога ја прашав што најде во него, а јас го немам, вика па он има Пезетка :D (полски фијат). Толку од харизмата и шармот
Епа и парите им даваат самодоверба. Затоа имаш некои лепотици со 79 годишни чичиња (прво напишав 69, па се поправив :D).

Само шо таму нема харизма, има само пари. Ама некоја што нема два грама мозок у глава се задоволува со тоа. Сори нот сори.

Епа и парите им даваат самодоверба. Затоа имаш некои лепотици со 79 годишни чичиња (прво напишав 69, па се поправив :D).

Само шо таму нема харизма, има само пари. Ама некоја што нема два грама мозок у глава се задоволува со тоа. Сори нот сори.
Пиши си, мене не ме тангира, ако си мислела на тоа. Ако пак си си направила слика на 69ка на стар чиче и млада лепотица, срам да ти е :D

Back
На врв Bottom