Емпатија? Дали ја имаме?

• Креатор на темата Креатор на темата StoleD
  • Време на започнување Време на започнување
Емпатијата е едната страна на паричката, кога постои емпатија постои и апатија кај некого.

Не. Спротивно на емпатија е егоцентричност.
Се мислев и кога го пишував постот што е спротивно, го употребив апатија у смисла не се замара за никого, иначе може и така. Секако и емпатијата и егоцентричноста се илузија.

Останав 8 месеци во врска со лик што ниту ме заслужува мене, ниту мојата љубов. Од сочувство, дека го оставил татко му и дека од тогаш има огромни проблеми во градењето на здрави врски.
Имаше проблеми и на работно место. Доби и отказ, ама за ова не беше тој крив.

Мислев дека ако му покажам дека некои луѓе идат во твојот живот, за да останат, а не само да избегаат ко кукавицата шо ја има за татко, дека ќе се опушти и ќе отвори тоа срцето.
Мојата награда? Ме доживеа ко лик што нема самопочит. Ко оние што трчаат и се молат за љубов. Почна да се сретнува со машки курви, шо ко че одиш да ги ебаш, веќе имаат по 2 или 3 loads во себе. Пошто тие имаат самопочит. Кхм. Тој Карл, едно x7 пати ми проверувал профилот во 1на минута. Тргни на страна шо фрла детски тантрум ко че го одбијаш, пошто него никој никогаш не го одбил. Его на 11се годишно момче, на 30ет години. Да ми платиш не би го ебал во то 'устите' тенки. И ова на хрватот му е атрактивно? Бљак.

Внимавајте за кој се имате сочувство и емпатија. Не секој ја заслужува.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom