Eat enough to live,and don't live to eat!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Mislam deka na poveketo bi trebalo da im e poznata konstatacijata vo naslovot na temava,koja veruvajte licno mene mi go promeni zivotot!

Nema ovde da zboruvame za dieti ili slicno,nema da zboruvame za gladuvanje i za kilogrami!

Ke zboruvame voopsto za hranata koja ja vnesuvame vo organizmot,sto treba da vnesuvame,kako hranata vlijae vrz naseto zdravje?

Se prejaduvate li?Kako se custvuvate posle ogromniot hamburger(ili 2,3,4 hamburgeri)?Kako s custvuvate posle izedenata porcija ovosje ili zelencuk?

Ama bas ic ne vi se jade?Ne mozete da podnesete nisto,vi se gadi od se,mrazite zelencuk,obozavate smoki?Imate problem so sistemot za varenje?

Piete li voda?Sto mislite,dali vnesenoto kolicestvo voda vlijae vrz
metabolickite procesi na vasiot organizam?2ipol litra CISTA voda dnevno,e dovolno za delumno da go procisti vasiot organizam,so sto ke go namali natalozuvanjeto na celulitnite kelii pod vasata koza!

............

Temava e otvorena za poplaki,soveti i fakti vo vrska so rezimot na ishrana!

mislam deka vo letnive denovi ne treba da se jade mrsna hrana da se pie sto mozno poveke voda za telote da ne dehidrira i mene da ti kazam mi se jade se sto e zeleno(mislam na zelencuk i ovosje)a od niv ne mozes da se prejades zosto nivnata kaloricna dejnost e mnogu mala to es sodrzat poveke voda od jaglehidrati.A da i plus sodrzat vitamini i minerali potrbni za odrzuvanje na metabolizmot.

2 литри течност обавезно секој ден,но тоа не значи дека само вода треба да внесуваме, нејзе ја внесуваме и преку сокови, овошје, чорби,...... одбегнување бело печиво, месо и шеќер .... :nesvest: :toe:

veke napisav odgovor na ovaa tema ako saka nekoj da ima dobro telo t.e vitko bez masni naslagi ne treba da drzi dieti tuku treba redovna ishrana no sepak ne obilni da konzumira dosta ovosje i zelencuk bogati so vitamini i dosta tecnosti vitaminot c dosta pomaga vo topenjeto na masnotiite kako na teloto taka gi namaluva i masnotiite vo krvra bez dieta tri litri voda po moznost destilirana kupena od aspteka so dosta limon isceden vo nea i jabolkov oced sekoj den najmaku 10 do 15 dena ke pocnete da primetuvate razlika probano i dokazano mozete i morkovot da go vklucite vo pijalokot probajt nema da ve kosta mnogu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom