Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
А колку се плаќа за да презапишеш??
Hmm,se glea deka malce si zbuneta vo vrska so ova.Vaka ide toa,sekoj predmet si nosi opredelen broj krediti,vo drzavna kvota kredit se plakja po 3.3 evra,vo privatna 6.7,znaciako ti ostane matematika primer,koj e so 9 krediti,go prezapisuvas nego i za nego znaci ja plakjas sumata od 3.3 ili 6.7evra x 9 krediti,toa e toa,ako ima uste nesto nejasno,prasaj,me mrzi sea se detalno da objasnuvam:):):)

Кога ќе има конкурс за запишување на постдипломски на економски факултет?

epa jas bev opstveno B..i imav 3 casa nedelno sociologija...zatoa mislev deka bi mi bilo polesno...patem, fala

Jas mislam polesno bi mi bilo sociologija zatoa sho 3 godini vo sredno se srekjavav so nea :D a trgovsko pravo bi go srekjavala za prv pat..
Значи никогаш немој да земаш предмети да не речам "на лепи очи или на лепо име" многу ќе се зафркнеш верувај, за тоа се тука постарите колеги кои веќе поминале низ тоа и знаат многу подобро. Инаку конкретно оваа година не слушнав ниту еден студент да се пофали од социологија, за разлика од трговско право.

Колеги некој совет за изборен предмет од зимски семестар втора година ? однапред благодарам :D:D:D:D:D

Мене само не ми е јасно дали може математика ако веќе морам да го презапишувам , дали може на местото на изборниот во втора год или мора на место на задолжителен. Член погоре се изјасни дека не е 100% сигурен дека може и на местото на изборен. Некој да не знае нешто повеќе?? :)

Мене само не ми е јасно дали може математика ако веќе морам да го презапишувам , дали може на местото на изборниот во втора год или мора на место на задолжителен. Член погоре се изјасни дека не е 100% сигурен дека може и на местото на изборен. Некој да не знае нешто повеќе?? :)
Може место изборен 100%

Студентот запишува предметни програми во текот на семестарот по следниов редослед:
  • најпрвин ги запишува неположените задолжителни и избраните изборни предмети од соодветниот (летен/зимски) семестар,
  • потоа ги запишува задолжителните предмети од тековниот семестар,
  • на крајот, ги запишува изборните предмети од тековниот семестар.
При запишувањето на семестарот, студентот не може да го надмине максималниот број кредити од 35 (40 за успешните студенти).

Слушнав дека на смерот Е-бизнис за повеќето од предметите се учи и полага на Англиски јазик. Точно ли е ова?... И ако има некој да ми каже, кои се предмети се учат на Англиски и прилично колкав е материјалот?

пријавата за упис се зема истиот ден кога се уписите или ден предтоа?

Kolegi da ne mu teknuva na nekoj sto prasanja se padnale po primeneta ekonomija na ispitot vo juni.

Иам останат изборен предмет од зимски семестар. Знае ли некој дали морам сеа да го презаписам или можам само да го полагам во испитна сесија??

Da ve prasham dechki, nadvoreshna ekonomija so 76 boda? ima shansi za drzhavna ili ne :/

Доколку некој знае би ве замолил да ми каже за менаџмент информациони системи мислење каков е предметот лесен, тежок професорот добар, лош сакам да го земам за изборен ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom