Разгледав кратко на интернет околу ова што го нарекувате HHO ..и принципот на работа. Воопшто не ме чуди ако се намалува потрошувачката на гориво во стандардните системи бидеќи водородот може да го направи тоа до кај некои 30% да речеме. Чисто на водород/....е тука ми е проблемот...можда функционира ама е против се што знам за физика до сега. Јас би бил прв кој ќе вгради таков систем и ако направиш слободно можеш да земеш ноблова награда. Знаеш зошто? Затоа што испаѓа дека со помалку инпут енергија всушност создаваш поголем аутпут...замисли можеме да направиме електрана на вода која ем ќе произведува доволно енергија за да прави електролиза, + нешто ќе остане повеќе.... е токму ова е невозможно според законите на фииката кои ги знаеме. еве што вели howstuffworks.com по ова прашање
>>Physicists, and physical laws, point out it takes more energy to create the gas. In other words, the system's output is less than its input. Critics also urge interested parties to look at how much gas it takes to power a car, as opposed to how much oxyhydrogen is necessary to replace an equivalent amount of fuel. More importantly, a car's alternator can't produce the current to generate that much HHO.
Despite the controversy, HHO systems are fascinating -- they represent a potential, and they're a great source of inspiration for tinkerers, dreamers and people who like to build quirky and off-beat technology.
Do they work? Probably not, but then again -- maybe you'll see a Sasquatch driving a water-powered Pinto someday.<<