Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Држи шифт и било која бројка на нумеричкиот дел на тастатура, па види дали нешто ке напише. Ај нема везе.
Него од колку е статистика?
11-15 statistika,vidov denes

Има ли некој што ќе полага монетарна економија? Плс нека пише ако знае нешто за испитов, дали ќе биде пак есејски и сл.

A kako ne moze so 59 koga ne se ispolnuva uslovot, na primer za cetvrta godina, kaj da najdam predmet so 9 krediti, koga nema nikoj drug osven trgovski pravo, sto ako sum go zela vo prva, vtora ili treta? Avtomatski nema da mozam da imam 60. I mislam deka ke moze otstapuvanje + - 1 do 2 krediti. Nekoj ke ima 61, nekoj 59 i pak k si gi izvadat parite.

Незнам што е толку сложено. Мора да имаш минимум 60 кредити за да завршиш година. Може повеќе, неможе помалку.
Кога ќе дојдеш во 4-та битно е да стигнеш до 240 за да дипломираш. Може да имаш повеќе, неможе помалку. Ако си стигнала до 239, погоди што? Ќе треба да запишеш уште еден предмет.

Колеги ај јас уште еднаш да си прашам:)Ќе ми претставува ли проблем прво да учам англиски 2, а во летен семестар англиски 1...или не? Ако не, ајде помош за изборен во зимски, некој полесен, Help pls

Колеги ај јас уште еднаш да си прашам:)Ќе ми претставува ли проблем прво да учам англиски 2, а во летен семестар англиски 1...или не? Ако не, ајде помош за изборен во зимски, некој полесен, Help pls

Па ти треба да си знаеш дали ќе ти биде проблем, зависи колку знаеш англиски :)

kolegi , izvinete ja napnav so prashanjevo dali ima nekoja shansa Taki da me pushti so 4 poeni pomalce , ama moram da znam ako pushta da idam da pregovaram :D ako ne na rabota da si idam :) ako moze nekoj da mi kaze ... fala odnapred :$

kolegi , izvinete ja napnav so prashanjevo dali ima nekoja shansa Taki da me pushti so 4 poeni pomalce , ama moram da znam ako pushta da idam da pregovaram :D ako ne na rabota da si idam :) ako moze nekoj da mi kaze ... fala odnapred :$

Па ти кажаа и претходно ама очигледно не читаш :)

Оди си на работа.

Па не сум сигурен. Еден колега во зимска сесија падна за два поена и во текот на зимскиот семестар цело време беше кај него во канцеларија. Дури во јунската сесија го пушти да полага на испит само трет колоквиум. Зависи како ке ти се погоди

Хмм...не стојам лошо со англискиот, ама се мислев да не се ептен поврзани, економски поими и слично, ама ке ги земам и двата за изборни, па ќе видиме Thank you anyway :)

Па има некои основни економски поими во англиски 1, како што се понуда, побарувачка и слично ама ништо страшно.

Ама сепак не знам дали може да земеш 2ка ако си немал пред тоа 1. Никаде нема ништо за тоа нагласено, ама по некоја логика би требало да одат последователно.

Da bese devojka ke imase nekoja sansa vaka nikakva nemas :toe:

Има ли некој што ќе полага монетарна економија? Плс нека пише ако знае нешто за испитов, дали ќе биде пак есејски и сл.

Ја полагам утре... на пишување ке биде.... 3 прашање, 3 лекции на пишување

Јас да си прашам, не ја следев добро ситуацијата со ЕКТС која го преплави форумов, само автоматски ги читав.

Можам ли во трет семестар да земам два изборни, во план ми беа да ги земам Социологија и Англиски 1 ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom