Експресно поминаа измените – придонеси и за хонорарците!

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Reloaded
  • Време на започнување Време на започнување
Извини не те прашав кај смеам да напишам нешто. Твојата првична реакција беше дека ова е лудило и невидена работа за сега да се фаќаш само за делчиња од законот, значи си дојде на моето - законот во глобала е океј потребни му се некои модификации.
Ништо не дошло на твоето, сам си се поби кога го покажа ова. Фала.
Законот е типична пљачка, а ти и твоите истомисленици подржувачи ќе бидете одговорни за осиромашувањето и опустошувањето на државата. Убаво да живееш со таа мисла..

Поздрав!

Ништо не дошло на твоето, сам си се поби кога го покажа ова. Фала.
Законот е типична пљачка, а ти и твоите истомисленици подржувачи ќе бидете одговорни за осиромашувањето и опустошувањето на државата. Убаво да живееш со таа мисла..

Поздрав!
Државата ако не си приметила е опустошена во 90тите. Сега се рехабилитира.

Па, јас и моите другари, сите луѓе под 25 години сега планираме да ја напуштиме, а не во 90те. Убаво да си поминете рехабилитирајќи ја државата со пензионери.

Па, јас и моите другари, сите луѓе под 25 години сега планираме да ја напуштиме, а не во 90те. Убаво да си поминете рехабилитирајќи ја државата со пензионери.
Вие убао да си поминете у странство.
P.S. Зошто тогаш толкав револт и коментари за нешто што нема да те засега?

Ако ти не си приметил, државата е нешто под 2.000.000 луѓе (као демек официјално), 25.000 км2 и сеуште користи пруга од турско (која патем е направена за само 2 години во турско). Затоа не се прави паметен, демек едните се подобри од другите или се ќе биде убаво само уште неколку години реформи, прифати ја реалноста дека само со калаш у собрание се расчистува расипна раја зината за пари

Ако ти не си приметил, државата е нешто под 2.000.000 луѓе (као демек официјално), 25.000 км2 и сеуште користи пруга од турско (која патем е направена за само 2 години во турско). Затоа не се прави паметен, демек едните се подобри од другите или се ќе биде убаво само уште неколку години реформи, прифати ја реалноста дека само со калаш у собрание се расчистува расипна раја зината за пари
Не е точно.

Вие убао да си поминете у странство.
P.S. Зошто тогаш толкав револт и коментари за нешто што нема да те засега?
tumblr_inline_n0l1cvIsms1sy20gj.gif

:pos::pos::pos:

Абе треба револуција да се крева 1 денар ако ви земаат од џебот, не па 35%.

Во врска со препородувањето вчера прочитав еден многу добар текст - Македонски олигарси, бранко ги роди, грујо ги препороди.

А законов е класичен ГРАБЕЖ и уште поголемо делење на буржоазија и раја и зголемување на истиот јаз.
Ако си и така богат не важи за тебе, ова ни хитлер не го правел.

Sent from my Nexus 5

Последно уредено:
Не разбрав сосема, како ќе оди пензиското осигурување. Само за тој месец за кој што ќе се прими хонорар, само за тој месец се добива пензиски стаж?

Поназад напишаа, ако некој за преведување книги добие еден до два месеци годишно... Ќе има еден до два месеци пензиски стаж??

Пример:
Преведувач-се договара да преведе некоја книга,за што треба да му се исплати хонорар.
Уметник-се договара да изрезба некаква икона,и за тоа да му се исплати хонорар.

Да претпоставиме дека ќе им треба по 6 месеци,да ја завршат работата,и дека тоа ќе им биде се за таа година.
И двајцата се невработени,живеат од хонорари.Ако до сега плаќале 10%,сега ќе плаќаат 35%.Значи ќе имаат платено пензиско за еден месец,што значи дека за да остварат право на пензија,ќе треба така да работат 180 години.Ако имаат среќа да бидат ангажирани 2 пати во годината,ќе им треба само 90 години,за да остварат право на пензија,а и ќе имаат здравствено осигурување за цели два месеца во годината.

За првото си во право, ама за второто, да даде Господ да се најдеш еден ден во кожа на обичниот Македонец.[DOUBLEPOST=1419531585][/DOUBLEPOST]
Македонски олигарси, бранко ги роди, грујо ги препороди.

За првото си во право, ама за второто, да даде Господ да се најдеш еден ден во кожа на обичниот Македонец.[DOUBLEPOST=1419531585][/DOUBLEPOST]
Ти па кога ќе почнеш да колнеш како баба некоја:-) Иначе бев и сеуште сум делумно во таа кожа if that makes you happy.

Ти па кога ќе почнеш да колнеш како баба некоја:) Иначе бев и сеуште сум делумно во таа кожа if that makes you happy.
Знам ја и други работи, како таква баба да правам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom