Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Од Методија, така?
Многу е лесен, се учи од скрипта и тоа она најбитното и полесните формули, се вртеа и некои прашања од кои мислам дека се погодија неколку. Во глобала, добар предмет за изборен. Мислам дека е задолжително присуство, или дека му беше вметнато во оценка, не знам дали сменил нешто за тој дел.
Александар Наумовски е мислам сега, што му беше асистент ваљда на Методија.

Сите велат дека е лесен, така да ќе го земам 100% сигурно е подобро него Англиски 2 кај онаа глупачата Анета.

Кај е подобро економска статистика, кај Билјана или кај Гордана?
Гордана...оди редовно на предавања и вежби ќе имате големи бенефиции од тоа, ќе ви се исплати, вежбите и се малце како во средно школо со интерактивна настава, решавање задачи раскажување на одредени лекции али ништо страшно, само бодови си собираш што ќе ти влијаат на финалната оцена. Малце е проблематична во врска со трудовите што ќе ги правите, ама тоа е изборно не е задолжително. Во врска со колоквиумите е многу коректна и најчесто тоа што ќе ви каже дека ќе се падне и се паѓа стварно, дури може на последните предавања да ви ги покаже тестовите од минатите години какви биле. Биди активен на предавањата да те запамти после тоа многу полесно ќе ти биде. Билјана лани на таа група што имаше економска статистика многу тешки колоквиуми им даде и полошо поминаа.

Некој изборен да препорачате за 4 семестар. Се мислам да земам Коорпоративно управување прочитав дека има малку страни за учење и со некој проект полесно се добивале високи оцени. Англиски 2 исто имам слушнато дека е лесно, ама сакав првин да го земам Англиски. Еколошки и организациско лани имав.

Некој изборен да препорачате за 4 семестар. Се мислам да земам Коорпоративно управување прочитав дека има малку страни за учење и со некој проект полесно се добивале високи оцени. Англиски 2 исто имам слушнато дека е лесно, ама сакав првин да го земам Англиски. Еколошки и организациско лани имав.
Земи социологија, минативе две години лесно се поминуваше само од прашања.

Здраво колеги! Дали некој знае што се пага на испит основи на економија и микроекономија?
За Основи на економија се паѓаат сите најбитни работи, графикони за трошоци, за флексибилни плати и нефлексибилни, Филипсова крива на краток и долг рок, царини, маргинална склоност за потрошувачка и штедење, девизен курс.
Од задачи сигурно имаш за раст на БДП, економски раст, фискален и кредитен мултипликатор, за даноци.
Имаш прашања за природна стапка на невработеност, мерки за фискална и монетарна политика во експанзија и рецесија, за потенцијална конкуренција,за видови на трошоци(најчесто за маргинални),
за монополи и максимизација на профит и точка на затворање....
Се паѓаат истите прашања од колоквиуми и тие од Либро само со изменети одговори.:)

Fala mnogu[DOUBLEPOST=1421097763][/DOUBLEPOST]Каде можам да ги најдам прашањата од Либро?

Последно уредено:
Во книжара Либро во Мавровка. :icon_mrgr: А освен таму, сигурно ги имаат постирано по групите на фб.
Elektronski imas li gi ? :D[DOUBLEPOST=1421106326][/DOUBLEPOST]Е-бизнис на испит што се паѓа?

Последно уредено:
МЧР имаш земено досега? :)
Ептен лесен предмет кај ептен фин професор, Ефтимов.

Земи социологија, минативе две години лесно се поминуваше само од прашања.
Некако не ми се бира социологија, не ми се учи тој предмет, таа тематика ич не ми се чита :)

МЧР имаш земено досега? :)
Ептен лесен предмет кај ептен фин професор, Ефтимов.
Не, а каков е принципот , колквиуми, проектни, присуства?

основи на економија , колку прашања има на испит?

Лесен е, само не е многу за потценување сепак треба да му се седне малку повеќе. Кејсови има, со книга се полага, одговорите ги има во кејсовите само треба еднаш барем убаво да ти бидат читани. Повеќекратен избор. Проектни исто така може да се прават. Присуство не бара.

Некако не ми се бира социологија, не ми се учи тој предмет, таа тематика ич не ми се чита :)

Па јас полагав уште пред 3 години тоа, така да може нешто да е сменето. Али не ми се верува дека ти бара присуства(само бодови плус може), а семинарски такви ствари ти се само изборни, ако сакаш за повеќе бодови исто така.

Кејсовите ние тогаш ги решававме на вежби и си ги запишувавме одговорите у учебникот, и на испит отвараш учебникот и само си препишуваш :icon_mrgr:

Инаку, во врска со таксената марка. Ова што е преку телефон порака да пратиш и код да ти вратат, дали е само за тие студенти што се преку iKnow или и за постарите генерации може?

Кој ќе иде утре у 8 саат у банка... :yid:

Инаку, во врска со таксената марка. Ова што е преку телефон порака да пратиш и код да ти вратат, дали е само за тие студенти што се преку iKnow или и за постарите генерации може?

Кој ќе иде утре у 8 саат у банка... :yid:
Не ти е битно дали си на iknow или не, само праќаш порака на 144166 TM Ime i prezime 50 и толку:)

Не ти е битно дали си на iknow или не, само праќаш порака на 144166 TM Ime i prezime 50 и толку:)
Претпоставував, али другар што е помал и е на ајноу ми вика дека преку тој систем идело...Супер чим вака :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom