Електроника

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
humanoid напиша:
Јас секогаш страдам за некој албум од некој бенд, таква ми е среќата:)

јас си знам и како е коа имаш се шо сакаш од твојот омилен бенд/продуцент/проект, и одиш на гиг, вртиш, си поминуваш супер, по неколку дена коа сакаш да си слушнеш пример Пуш Апстерс глеаш ја нема плочата :zid: :zid: :zid:

Serdarot напиша:
ама посекако сум со план да одам деновиве да ѕирнам шо има ново по продавници, можам да „иам на мукает„...

цеде?

плоча?

Цеде :)
Ако го има прати абер па ќе се разбереме :wink:

Слушам една песна, електроника
Depeche Mode - Useless (Kruder & Dorfmeister Session)
феноменална песна :msc1:

LEEF- JUMBLE SALE 14-9-2005

Tracklist:
01. Steamy cam - Caress
02. Barem - Klein kloob (Reinterpretation)
03. Peter Spiess - Time people
04. PS - Rave daddy (3 stages)
05. The vegetable orchestra - Litouette (Luciano rmx)
06. Apoll - Cut flowers
07. Donate Dozzy - People of paprika
08. Johnathan Traffic - Sad hurry
09. Alex Under - Oh balada girls
10. Troy Pierce - Two weeks in crack (Butane's mo mas rmx)
11. Grunne - Luth
12. Mistake - Pick up your life (Someone else's rmx)
13. Koerner & Treplec - Prof dr
14. Ellen Allien - Your body is my body (Troy Pierce rmx)
15. Koerner & Treplec - Plaume im speckmantel
16. Nathan Fake - Dinamo
17. Anja Schneider & Sebok - Side leapers
18. Rene Breitbarth - Speedy gonzales
19. Agoria - Les beaux jours
20. Donate Dozzy - United elements

na ova odlepuem denovive...strashno dobar minimal.

Помеѓу најдобрите албуми овде би го додал и Ноктурнал од Анастасија.
За мене тоа е најдобриот албум што го имаат издадено.
И после толку години слушање ми нема здосадено.

Caligula напиша:
16. Nathan Fake - Dinamo
Многу добра трака... веќе месец дена неможам да ја извадам од глава. И другите се супер, али ова е wow. Линкче за сетот?

Барам да ми се објасни разлика од...
Trace do Hous i Tehno.. nikako da ja svatam..

Vlad II Draculea напиша:
Барам да ми се објасни разлика од...
Trace do Hous i Tehno.. nikako da ja svatam..

ќе се обидам да ти појаснам тебе и на другите кои не се толку упатени, со еден убав текст, меѓутоа да „предупредам” дека време имам дури другата недела, денес и утре обврски (поврзани со електро и драм`н`бејс :о)

во меѓувреме можиш да побараш темата за трансот, таму има мал „увед”

поздрав

Ако е за правец у електронската музика, поштувам транс у сите форми и видови. Ондак рејв, техно драм енд бејз па се до техно.
Како што рекоа, зависи дј од дј, сет од сет и така натаму.

Лелееее браво за темава :cuc: :cuc: :cuc:
Од "класиците" во електрониката сега у моментот што ми текнуваат да ги додадам се
Biosphere
mu-Ziq

И нормално легендите на Warp
Aphex е спомнат веќе
Autechre :cuc:
Squarepusher

aj и јас на тебе да се надоврзам,
Boards of Canada, Thievery Corporation, Gotan Project, Bonobo, Morcheeba, dZhian & Kamien, Squarepusher, Tosca, Red Snapper, Ralph Mayerz & Jack Heeren Band...

Хјуманоид, длабок наклон за темата и за групите, посебно за Ноктурнал, ама ако го прочиташ овој мој пост, јас, како голем ФСОЛ фан, би те замолил на кратко да ми објасниш за каква тоа атмосфера на какви тоа концерти на ФСОЛ разговараме?

:)

ПС: Ништо злонамерно.

Еден од најголемите бендови овие години и еден од моите омилени бендови на полето на електронската музика се Future Sound Of London. Ги сметаат за Пинк Флојд на денешницата. Но со многу поразработен звук и голема театралност на нивните концерти. Концерти во кои можеш да се опуштиш и да те однесат далеку. Може да го доживеете звукот на електониката како никогаш порано.

Ова горново го напиша хјуманоид во воведниот пост. А ја го рчнав затоа што ФСОЛ не прават концерти. Они прават нешто што викаат трансмишнс од нивното студио до заинтересирани станици, класични или интернет.

А не да би идел на нивни концерт! И ја и стотици други кои ги познавам. И милиони други кои не ги познавам.

humanoid напиша:
Еден од најголемите бендови овие години и еден од моите омилени бендови на полето на електронската музика се Future Sound Of London. Ги сметаат за Пинк Флојд на денешницата. Но со многу поразработен звук и голема театралност на нивните концерти. Концерти во кои можеш да се опуштиш и да те однесат далеку. Може да го доживеете звукот на електониката како никогаш порано.
леее пеер, не го приметив киксот:pos:
многу фејк...млатење слама.....
Офчар еве вистински случај и прилика за тебе, од твоја бранша.....

Excellent напиша:

Ова горново го напиша хјуманоид во воведниот пост. А ја го рчнав затоа што ФСОЛ не прават концерти. Они прават нешто што викаат трансмишнс од нивното студио до заинтересирани станици, класични или интернет.

А не да би идел на нивни концерт! И ја и стотици други кои ги познавам. И милиони други кои не ги познавам.

Да, и ја знам дека ФСОЛ никад не наприле концерт, и спаѓам во тие стотици што би сакале да ги видат во живо.
Мада, донекаде сваќам зашто е така, и дури некако мислам дека е и боље што никој никад не ги видел у живо... на овој начин некако уште повеќе ја зајакнуваат мистериозноста, вонземскиот и вонвременски карактер што зрачи од нивната музика, човек има филинг дека не постојат и дека се работи за музика која ни е пратена од некоја прекрасна далечна планета - барем мене ми е таков нивниот звук :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom