Erepublik - помогнете на еМакедонија

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда не! Каде прочита тоа?
во шаут

A r a g o r n wrote 4 minutes ago
Купувањето земја сега ќе биде поскапо за 6,6 пати од отварање компанија за жито xD
2 · Comment · Vote

pandaaigorepa zatoa ke si kupis 7 na vreme :D :D :D i ke uzivas :D
3 minutes ago·Vote
A r a g o r nисто ти е а сега а после :)
one minute ago·Vote

А бе од памет ме извади...

Ти не си го сфатил шаутот. 150 МКД ќе кошта фирма за жито. 1000 МКД е земјиште.
150 помножено по 6.6 е еднакво на 990 МКД.
Затоа:
Купувањето земја сега ќе биде поскапо за 6,6 пати од отварање компанија за жито xD

Конташ сега?

И сеа дали ќе биде у игра онаа табелата дека за еден производ од Q5 квалитет ќе бидат потребни повеќе сурови материјали (на пример за тенк, гума, алуминиум, челик итн..).
Според ова, изгледа не. Пошто изгледа сега сите сурови материјали (од жито, камења, нафта, железо) ќе се унифицираат. Т.е. унифицираат не е правиот збор пошо ќе има две главни „сурови материјали“.
Еден суров материјал за храна и еден суров материјал за оружје. Само шо сеа ќе има рибарници, овоштарници, фарми... кои различна количина на суров материјал за храна ќе произведуваат. Истото и за суровиот материјал за оружје.

Ја ова вака го сфатив. Не знам. Може грешам... збунувачки е сево ова да му ебеш матер.
Вака

Накратко
Tие што имаат:
Grain сега ќе имаат Fishery
Iron сега ќе имаат Aluminium

За едно парче q5 леб се потреби 5 FRM (food raw material) БИЛО КАКВИ FRM
сите фирми шо се поврзани со леб прават FRM фората е “колку“ (табелата ја имате у постот над мене).
истото важи и за оружјата

мислам дека е срање ова

А бе од памет ме извади...

Ти не си го сфатил шаутот. 150 МКД ќе кошта фирма за жито. 1000 МКД е земјиште.
150 помножено по 6.6 е еднакво на 990 МКД.
Затоа:

Конташ сега?

житарата ќе поефтини а исто ќе произведува ??? не знам дури не се воведат глупостите можи да нагодуваме само....

тоа е пошто житото сеа ќе кошта 150 денари а не 10 злато
6,6*150=990 мкд
шо е поефтино него 1000 мкд

ПОЕФТИНО ќе е

--- надополнето ---

житарата ќе поефтини а исто ќе произведува ??? не знам дури не се воведат глупостите можи да нагодуваме само....
ќе произведува 10 единици
а fishery 50 единици

мене ме интересира која ќе биде фората со продуктивноста
и дали е боље да ги шитнам сеа и да купам многу житари (помалце продуктивност - али повеќе фирми = повеќе скил ќе јачам)

тоа е пошто житото сеа ќе кошта 150 денари а не 10 злато
6,6*150=990 мкд
шо е поефтино него 1000 мкд

ПОЕФТИНО ќе е

--- надополнето ---

ќе произведува 10 единици
а fishery 50 единици

мене ме интересира која ќе биде фората со продуктивноста
и дали е боље да ги шитнам сеа и да купам многу житари (помалце продуктивност - али повеќе фирми = повеќе скил ќе јачам)
многу нејаснотии досега различен скилл произведуваше различна количина + зависеше и од реферали....

многу нејаснотии досега различен скилл произведуваше различна количина + зависеше и од реферали....
може за тоа ми умреа рефералите
многу чудно
у еден ден 2та се погодија да умрат
а едниот беше мал левел = не му зима 4 wellness секој ден

This game is going to be...
scsi.gif

ај незнам дали се заебав ама купив 3 земјишта и планирам да работам со 3 житари за една лебара и 1 шалптера за една оружара.

има некој проблем со играва? или мене само ме онади? од 10 пробувам да се логира,м..........влегов...гледам малку изменето...и сега кочи........упм

има некој проблем со играва? или мене само ме онади? од 10 пробувам да се логира,м..........влегов...гледам малку изменето...и сега кочи........упм

Не е само кај тебе така. И кај мене е ептен споро, едвај се уклучив.

па јас мислев дека е само кај мене.....
забележав дека профилот е променет....
:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom