Elisa

• Креатор на темата Креатор на темата La Ragazzina
  • Време на започнување Време на започнување
Синхронизацијата кај нас е за прости луѓе и затоа е толку прифатена во комбинацијата со содржината на серијата.
Полошо од синхронизација не им се случило на македонските телевизии.
А 90% од македонскиот народ е проста маса. Значи (y).
И немој да ми кажеш дека е подобро да го слушам турскиот јазик 24/7, одшто својот јазик.

П.С. Наместо против сериите, вие сте против синхронизацијата на наш јазик. Епа ќе не биде, никогаш! :love:

И немој да ми кажеш дека е подобро да го слушам турскиот јазик 24/7, одшто својот јазик.

П.С. Наместо против сериите, вие сте против синхронизацијата на наш јазик. Епа ќе не биде, никогаш! :love:
Не дека имам нешто против синхронизацијата, ама нашите се смешки дефинитвно, полата од нив како прво не ни синхронизираат како што треба, што излава многу смешно така да подобри се филмовите без синхронизација.

Какви серии има, комотно можеме да го занемариме тоа колку гласот одговара на ликот. Сакам да кажам дека тоа нема да го смени текот на серијата и сфаќањето на истата.
Се користат акцентни целости, нема никакви дијалектолошки испади, значи се гледа дека не им е сеедно каква ќе биде синхронизацијата. Сега, има и по некои пропусти, но како што реков сè на сè синхронизацијата е добра.

Синхронизацијата на македонски е еден голем доказ за непрофесионалноста на нашиве телевизии. Ниту е доследна, ниту е добро направена, а акцентските целости се според граматиката на нашиот јазик и не се никаков проблем. Проблем се зборовите кои се апсолутно неточни за нашиот јазик, како кључ, детаљ, каваљер и еден тон други, да гледам серии можеби и многу повеќе ќе откријам.
Сериите можеби и имаат некаква смисла, ама со ваква синхронизација, немам желба ниту да откријам.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 00:19 ---

Против сериите сум, посебно ваквите дебилни серии, а никако против мојот мајчин јазик. Ама, на свекорот да му се обраќаш со господине Бурхан, е касапење на природното изразување на овој народ.
А инаку, да, најголем дел од македонскиот народ е доста неписмен и прост. Посебно постарите генерации, но тоа не ме загрижува.
Ме загрижуваат младите кои уживаат гледајќи ги овие психопатски серии, па уште им одговара и ваквата дебилна и тотално неприродна синхронизација.

Синхронизацијата на македонски е еден голем доказ за непрофесионалноста на нашиве телевизии. Ниту е доследна, ниту е добро направена, а акцентските целости се според граматиката на нашиот јазик и не се никаков проблем. Проблем се зборовите кои се апсолутно неточни за нашиот јазик, како кључ, детаљ, каваљер и еден тон други, да гледам серии можеби и многу повеќе ќе откријам.
Сериите можеби и имаат некаква смисла, ама со ваква синхронизација, немам желба ниту да откријам.
Не се бламирај повеќе...
1. Детаљ... детаљот, детали (посебно ме изнервира што баш овој збор го даде за пример; од нерабирање, па затоа се друго ти пада во вода)
2. Каваљер е интернационализам (општо прифатен збор во скоро сите стандардни јазици).

Не се бламирај повеќе...
1. Детаљ... детаљот, детали (посебно ме изнервира што баш овој збор го даде за пример; од нерабирање, па затоа се друго ти пада во вода)
2. Каваљер е интернационализам (општо прифатен збор во скоро сите стандардни јазици).

Секако, освен што не е бламираш, туку срамиш, ниту е детаљ, туку е детал, ниту е каваљер, туку е кавалер...... ептен познавања имаш од јазикот :)

CLOSERtb
синхронизациата не е заради чување на македонскиот јазик, туку заради поголема гледаност, А1 проба, виде дека народот ја прифати синхронизаицјата, гледаноста порасна и затоа. И доколку не беа синхронизирани ќе даваа една две турски, немаше да бидат гледани.
Вака им е лесно и ги гледаат луѓето, затоа се синхронизираат. Јазикот нема врска со ова.

И прво јас не ги гледам турските серии затоа што се синхронизирани, гадно е. Покрај толку многу филмови и серии од кои го научивме англискиот и шпанскиот јазик, нема да се спуштам на ниво да гледам мизерии на македонски.

CLOSERtb
синхронизациата не е заради чување на македонскиот јазик, туку заради поголема гледаност, А1 проба, виде дека народот ја прифати синхронизаицјата, гледаноста порасна и затоа. И доколку не беа синхронизирани ќе даваа една две турски, немаше да бидат гледани.
Вака им е лесно и ги гледаат луѓето, затоа се синхронизираат. Јазикот нема врска со ова.

И прво јас не ги гледам турските серии затоа што се синхронизирани, гадно е. Покрај толку многу филмови и серии од кои го научивме англискиот и шпанскиот јазик, нема да се спуштам на ниво да гледам мизерии на македонски.

Па кој ќе се мачи да чита, брзо одат редовите..... :D

Секако, освен што не е бламираш, туку срамиш, ниту е детаљ, туку е детал, ниту е каваљер, туку е кавалер...... ептен познавања имаш од јазикот :)
Блам, блам, блам, блам.
http://i50.tinypic.com/29w8fua.png
http://i48.tinypic.com/2nvdnoo.png

За кавалер си во право. Само што си помислив дека го земаш за погрешно самиот збор „кавалер“ во македонскиот јазик.

Абе ајде? o_O Многу паметен бе ти...а колку години треба да имам? ц ц ц....

иначе и јас сум против синхронизацијата ама битна е содржината на серијата...

Добро ти кажувале, стварно е многу интересна :)

сигурно мене, а и повеќето колку мене посебно машки, ова нема шанси да не заинтересира.
поготово кога знаеш дека го гледаат 13,14 или 15 годишни цурици кои обожаваат да го слушаат слаткар и џастин пипер :свиркам:

сигурно мене, а и повеќето колку мене посебно машки, ова нема шанси да не заинтересира.
поготово кога знаеш дека го гледаат 13,14 или 15 годишни цурици кои обожаваат да го слушаат слаткар и џастин пипер :свиркам:
Ти навистина мислиш дека " машките " од твојата возраст не гледаат вакви филмови
smile_sarcastic.gif
. Не дека го бранам девојчето ама сепак е во право си отворила тема и ако не те занима не коментирај овде.

Ти навистина мислиш дека " машките " од твојата возраст не гледаат вакви филмови
smile_sarcastic.gif
. Не дека го бранам девојчето ама сепак е во право си отворила тема и ако не те занима не коментирај овде.
па има и исклучоци.....папучари :sneaky:
дал господ секакви.
и само да те потсетам дека никој не може да ми забрани мене кај да коментирам и што да коментирам....така да, ако сакаш не ме малтретирај психички

па има и исклучоци.....папучари :sneaky:
дал господ секакви.
и само да те потсетам дека никој не може да ми забрани мене кај да коментирам и што да коментирам....така да, ако сакаш не ме малтретирај психички
LOL.gif
ова го сметаш за малтретирање психички човече не ми се верува.....
smile_tongue.gif

И никој не ти брани да коментираш него ако не ти се допаѓа не навлегувај толку длабоко....

Блам, блам, блам, блам.
http://i50.tinypic.com/29w8fua.png
http://i48.tinypic.com/2nvdnoo.png

За кавалер си во право. Само што си помислив дека го земаш за погрешно самиот збор „кавалер“ во македонскиот јазик.

Детаљ најди го во вистински македонски лексикон, зборот на македонски е детал, а детаљ е српски.
Кој знае каква чкљ страница ти е ова, како и секоја друга всушност.
Блам исто така е српски збор, македонскиот соодветен превод е срам.

Детаљ најди го во вистински македонски лексикон, зборот на македонски е детал, а детаљ е српски.
Кој знае каква чкљ страница ти е ова, како и секоја друга всушност.
Блам исто така е српски збор, македонскиот соодветен превод е срам.
Покажи ми го твојот вистински македонски лексикон.
Блам - српски збор. :pos:

Извини али ова твоево се вика предрасуди. И тоа тешки предрасуди.
И за твоја информација не мора сите на таа возраст да гледаат и слушаат глупости. Јас не сум меѓу тие што слушаат слаткар и џастин бибер, напротив, не можам да ги поднесам.
И ај ве молам доста со офтопик, ако ја гледате серијата коментирајте, ако не - не пишувајте ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom