Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
колеги дали ви користеа прашањата менаџмент што беа ставени на странава ? да знам дали може да учам од тие... :vozbud:

Дали има некој што може за следниве предмети да ми каже кога и како потписи : математика кај Јанев , сметководство кај Љубиша, економија кај Таки Фити и етика мислам Олгица се викаше професорката (ова се се за од прва година). поз

ZDRAVO NA SITE, imam edno prasanje dali na prijavuvanjeto januarska sesija sto ke bide od 20-25.12.2010g. treba da imame i uplatnica za leten semestar ili toa e za vo februar?
Odnapred blagodaram.

ZDRAVO NA SITE, imam edno prasanje dali na prijavuvanjeto januarska sesija sto ke bide od 20-25.12.2010g. treba da imame i uplatnica za leten semestar ili toa e za vo februar?
Odnapred blagodaram.
Пријавувањето на испитот не е поврзан со уплатницата на летниот семестар. Доволно е да имаш пријава за испит, маркица и желба за полагање. Уплатницата ти е за запишување на летен семестар.

колеги дали ви користеа прашањата менаџмент што беа ставени на странава ? да знам дали може да учам од тие... :vozbud:

Не е лошо да ги разгледаш, али не и да учиш само од нив за полагање. Горе - доле истите прашања се вртат, ама не се целосни. Така да од книгата не е лошо да си фатиш да си ги учиш набројуванките и табелите.
Еве и зашо да си фатиш од книга да си учиш, ако ти се бара - Принципи за унапредување на квалитетот се:
• Фокусирање на работниот процес
• Анализа на варијабилноста
• Учење и континуирано напредување
- Определување на посакуваните резултати
Значи првите три ти се точни, и нив ке ги научиш. Меѓутоа ти не го земаш во предвид дека има и уште еден точен одговор т.е набројуванка [• Управување со факти] а не ти е во прашањата наведена. Така ти не го учиш целосно материјалот. Мислам дека ке ме сфатиш што сакав да кажам :salut:..

kade mozam da gi najdam tie prasanja po menagment za koi zborite deka gi imalo na stranava?i dali nekoj znae deneska dali delovna davase potpisi za da ne idam za djabe utre ili utre ke dava?

Mikroekonomija ne bev vcera da zemam potpis. Kaza vo koj drug termin ke dava?

a za delovna nikoj li nema na forumov da znae dali davale potpisi denes da ne mrznam utre da idam za djabee..aj ve molam neka pise nekoj:)

ауу денес која невидена гужва кај сметководство за потписи , ужас цел ден ми помина ... да не знае некој игор ивановски кога ќе дава потписи ? зш у вчера не беше на факс

Kolegi po smetkovodstvo na trosoci t.e. upravuvacko od 6tata tema za otstapuvanjata kaj trosocite, koi formuli se tocni, tie vo ucebnikot ili tie od vezbite??? bidejki se razlicni nekoi pa so e rabotava:nesvest:Ve molam nekoj da odgovori plsss

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom