eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво другарчиња... Јас сум ePhilip II Macedonian / eMacedonia и имам да ви пренесам една понуда од водачот на најголемата партија во Украина.

Дечкото ( Alexander II The Great ) ни ја нуди Молдавија ( моментално окупирана од Украина ), додека ни ја отворат еМакедонија.

Молдавија има 4 региони, од кои 3 со medium grain. Државата би била целосно наша, а единствен проблем би биле молдавијците. Како што ми кажа Alexander II The Great, помалку од 200 ги имало на цела игра...

Па ако има 200 заинтересирани македонци, Молдавија е наша ;)...

Нема проблем бе јас сум за , и така ќе си се собериме сите македонци на едно купче :smir:

Ми стигна ПП во врска со Молдавија еве што вика:

Hi
could you with your fellow-Macedonians be interested in TO of Moldavia?
about 150-200 people should provide you a majority in Congress and a seat of President.
But hurry - there are only 3 hours left!!!

Абе ова незнам колку ќе успее. Да не биде као ТО на Тајланд коа "праевме"?

Еј па 3 саати. Ние не сме како нив без живот па само играва да ја играме. За таква организација ке ни треба недела дена...

Па Молдавија е посебна земја од Романија и нема што да им земаме вистински од нивната територија.

А романците ја подржуваат молдавија дури направија ТО во конгресот на Украина и сега овие гледат да ги остранат непотребните територии, белким не сакате одма кога ќе се формира да ни прават тејковер ај бидете мирни, и мене ми пишаа иста порака.

Ако не ни да дадат држава следните месеци можеме да размислиме на таква опција ама сеа за сеа е непотребно :smir:

Добро правете ако мислите дека е така едноставно, само првен имате ли пари за компании ? - имате ли пари за партија ? - Имате ли пари да ги вратите регионите за ресистанс вар и останати работи плус ќе зимате никакви плати и таму ќе скапете едно 15-тина дена, ќе нема болница (ќе купувате ?!).. ќе губите експриенс и ред други работи па сега видете плус романците против вас .. мислите ќе дозволат тејковер.

Толку.

Ако не ни да дадат држава следните месеци можеме да размислиме на таква опција ама сеа за сеа е непотребно :smir:

Да и тоа на неутрална држава најдобро.

Не се расправајте момци ( и девојки ) :)... Помина веќе возот :)...

Да имавме повеќе време, ќе се обидев да извадам и болница од украинците... Али вака, ден-два, не ни вршат работа...

Па поздрав до следното важно известување...

Да живее Македонија
И да се роди еМакедонија :)...

абе каков ТО,па уше на молдавија ебаго,ќе не изедат одма,ни болници има асални,нишо
иначе од денес сум и официјално
ГЕНЕРАЛ:pipi:

абе каков ТО,па уше на молдавија ебаго,ќе не изедат одма,ни болници има асални,нишо
иначе од денес сум и официјално
ГЕНЕРАЛ:pipi:

Аман бе, се накотивте генерали... дури 3-ца ве има сеа или 4-ца бевте:raz:
P.S. Ја од денес сум Капетан :kesa:
P.P.S Честито :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom