Еднаквост на половите во образованието

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolic
  • Време на започнување Време на започнување
Пристојноста не се нарушува ако девојче носи обетка, не гледам зошто би било забрането тоа, до душа мене ми е сеедно и за машките ама ете така одлучил некој „постаромоден“ како што би рекле ние.
Па тоа е жалното,што ако девојче носи обетка не се нарушува пристојноста а ако носи машко се нарушува...сакам да кажам дека сеуште се прават делби а не би требало така...ако е непристојно треба да е непристојно за сите ако не е да не биде за сите

Сум бил сведок на таква нееднаквост во средно, кај една професорка и повеќе од очигледно беше дека повеќе сака да комуницира со машки а помалку со женски, пример, ќе прашаше нешто и сите дигаат раце, и таа најчесто прашуваше машки... Сите женски се жалеа на тоа, а поголем дел од машките не го ни забележуваа. Тоа мислам дека беше единствен случај во мојава меморија :)

Што се однесува до факултетот, од многумина имам слушнато дека колешките подобро проаѓале. Сум бил на консултации и кај професори и кај професорки и за еден конкретен случај можам слободно да искоментирам дека бев “жртва“ на таква нееднаквост :pos: Цела недела одев кај еден професор да го прашам една тотално банална работа (зошто ме има два пати листано на список за полагање), и, доколку не беше во канцеларија, или си одеше некаде, или имаше работа... Кога и да го начекав, се немаше време! На крај, на самиот ден на полагање, ме испрати кај асистентот! Кој повторно ме прати кај професорот! Оф мори мајко.
Во приближно истиот тој период, дознав дека на една колешка и посветил поприлично време (да не кажувам сега поради што и со која цел). И сега, како би го сфатиле ова?
После ова, уште на неколку наврати се повтори случкава со слична содржина, па на крај се решив да се обратам кај другиот професор кој го предава истиот предмет, кој многу ми помогна и кај него положив.

Наспроти ова, постои и парадоксален случај дека еден професор намерно паѓал колешки за почесто да ги гледал (кога му одат на консултации или слично). Да не коментирам така е или не, кој ќе се најде покомпетентен, нека каже, а и има тема за ова.

За дискриминација дека има има, а од моја гледна точка мислам дека професорките поќе комуницират со машките, а професорите обратно, со женските.

Ного мањаци професори има упм. Поголеми од мене.

Кај нас професорот по физичко работи по принципот дискотека...женските ги пушта во салата а машките не...не брка надвор за да играме фудбал додека тој внатре им се пушта на женките...ах мањачиште невидено ќе те убиеме некој ден на плоштадот:nerv:

Кај мене женските воопшто не одеа на физичко, по најтешките предмети кај што по пола школо одеше на полагање женските имаа 2ки само затоа што се женски.На сред час, зашто имавме само 5 женски во клас, една ќе кренеше рака "професор(к)е, може во вц", ќе ја пуштеа неа и сите други излегуваа со неа.Секој ден така, не знам како на сите им се одеше во вц истовремено секој ден :)
Исто се случувало и ослободување од часови и простување зашто не се научило повеќе на женски отколку на машки.

Кај мене женските воопшто не одеа на физичко, по најтешките предмети кај што по пола школо одеше на полагање женските имаа 2ки само затоа што се женски.На сред час, зашто имавме само 5 женски во клас, една ќе кренеше рака "професор(к)е, може во вц", ќе ја пуштеа неа и сите други излегуваа со неа.Секој ден така, не знам како на сите им се одеше во вц истовремено секој ден :)
Исто се случувало и ослободување од часови и простување зашто не се научило повеќе на женски отколку на машки.
Кај нас беше “Професоре, може да си одам? (не прашува зошто) Иди измиј ѓезвено и иди си“.

јас мислам сите се еднакво третирани кај нас на школо без разлика дали е машко или женско. ако знаеш да си се снајдеш без разлика што си ќе ти пишат 5. или ако правиш глупости на час исто без разлика што си те бркаат. :nesum: нема заебанции

Можеби 1%

Ама 99% женските глумат и со еден смешак добиваат повеќе од заслуженото
љољ,љољ,љољ
едноставно љољ

Факт:денес во образованието се повеќе жени професорки а не мажи истото е и на факултет ако не професорка тогаш гарант има млада асистентка која се џитка на млади студенти,

не заебвајте вие мажите само ми плачете дека ние жените сме привилегирани кој ви е крив кога у Пмф на повеќето струки ќе најдеш 3 женски на едно машко ,кој ви е ркив кога не учите проверете статисткика :uvo:
едит директно до државен завод за статистика дипломирани се вкупно :10838
жени дипломирани се вкупно:6486
запишани во факултетите:[FONT=Tahoma, Verdana, Arial][FONT=Tahoma,][FONT=Tahoma,]Според податоците на Државниот завод за статистика, во Република Македонија, во академската 2007/2008 година се запишани вкупно 64 254 студенти, што во споредба со 2006/2007 година претставува зголемување за 12.7%. Бројот на запишани студенти - жени изнесува 34 170 или 53,2%.

кој ви е крив ?! мајка ви ?!
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom