Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Стојан на последнот предавање рече да ги учиме главните работи, повеќе да обрнеме внимание на набројуванкиќите меѓутоа да не ги учиме „папагалски“ туку да научиме барем една реченица објаснување на набројуванките. Рече афтори ќе нема, ниту пак нивни дела ( освен Тајлор и Фајол и нивните следбеници). Се надевам ќе си стои на зборот.....
Да, така кажа. Ама гледам во прашањава од јуни 2013 имало и за Муни и Рејли... како и да е, веќе завршив со учење. Не планирам и авторите да ги учам xD

Не дава автори Стојан...Учите од секоја набројуванка првата реченица зошто обично така ги дава, реченицата па во понудени одговори на што се однесува или во точно неточно...

Абе нема врска тоа Кирил или Стојан, исти се прашањата за сите.. Лани прв колоквиум беше доста позафркнат, имаше збунивачки прашања ама од скрипта се положуваше, втор беше полесен.
На испит во Јуни беше мноогу тешко знам се жалеа од фуснота работи ималао, една другарка книгата на памет ја знаеше и пак едвај 6 извади, во август пак беше од скрипта и во Јануари незнам.. Ама на колоквиуми ако ги знаете скриптите убаво ќе поминете :)

Да не знае некој кои страници се отфрлени од 5тата тема за колоквиумов по Статистика?

Дали со 1 неодговорено прашање може да се помине Меѓународна економија, оти имам слушнато дека ако имаш празно не ти го прегледува. И дали треба цело прашање да ти е точен за да ти даде поен?

Aj nekoj od ebiznis smer neka kaze kaj Kalina statistika sto najcesto se pagalo teorija? :гик:

Дали со 1 неодговорено прашање може да се помине Меѓународна економија, оти имам слушнато дека ако имаш празно не ти го прегледува. И дали треба цело прашање да ти е точен за да ти даде поен?

Неам предмети кај оваа, али иам слушнато од колешка дека ако имаш две прашања по ред празни, тоа значело дека една тема ко демек имаш рипнато и она автоматски не го прегледува, т.е паѓаш.

Статистика како е за да положиш? Колку прашања и колку задачи има и колку треба да одговориш одприлика за да поминеш? И колку поени носат задачите, а колку прашањата? Ако ги решиш задачите на пример, обавезно мора и теорија нешто така? :)

Види ги бе никој не одговара. :D Ај уште нешто да прашам...5та тема демек била заклучно со 5.4 другите 20 страни не требало да се учат? Точно е ова?

Статистика како е за да положиш? Колку прашања и колку задачи има и колку треба да одговориш одприлика за да поминеш? И колку поени носат задачите, а колку прашањата? Ако ги решиш задачите на пример, обавезно мора и теорија нешто така? :)
Само со задачи не се положуваше тоа сигурно, мислам дека по 3 поени носеа. А само со теорија мислам дека можеше негде на граница ама не сум сигурна не ме фаќај за збор :)

Инаку, некој лани што полагаше монетарна има ли? Масакар направил Горан.. Како да учам? :unsure: Инаку лани даваше дополнителен материјал за учење или само од книга тоа што е?

Види ги бе никој не одговара. :D Ај уште нешто да прашам...5та тема демек била заклучно со 5.4 другите 20 страни не требало да се учат? Точно е ова?
Да точно е само до 5.4 треба да се научи, друго скратено : цела трета и од четврта скратени се хипергеометриски, поизонов и униформен распоред.:)

Да точно е само до 5.4 треба да се научи, друго скратено : цела трета и од четврта скратени се хипергеометриски, поизонов и униформен распоред.:)
Oдлично. :D Таман на 5.3 сум, како ми легна ова, сеа фактички уште една тема ми останува, а јас рачував скоро 2. :icon_mrgr:

20 prasanja i 5 zadaci, prasanjata nosat po 1,5 boda, a zadacite po 4. Vkupno se 50 boda i se polaga so 60% znaci 30 boda.
^ ова го кажала асистентката на предавање. Има еден или два точни одговори и не се положува само со задачи, според поениве ако гледаш. :)

Да не знае некој што е скратено по управување со ризик???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom