Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Дали може да се иде на увид математика ако имаш положено и како се поминува после тоа ?
Moj sovet podobro ne odi profesorot e zeznat na tocni odgovori znae da kaze deka se gresni zavisi kakov mu e denot ,stom si polozila uci za vtor kolokvium i uzivaj :-)

Дали може да се иде на увид математика ако имаш положено и како се поминува после тоа ?
Кога ќе прашаш од постарите колеги ќе ти речат дека кога положиле математика биле пресреќни и задоволни и со 6ка. Затоа што знаат дека математика не се положувало лесно па и гениј по математика да си. Вие поновите генерации не ние не сакаме 6ка,ние сакаме 10ки. Не си играјте со оганот можете да изгорите. 6ка математика вреди како 10ка.

Би те советувала наредна година ако имаш менаџмент немој да се задоволиш со 6ка. Иди му на увид, преполагај го се додека не добиеш 10ка. И така знаеш кога ке дипломираш? Кога ќе си заминат во пензија Драге и Шуклев. :tapp:

Па реално не е толку страшна математиката што ја учиме на нашиот факултет. :D Не викам да преполага, таман работа, ама ептен се крева прашина околу тоа, а ако и седнеш да ја извежбаш нема шанси да не положиш. :)

Никој не ти ја праќа дома, тоа секако.
Мене ми стигна писмото за да си ја земам пред месец дена, а јас лично и персонално бев на факултет пред поише од пола година и си ја земав. Многу јака организација имаат.

Ја не бев на свеченоста значи сеа можам кога сакам да отидам да си ја земам од студентски?

Ја не бев на свеченоста значи сеа можам кога сакам да отидам да си ја земам од студентски?

Да, штом си пишал/а на промоција да ја земаш секако ти е готова.[DOUBLEPOST=1447410921][/DOUBLEPOST]
Па реално не е толку страшна математиката што ја учиме на нашиот факултет. :D Не викам да преполага, таман работа, ама ептен се крева прашина околу тоа, а ако и седнеш да ја извежбаш нема шанси да не положиш. :)

Никој не вика дека е тешка, имаме боза математика, цел прв колоквиум е од средно учено. Но, работата е што професорот некогаш си тера по негово, ни поени има, ни скали, не е ко другите предмети.
Да одиш да го замараш Јанев кога си положил е глупо.
Да преполагаш математика/менаџмент ради повисока оценка, за тоа не знам збор. :D

Да, штом си пишал/а на промоција да ја земаш секако ти е готова.[DOUBLEPOST=1447410921][/DOUBLEPOST]

Никој не вика дека е тешка, имаме боза математика, цел прв колоквиум е од средно учено. Но, работата е што професорот некогаш си тера по негово, ни поени има, ни скали, не е ко другите предмети.
Да одиш да го замараш Јанев кога си положил е глупо.
Да преполагаш математика/менаџмент ради повисока оценка, за тоа не знам збор. :D
За ова си во право. :D

Иди на увид ако веќе не поминал терминот и никад не слушај застрашувачки и песимистички совети! Ама баш ништо нема да ти стори Јанев ( ни бил кој друг професор ако идеш на увид) само можеш да се увериш во тоа што го имаш погршено и да си бидеш на чисто самата со себе, ако не барем нема да се сомневаш дека неправедно ти се одземани бодови, а ако ти се одземани неправедно ќе ти ги дадат без сомение. Ако на факултетов не се бориш за секој бод, тогаш не очекувај дека некој туку така ќе ти го поклони, сепак тоа е и основата на животот зар не?
Поздрав,секое добро.

значи мој колега , другар .. беше паднат , оди на увид кај Драге , не знам стварно што се случувало со Драге , пиел виски , го понудил и другаров , заедно пиеле виски кај него у кабинет :pos: .. му рекол па колега ајде можеш да дојдеш на дополнителна , на дополнителна седна до мене , што од мене , што од книга нешто препиша и го пушти. Така да оди , не знам дали каснам со постов , можеби и поминал увидот. Сепак Драге за тие работи не е толку строг .. батали митови :)

Последно уредено:
Ja so gi znam site so bile na uvid matematika eve gi site go imaat prezapisano predmetot i pak padnaa prv kolokvium :)

Да одиш на увид кога си положен само затоа што мислиш дека Драги ти има одземено непотребно бодови и увид кога не се положен се две сосема различни ситуации.

Ја кога бев на увид ми ја покажа тетратката и ми објасни каде имам згрешено. Кај една задача ја имав погрешено форумулата наместо плус ја сум пишала минус и ми вика како си можела да ја згрешиш кога ја има во таблиците, ја викам ја нема он вика ја има. А ја немаше во табиците и цела задача не ми беше точна. Ама кај ќе се убедуваш со него, ако он вика ова е црно подобро за тебе кажи црно е отколку да се докажуваш со него. На крај ти ќе го изедеш подебелиот крај. Ќе си набиеш компекс дека никогаш нема да можеш да положиш математика и дека Драге е вампир.:D

Зависи во какво расположение ќе го начекаш.
Ќе биде :angel: или :gjavol: а тебе само ти останува да :semolam: да положиш математика и да си немаш работа веќе со него.

Не заебавајте ајде, не го правете баук предметот.
Јас што сум труп математика и што никогаш не сум имал желба и трпение да ја научам го положив.

Срамота е да кажете дека е тежок, кога се случува барем по една, а понекогаш и две задачи да се погодат скроз исти од учебникот, само да се препишат(или па само бројки да се сменат)...А има 6 задачи, смешно е.

До каде треба да се учи сметководство за втор колоквиум?

Ај од тие што сте имале Стратегиски ако сака некој да ми каже што точно треба да се прави во проектот? Не сум бил на предавање 100 години, знам само оти треба СВОТ анализа, па не ми е јасно дали треба само на една страна да се набројат слабости, можности, бла бла... или треба уште нешто? :D

Не заебавајте ајде, не го правете баук предметот.
Јас што сум труп математика и што никогаш не сум имал желба и трпение да ја научам го положив.

Срамота е да кажете дека е тежок, кога се случува барем по една, а понекогаш и две задачи да се погодат скроз исти од учебникот, само да се препишат(или па само бројки да се сменат)...А има 6 задачи, смешно е.
Не би рекла баш.
Завршив средно на математички смер. За прв колоквиум ги знаев задачите цакум пакум, основни работи аритметичка,геометриска прогресија, матрици, основни изводи и интеграли. Ги пререшив сите од испитните комбинации,од збирка. Доаѓа прв колоквиум, уверена дека ги знам кога гледам на листа на положени јоктур.
Тогаш ни увид не ни даде во писмените.
Може зависи и колку ти е чкртано во тетратката којзнае :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom