Двојни стандарди !?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Мала забелешка, немојте да верувате дека ова е поизразено на Балканот или кај нас конкретно. :smir:

Како сте се справиле во минатото или како би се справиле доколку (би) ви извадиле муабети, како овој погоре??

Дали им дозволувате на оние луѓе, лепачи на етикети како “курва“,“ороспија“,“дроља“ и сл. да ви влезат под кожа и да ви диктираат како да се однесувате, како да си го живеете животот?

Нема да ги предадам машките сега :) доколку си признам, дека скоро секое машко потајно се восхитува, потајно ја посакува и обожува онаа девојка која знае да се носи цврсто со својот сексапил, која има целосна контрола врз она што го прави и не се плаши да биде она што е, макар и маркирана од многумина.

Доволно храбрите девојки можат многу лесно својата репутација на “ороспија“ да ја искористат во своја полза.

сега не можиме да ги наречиме ороспиии оти 21 век сме:smir:
сега уште од 12 години се спие со машко или незнам што.
нема потреба да ги нарекувам што се или како се.како си прават така ќе си најдат.
не сме ние машките што треба да судиме ни па женските меѓу себе.тоа е само озборување според мене.ако зборуваат повеќе луѓе за иста особа мора да има нешто нелии??? ако те интересира особата ќе мислиш на тоа ако не од едно уво влегува од друго излегува.:toe:

Нема да ги предадам машките сега :) доколку си признам, дека скоро секое машко потајно се восхитува, потајно ја посакува и обожува онаа девојка која знае да се носи цврсто со својот сексапил, која има целосна контрола врз она што го прави и не се плаши да биде она што е, макар и маркирана од многумина.
зошто да ги предадеш или да се срамиш од тоа да сакаш да си поминеш убаво со девојка која имала повеќе сексуални партнери пред тебе?
ако мислите дека сите женски за вас се чуваат сте се заебале гадно:helou:

Мала забелешка, немојте да верувате дека ова е поизразено на Балканот или кај нас конкретно. :smir:
Факт е дека Е поизразено. Ама се сложувам дека поднебјето не е оправдување за нашата малограѓанштина. :)

Како сте се справиле во минатото или како би се справиле доколку (би) ви извадиле муабети, како овој погоре??
Па не верувам дека би имала многу што да направам. Едно знам: во поглед на партнери, би се молела да налетам на некого со поотворени видици кој нема да се замара со малограѓански муабети и кој воопшто нема да ги земе таквите трачеви за валидни како критериум при изборот да биде со мене.
Зошто има мажи што пола Скопје би го запалиле испровоцирани од такви некои маалски муабети без основа. Среќа што до сега барем сум налетувала претежно на цивилизирани. :icon_lol:

Дали им дозволувате на оние луѓе, лепачи на етикети како “курва“,“ороспија“,“дроља“ и сл. да ви влезат под кожа и да ви диктираат како да се однесувате, како да си го живеете животот?
Не.
Јес да немам слушнато за мене такви муабети нешто, ама да ми го диктираат животот? За инает уште послободно би се однесувала да им дадам причина барем да имаат за што стварно да зборуваат. :icon_lol:
Доволно храбрите девојки можат многу лесно својата репутација на “ороспија“ да ја искористат во своја полза.
Ова беше пишано со задња намера, уствари ДВЕ задњи намери.
1. Да ги охрабриш девојките да станат што повеќе „храбри“ (=ороспии).
2. Да ги утешиш ороспиите.
Признај, мамата! :icon_lol:

[/шала]

Ова беше пишано со задња намера, уствари ДВЕ задњи намери.
1. Да ги охрабриш девојките да станат што повеќе „храбри“ (=ороспии).
2. Да ги утешиш ороспиите.
Признај, мамата! :icon_lol:

[/шала]

I'm a slut supporter! :smir:

2008_08_06_slut.jpg

P.S. Само за Псај :) чек ит http://slut-o-meter.com/

Доколку имате барем еднаш употребено ваков термин кон некоја девојка, а верувам дека голем дел да :), тогаш одговорете во која ситуација тоа се случило?

- Курва ја викам мачкана пред зграда, пошто е трудна пред да доцицаат претходните мачиња, и сите мачиња се различна шарка, а она е бела. Тоа не ја прави лоша мајка, напротив, сите се живи, ене цел мачкарски фамилијарен одред за борба против глувци и бубашваби.

- Курва и викам на другарка ми (ама у второ лице, курво!) кога и љубоморам ако прва ќе го привлече вниманието на некој згоден дечко. Ако му напраи и муабет, ондак е курво светска!

Што имате од тоа, односно што добивате со лепењето деградирачки термини некому?

Мачката ептен се вреѓа, цел ден одбива да јаде мевце ако ја викнам курва отсабајле. Другарка ми ми враќа со иста мерка па се смееме.

Се чувствувате ли подобро доколку наречете некоја девојка “ороспија“ или “курва“?

Да, така се тешам кога некој мој симпатија и обраќа повеќе внимание на неа, а не на мене. Не дека е поубаа и поцицлеста, него дека е курва, затоа мажите ја сакаат.

Ej mnogu fina tema!!!Epa vaka ja znam deka moevo svakjanej za "kurva"ili"orospija" ne e bas kako sto treba,ama toa e toa!!!Ja gi vikam orospii devojkite sto mi zgreslie vo odonos na mojot zivot!!!Pr. ja sega ja vikam orospija mojata bivsa "najdobra" drugarka poradi toa sto svativ nekoi raboti za nea koi ne gi znaev(me lazela,me koristela i.t.n.),a ne poradi nejziniot seksualen zivot!!!Za toa ne govoram i nema ni da govoram i da lepam etiketi,ne se zamaram!!!Iako kaj poveketo od drugarkite sum zabelezala deka epitetot orospija go davaat na devojki koi im go zemale deckoto,na segasnata devojka na bivsiot i.t.n. Za razlika od niv jas go kazuvam za da gi izvadam losite misli od sebe,potocno da se isturam!!!:bip:

Ороспија не употребувам зашто самиот збор ми е многу сељачки. Секоја друга "достојна" замена јавно признавам дека ја употребувам :)

И не се согласувам баш со темава...
Јас ако некоја девојка сум ја нарекла ороспија, курва, дроља или што и да е, од причина што сум и била љубоморна или ми згрешила нешто не значи дека и ти така ќе ја наречеш и дека таа ќе стане навистина ороспија. Но, кога за една иста девојка повеќе од половината викаат дека е ороспија па и не верувам баш дека и се љубоморни и дека нема барем тронка вистина во нивните зборови.
Како и да е уште од старо останало дека "Кај што има чад има и оган", тоа е тоа.

vidi vaka ovde paga natalitetot poradi vakvi gluposti okolu 90% od moite drugarki koi imaat 20 godini se nevini pola od niv sakale da go napravat toa so nekoj sto go sakale ama ne go napravile poradi vakvive sranja koga doznaa deka sum imala seks so moeto segasno momce po eden mesec idenje se sokiraaa u stilo kao ne go znaes kako da sum dala zlato vreno milion dolari seriozno ne gi svakam devojcinjava kako da davaat dijamanti i rubini se ponasaat ane kako na potreba koja treba da se zadovoli i toa e seto prirodno a ne neso gnasno ....

И не се согласувам баш со темава...
Јас ако некоја девојка сум ја нарекла ороспија, курва, дроља или што и да е, од причина што сум и била љубоморна или ми згрешила нешто не значи дека и ти така ќе ја наречеш и дека таа ќе стане навистина ороспија.
Но, кога за една иста девојка повеќе од половината викаат дека е ороспија па и не верувам баш дека и се љубоморни и дека нема барем тронка вистина во нивните зборови.
Како и да е уште од старо останало дека "Кај што има чад има и оган", тоа е тоа.

Ко погодена за тебе е темава, изгледа не си ја сфатила или не си ја прочитала сериозно :)

Како може повеќе од половината да зборат вистина,која е таа “половина“ која може да суди некому?
А има разни причини кои ги наведов, најчестите, зашто некој се обидува да извалка нечија репутација.

Башка, што има ти или било кој друг да се занимава со нечиј интимен живот и да означува како “неморални“, можеш ли барем да докажеш било што во однос на нечиј приватен живот, освен трачеви?

Нормално дека има исклучоци, но јас велам дека генерално се злоупотребува баш на идентичен начин како твојот.

Меѓу девојките, обично на онаа девојка која е прилично популарна меѓу машките, и се лепи етикета на “ороспија“. Иако можеби истата воопшто и да немала секс, може невина е уште, никој неможе ништо да тврди, но онака ете од завист. Најчесто загубата на дечкото или неговиот интерес во самите нив, го оправдуваат како преземање од страна на некоја лесна девојка, некоја ороспија.

Друга ваква слична ситуација е кога посакуваниот дечко е зафатен, па неговата девојка по дифолт мора да е “ороспија“, или кога се работи за девојката на нивниот бивши.

Многу често оние девојки кои се облекуваат поотворено, се восприемани од околината како “ороспии“.
Во многу случаи на силување на пример, се вели дека “самата си го бараше“, баш поради стилот на облекување, пирсингот, тетоважите и сл. кое наводно ги провоцира потенцијалните силувачи.

Она кое мене лично ми е најсмешно, е кога оние девојки што сеуште немале секс, од Х причини, се обидуваат да докажат дека се подобри од некоја друга девојка карактеризирајќи ја како “ороспија“ и уништувајќи и ја репутацијата.

Поголемиот дел од луѓето сака да слуша валкани работи за некого.
Многу ретко тема на муабет е поштеноста,лојалноста,бескомпромисната љубов итн.“леле оваа девојка колку му е лојална на дечкото“ :)
туку ќе биде “која курва еј, се изеба со пола град“.

И да си свесна самата, дека ниту ја познаваш девојката, ниту може некој да ти потврди било што за неа, сепак ќе се приклучиш на поголемата група луѓе кои ја напаѓаат девојката, отколку да заземеш на пример неутрален став или не дај Боже да им противречиш дека неможат така да генерализираат.

Темава ја видов доста касно ама не е премногу касно чим уште е отворена..
Не велам дека не го користам терминот.. Го користам но не пречесто.. Ипак не напразно..
Ги викам ороспии спонзорушите..
Ги нарекувам ороспии/курви/ефтини/дрољи/прости бештии оние што ги гледам често со различни.. Албанци. Што сепак можам да ги класифицирам и во спонзоруши зошто не би биле само и само со Албанци и тоа со оние полни ко брод да не им е до пари..
Ороспии - Девојки за кои што не претпоставувам туку од прва рака ЗНАМ дека имале секс со некои фаци на мување или само на 2 погледи со тип што исто така знам дека не им фаќа па и нешто посебно око и тоа во веце во кафич/ школско wc/ позади прва грмушка.. Кај се нашло.
За жал познавам многу вакви..
А не го користам терминот да речеме ради љубомора или нешто затоа што не сум љубоморна можам слободно да кажам НИКОГАШ. Го имам тоа што го сакам.. А го сакам тоа што знам дека можам да го имам..
Сепак како етикета зборот ороспија е многу лоша работа.. Во онаа смисла да речеме вистинската како девојка што менува многу сексуални партнери не би сакала да го користам.. Затоа што реално гледано ок каде што има чад има и оган ама ипак понекогаш на момците и напразно им меле устата, а и добро викаат - Тој што дупи не ломоти..
Дечките неретко викаат ороспија за девојка што ја мувале и неможеле да ја легнат..
За девојка што им дозволила да пипнат повеќе но повторно неможеле да ја легнат..
Или пак за девојка што свршуваат само што ја гледаат а неможат ни да и се приближат.
За девојка што послободно се облекува или однесува..
Девојка што има поголеми квалитети. И не ги крие. А и нема зашто нели.
И кога ќе се соберат повеќе од ваквиве.. И ќе се скапаат праење муабет на тема - *Леле што и праев..* тука се лепи етикета..
Никој нема муда да каже - *Леле што БИ и праел..* или можда.. *Што СОНУВАВ дека и правам..*

А инаку.. И за мене се вртеле вакви муабети и искрено смешно ми е..
Вчера баш разбрав новост за себе као.. Ај да некажам што сум праела со тип што не сум го ни погледнала поинаку освен другарски во животов..
А муабетот кажан директ од него..
Смешни ми се такви ствари.. Но сепак бидејќи наведов погоре на кои девојки им се лепи таа етикета мене па и воопшто не ми смета..
Мал град, уште помала држава.. Секој со секој ако не директно посекако индиректно се познава.. Луѓето кај нас веќе немаат што да праат сами со себе.. Вадење муабети = трачање време и за некои доста интересна занимација..
Еден почнува.. Мнозинството го прифаќа.. А особата која е во средина само треба да е доволно паметна и да не се замара..
Лош менталитет = Лоши муабети/етикети па со тоа и = Ефтино општество..
Поголеми ороспии од оние што започнуваат со лепење етикети без разлика дали се машки или женски не постојат..

"You all have got to stop calling each other sluts and whores. It just makes it ok for guys to call you sluts and whores. "

Ова е извадок од филмот "Mean Girls" кој покажува дека овие зборови веќе се употребуваат како добро утро и дека всушност го немаат вистинското значење туку се "лепат" и за најбезвезни работи (како на пример една другарка и се јавува на друга и ја викаат да идат на кафе и оваа и вика не можам болна сум и оваа и враќа Ах ти курво ??? ).

Во мојот случај овие зборови најчесто сум ги употребувала за оној тип на девојки што му се пуштаат на дечко ми (иако знаат дека има девојка,просто не ги интересира тоа ) ...е за нив без размислување одма кажувам дека се дрољи.Безвезе е зборот ама ете изреволтирана сум во тој момент и го кажувам,е сега дали господичната е навистина дроља или не навистина незнам....ама самото такво нејзино понашање ме наведува дека е и затоа така и ја нарекувам :smir:

Пред да отвори тема некој за клипчево.
Мислам дека има уште многу да се дискутира на темава.

Пред да отвори тема некој за клипчево.
Мислам дека има уште многу да се дискутира на темава.

Ова значи дека мажите имаат за што да се борат и да се активираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom