Emo и gothic во илегала

• Креатор на темата Креатор на темата Smoke_a_lot
  • Време на започнување Време на започнување
Goo Russiaaa :vozbud: Gotikot ne e za zabrana , ama za emoto taka treba. Nema veke secenje veni i sirenje negativna energija :aplauz:

Абе не треба да се забранува ниту емото, ниту пак готикот, ако некој е доволно глупав ќе си ги исече вените и онака, глупавиот, глупав ќе си биде... Не ме привлекуваат емо самоубиствените дешавки, повеќе филм ми прават млади јапанки кои си прават харикири:wink:

Кога младиве стануваат толку радикални во целиот тој стил на облекување, што мислам дека е апсолутно непотребно - во ред е да се препознатливи но не дотолку забегани со целиот свој изглед, тогаш власта мора да презима и радикални чекори. Go Russia!
Уствари, имам впечаток дека целава работа со готски или емо стил таму отишла на ниво на помодарство. Која е потребата ако ја слушаш таа музика и целосно да си го смениш изгледот облекувајќи се тотално по тој стил? Некакво докажување пред другите, потребата да припаѓаш на таа група луѓе, очајната потреба да си различен од вообичаеното? Give me a break.

od deka vi e ovaj tra4 ziti se? ALOOOOOOOO ziveemo u demokratsko opstestvo u koe sekoj si ima pravo na svoj izbor i na svoe mislenje... a ako rusite uste zalat po komunizmot toj ti e jbg... :toe:

Не е трач.
@boozer, баш напротив, сега ќе стане уште поинтересно...ќе почнат да си ги кријат мрсните шишки под мостови и ради дефицит од жилети ќе почнат со срчи да се сечат :D

Вупи русиве паметни еј , емовците немаат причина да живеат :wink: односно сакаат да умрат :uvo:сечат вени и остали ствари , во Македонија се станува емо заради коса и заради слушање на одредени бендови и сечење со жилет по рацете за смирување Лоодаци :nenene:

Па, наместо да ја забранат и готик културата, можеа само емовците да ги истребат, да праат емо-паштета со гратис сувенир - шишка или што и да е....

Вупи русиве паметни еј , емовците немаат причина да живеат :wink: односно сакаат да умрат :uvo:сечат вени и остали ствари , во Македонија се станува емо заради коса и заради слушање на одредени бендови и сечење со жилет по рацете за смирување Лоодаци :nenene:

zarem stvarno mislis deka ima emovci sto si gi secat venite? hahah nema vrska....toa ne e tocno.... glupava izmislica od strana na "obicnite" lugje....:nenene::nenene:

А што, не ги сечат?:uvo:
Има исклучоци, сигурно, пример во Македонија неаме толку многу екстремни случаи со сечење вени, али пак се сечат на места од телото кај што никој не ги гледа, рецимо на нозете, па носат долги и тако даље...
А за тоа "обичните луѓе" од мене имаш минус.

мореее така требит шо е ова? ја јак ќе се прам бе ќе начука коса преку очи и зеам сатарот да се кола? ееееее не

Fuck this democracy!! Stvarno e mnogu demokratski potegov na rusite:D...ama ok e. Emoto licno mi se dopaga kako imidz, ama kako kultura, NE. Kako i da e, muzikata ja koristam da se raspolozam a ne da se samoubijam, ali jbg stvasta postoi na svetot. Ne bi podrzila zabrana, sekoj si ima pravo na oblekuvanje, dodeka ne dojde do krajnosti. Bi mozele nekako da se sankcioniraat individuite sto pokazuvaat znaci na psihucki rastrojstva, a vistinskite profesori bi go zabelezale toa. Gothickot ne moze da se zabrani, jas ne dozvoluvam:D:D

Fuck this democracy!! Stvarno e mnogu demokratski potegov na rusite:D...ama ok e. Emoto licno mi se dopaga kako imidz, ama kako kultura, NE. Kako i da e, muzikata ja koristam da se raspolozam a ne da se samoubijam, ali jbg stvasta postoi na svetot. Ne bi podrzila zabrana, sekoj si ima pravo na oblekuvanje, dodeka ne dojde do krajnosti. Bi mozele nekako da se sankcioniraat individuite sto pokazuvaat znaci na psihucki rastrojstva, a vistinskite profesori bi go zabelezale toa. Gothickot ne moze da se zabrani, jas ne dozvoluvam:D:D
Mislis nedemokratski.

Nasite makedonski tinejdzeri sto zabegavaat po emo ne se do tolku radikalni za da se ubivaat.Cisto za imidz si furaat.Kje im pomine.Goth kultura?E toa e vekje poseriozno dvizenje koe e zastapeno vo site sveri na zivotot.Ne e samo do muzikata.Kako i da e.Ne bi gi zabranil ovie dve kulturi koja sto edna so druga nemaat vrska.

tacno i nemora da znaci deka sekoj so se nosi u takov stil ( do negde i ja spagjam ovde) ima namera da se ubie ili sl ... mi se svigja izlged ! =) - na ova kje sledi replika pa ako ne si emo so kur se nosis taka ???? ali da odgovoram odma .. togas zaso site nosat maici so cannabis ili imaat sukanici i se praat rhasta a u zivot nemaat probano joint ... ima i milion primeri so rokeri metalci ali mislam deka ja svativte poentata =) izvinite malce so zabegav so temata ali morav da se izjasnam =D

ONTOPIC : ne treba da se zabranuva emo nitu goth:nenene::nenene: poso site kje mislat zabranetoto jabolko e najslatko .. zabrana nikad ne sum postuel .. neka probaat da vovedat nekoj nagraden sistem a ne so zabrani :) za toj so ne se nosi emo ili goth 1 evro mesecno :pos2:

zarem stvarno mislis deka ima emovci sto si gi secat venite? hahah nema vrska....toa ne e tocno.... glupava izmislica od strana na "obicnite" lugje....:nenene:
хах не реков дека ти ќе сечеш вени и слично али дека нема такви деца , незнам баш.Ако живееш во Ск примери ќе ти покажам деца со сечени раце со жилет ,што мислат дека животот им престанал кога ќе раскинат со тој што одат не повеќе од 1 недела :pos2: дај бе не зезај :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom