Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Треба, 60% од прашањата се од тие табели, има во либро прашања чисто разгледај ги како се формулирани, ќе забележиш дека многу се од табели.

Ako ima tabela pazite mn i na tekstot sto ja obajsnuva tabelata citajte go ubavo i toj tekst moze da ima zamki , koa ke ucite nabrojuvanja ucite gi ubavo skroz celi i pazete na bitni poimi posto moze da ti smeni edno zborce sto e bitno mnogu i ja menja cela smisla na recenicata i e mn pogresno mn normalno, ova od iskustvo vi go kazuvam
--- надополнето: Oct 2, 2011 11:07 PM ---
Јас ќе ти кажам дека се е среќа кај него ама внимавај на полагање немој да се дотераш нешто ваму таму си ги мерка он девојчињата и на тие што ќе му се свиѓат им дава елиминаторен... Само што кружи една приказна дека оваа сесија на еден колега му го рекеол следново дека неговиот тест е во купот на непрегледани и паднати и немал намера да ги прегледа... Сепак остај приказни и неслушај многу такви

Bogami sreka e :D ama i da si naucis treba , inace moj sovet za site maski gledajte sednete do nekoja plava devojka i nemate gajle :D nema eliminatoren :D
--- надополнето: Oct 2, 2011 11:09 PM ---
Колеги, сигурно само прва, трета и четврта глава се за прв колоквиум надворешна трговија? Кај ќе извади 15 прашања во толку малце материјал?

Ti nauci gi ubavo i ne se sekiraj mozat da se izvadat milion prasanja :)

Какви се тие презентации по Меѓународни финансии што ги зборат и каде да ги најдеме?

http://groups.google.com/group/megunarodnifinansii2011

Зачлени се во групава и ќе добиваш известувања по меил за секоја пуштена презентација, а можеш и во мавровка кај фотокопир ЗОКИ да ги побараш презентациите по меѓународни финансии

kaj ste prvacinja?
znae li nekoj koga pocnuva nastavata za vonredni studenti ?
po tretiot upisen rok, ke si odime direkt na polaganjeeeeeeeee?
pomagajte drugovii

Zdravo na site, Ve molam koj ima za prodavanje ( se razbira po povolna cena ) zbirka i tablici po matematika da mi pise na PP , a voedno ako ima nekoj i rabotna- zbirka po moznost resena po smetkovodstvo. Blagodaram i pozdrav

Зашто, што е финтата со плавите девојки?

Takvite najvise gi lovi Drage i im dava eliinatoren :) ne deka e koj znae kolku tocno ova ama koa bev brucos eden od postrite kolegi mi kaza ova pred ispit i sednav do edna taka plava od strumica i na nea eliminatoren mene lesen test ali ja poso trup izvlekov nekako doplnitelna i na nea poloziv so prepisuvanje ( da ne recam mi go resi drugarka edna pred mene sto sedese) :D

Takvite najvise gi lovi Drage i im dava eliinatoren :) ne deka e koj znae kolku tocno ova ama koa bev brucos eden od postrite kolegi mi kaza ova pred ispit i sednav do edna taka plava od strumica i na nea eliminatoren mene lesen test ali ja poso trup izvlekov nekako doplnitelna i na nea poloziv so prepisuvanje ( da ne recam mi go resi drugarka edna pred mene sto sedese) :D

Ајде де! И како ќе познаеме дали тестот е елиминаторен или не?

Ајде де! И како ќе познаеме дали тестот е елиминаторен или не?

Prva rabota drzi on dve grupi i ako ti dade od dole eliinatoren e , vtora rabota zadacite se krs :D nekoja verojatnost ke ti ufrli so ni on neznae da resi a posle i drugive zadaci se krs slozeni taka , se resava toj test ama treba da znaes matematika premnogu :)

Dali navistina megunaroden marketing daval kejzovi na kol ako znae nekoj neka napise,dali se slicni kako menadzment?

Ај вака сега , што ако 90 % од прашањата основи на менаџмент ги одговорам точно , решам 1 или ни 1 кејс , и ако ме нема на ниту 1 список , дали ке бидам положена или не со тие 90 % прашања решени ? :D

Zdravo, ve molam za informacija okolu predmetot
agrarna politika, do kade i sto se treba da se uci za prv kolokvium, i dali knigata e od Elena Doreva, a voedno i kakov e kolokviumot opticki ili na raskazuvanje i na sto da obrnam poveke vnimanie? Blagodaram i pozdrav.

Ај вака сега , што ако 90 % од прашањата основи на менаџмент ги одговорам точно , решам 1 или ни 1 кејс , и ако ме нема на ниту 1 список , дали ке бидам положена или не со тие 90 % прашања решени ? :D
Без кејсовите можеш да положиш ако теоријата ти е добро ама стварно дооооброооо научена. Кејсовите носат 20 бода па зошто да не се потрудиш да ги решиш. А ако те нема на ниеден список- идеш у банка, земаш уплатница, кај цел на дознака пишуваш потпис менаџмент, кај цена пишуваш 500, ја плаќаш у банка, ја носиш на студентски и имаш потпис (од искуство)

Зашто, што е финтата со плавите девојки?

Ајдеее сега пак излезе оти Драге на плави само елиминаторни дава :pos:.... Сите што сте плавуши сеа за колоквиумов префарбајте се обавезително :P.
Абе ајде нема врска плави, црни, кај Драге женско да си е зезнато, така да, нема врска бојата на косата :D. Сепак, како совет, на полагање со мрсна коса, без шминка, овенети да се појавите. И елиминаторен се познава по тоа што задачите се потешки прилично доста од тие на другата група.

И јас да си прашам - до каде стигнаа денес ФПИ и финансиско со предавање и ако знае некој до која страна треба да се учат за првиов колоквиум?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom