Емотивни манипулатори

• Креатор на темата Креатор на темата Cool psychologist
  • Време на започнување Време на започнување

Јас сум емотивен манипулатор, не е срамота да си признаам!
Јас моите манипулации ги користам да симнам с*урца некого кој ми мрси многу.
Ок, понекогаш тоа го користам и во професионални цели, ама не со лоша намера, туку да скратам тралала муабети и директно да поминам на темата.
Вие малку подруго ја сместувате манипулацијата, многу некако од позиција на жртви ја толкувате!

Јас сум емотивен манипулатор, не е срамота да си признаам!
Јас моите манипулации ги користам да симнам с*урца некого кој ми мрси многу.
Ок, понекогаш тоа го користам и во професионални цели, ама не со лоша намера, туку да скратам тралала муабети и директно да поминам на темата.
Вие малку подруго ја сместувате манипулацијата, многу некако од позиција на жртви ја толкувате!
Не си свесен дека можеби и самиот си жртва на манипулатори. Да се соочиш со некој кој ти смета заради некакви муабети не мора да значи дека е емотивна манипулација.
Емотивна манипулација е кога некој намерно влијае на твоите емоции за да воспостави контрола и моќ над тебе.
Причините може да бидат различни: љубов,пари,внимание или послушност се е у игра. Тие манипулации најчесто скриено и индиректно ги прават тие што се во УЛОГА НА ЖРТВИ а не директно како во твојот случај. Темава е малку подлабока отколку што ти си ја замислуваш.
Автоматски споено мислење:

Тие што се во позиција на жртви се нај опасни манипулатори. Еве оваа информација нека ти биде како вовед во темава.

Screenshot_2025-10-13-23-02-39-16_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Нема нигде да најдете книги со оваа тематика низ нашите книжарници. Затоа користете прилика да научите нешто во врска со оваа тема од некои од аудио книгите што се објавени на јутјуб.

Последно уредено:
Зурла е гуру, жена на една минута да оставиш со него изманипулирана ќе се осети што и потрошил една минута за џабе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom