Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Знае ли некој точно што ни е материјалот за трет колок трговско? Во презентациите има за чек, кажуваат дека чек не ни е, во скриптава што ја имам има за некои хартии од вредност, а во презентациите нема...

п.с. не ме тепајте

Не треба за чек. Инаку знае некој дали трговско и статистика напоменаа кој ден ке даваат потписи?:kesa:пишете

Не треба за чек. Инаку знае некој дали трговско и статистика напоменаа кој ден ке даваат потписи?:kesa:пишете

Фала.
А за потписи неам врска (нормално).... за ништо неам врска :kesa:

Фала.
А за потписи неам врска (нормално).... за ништо неам врска :kesa:

Значи си безврска :pos:

Него, пријавите по Т.Право и Економика кај треба да ги даваме? Во студентски или на колоквиум?

Луѓе некој да знае кога е заверката на летен семестар?
И дали се плаќаа тие 400 денари за интернет кога се заверуваше? Не можам да се сетам :kesa:

Луѓе некој да знае кога е заверката на летен семестар?
И дали се плаќаа тие 400 денари за интернет кога се заверуваше? Не можам да се сетам :kesa:

Заверка не знам кога е, ама за интернет се плаќа при упис, не на заверка.

Статистика знае некој до каде стигна со предавања ?

луѓе ве молам доколку некој има познавање од економетрија да ми одговори на прашањето- значи правам проект и треба да ја одредам зависноста помеѓу цената на ориз и понудата на ориз. Јасно ми е дека има правопропорционалност, но тоа што ме мачи е што во задачата што треба да ја решам се дадени просечната цена на големо, просечната цена на мало, минималната понудена количина и максималната понудена количина.
Мојот проблем е што незнам дали да ги соберам просечните цени на големо и на мало и да ги поделам со 2 и да добијам една цена, и истото да го направам со понудата- да добијам просечна понуда.
Ве молам доколку сум во право дека така треба потврдете, доколку грешам понудете ми решение.
moz-screenshot.png

Хехе, ја имав седмица економетрија од Весна Буцевска, топ предмет си е економетрија, еден од полесните :wink:

gOADHEAD проблемот е што мене не ми предава таа професорка не студирам во Скопје а проектот треба да ми биде готов до понеделник, а доколку не ја решам дилемата неможам да почнам да го правам. Ако некој знае да ми каже, ептен ќе му бидам благодарна, во очај сум:nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom