Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Slusam marketing, menadzment, nadvoresna trgovija i odnesuvanje na potrosuvaci...mi izgleda tezok semestarov :nesvest:

Задолжително присуство не ти бара никој, освен ако сакаш повисока оценка оди на менаџмент, надворешна трговија не дава поени од присуство ама многу добро предава и плус кажува прашања што се паѓаат на колоквиум, а маркетинг и однесување на потрошувачи земи си тема за повисока оценка зошто повеќе од 7 од колоквиуми не пишува. позз

Ај ако може некој предлог за изборен предмет во зимски семестар за втора година, департман сметководство и ревизија...фала

ај колешке пишете кои ги имате па да помогнам мој смер :)))

У среда ли почнуваме ние од другите години, или од четврток почнуваме сите ?

Aj ako ima nekoj koj zapisal denes semstar, neka pise sto treba na ostanatite 2 uplatnici da se uplati???

Задолжително присуство не ти бара никој, освен ако сакаш повисока оценка оди на менаџмент, надворешна трговија не дава поени од присуство ама многу добро предава и плус кажува прашања што се паѓаат на колоквиум, а маркетинг и однесување на потрошувачи земи си тема за повисока оценка зошто повеќе од 7 од колоквиуми не пишува. позз

Fala mnogu :smir:

ај некој од постарите колеги кои се на менаџмент нека кажат кој предмет е полесен: финансиски менаџмент или маркетинг?

--- надополнето ---

во четврток почнуваат предавањата

ај некој од постарите колеги кои се на менаџмент нека кажат кој предмет е полесен: финансиски менаџмент или маркетинг?

--- надополнето ---

во четврток почнуваат предавањата

Pa zavisi...mene marketing mi bese polesno...samo sto moras da ucis se na pamet i nabrojuvanki ima mnogu...kako i da e, ubavo e da si go fatis na kolokviumi da go polozis i plus od proekt i prezentacija ako imas ke si izvadis ubava ocena...a finansiski menadzment mora so razbiranje da go ucis i logicki da gi povrzuvas rabotite...obicno site go ostavaat za na ispit...polesno e...zosto ako go zimas preku kolokviumi za edna 6ka treba da ides i na site predavanja i da pravis proekt i domasni ... :S

ФМ покрај теорија има и прилично доста пресметки.
Маркетинг мислам дека е доста полесно.Материјата лесно се сфаќа.
Како што кажаа погоре, ФМ дефинитивно најдобро е на испит.Само од него имам 6.Не знам каква филозофија има проф. но навистина му е за никаде.:jaj:
А и маркетинг не е тешко на испит.

Молам некој нека каже искуство од следниве предмети: маркетинг менаџмент, промоција и управување со производ,дали даваат поени од присуство и сл.

Ke moze nekoj ako znae da mi kaze nesto poveke za predmetite metodi na prodazba i teorija na organizacija?

aj ako saka nekoj da mi kaze dali na finansiski menagment, marketing. menagment mora zadolzitelno da se ide na tie predmeti na predavanje i dali site knigi mora da gi kupam i imam 36 krediti mesto 35 dali ke mi dozvolat tolku da zapisam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom