DVB-S

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Здраво !
Каква антена е потребна за DVB-S, ваков ресивер има вградено во телевиозорот и дали има слободни канали HD, 3D ? Благодарам :))

DVB-S- Digital Video Broadcasting Satellite.

Ти треба сателитска антена и можеш да ги гледаш некодираните сателитски канали, а за кодираните ти требаат сателитски картички(Irdeto, Viaccess, Videoguard, Nagravision, Mediaguard...). HD и 3D има слободни, можеш да си видиш на www.lyngsat.com. Убавите HD и 3D спортски канали од платформата Sky ти се кодирани во NDS Videoguard, а имаш некои обични германски канали во HD и 3D кои не се кодирани.
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 09:06 ---
А што телевизор имаш и дали има слот за Smartcard?

EDIT: Можеш да ги следиш HD каналите кои се на DVB-S транспордери(на сателитот), а тие што се на DVB-S2(повеќето се на DVB-S2) нема да можеш.

DVB-S- Digital Video Broadcasting Satellite.

Ти треба сателитска антена и можеш да ги гледаш некодираните сателитски канали, а за кодираните ти требаат сателитски картички(Irdeto, Viaccess, Videoguard, Nagravision, Mediaguard...). HD и 3D има слободни, можеш да си видиш на www.lyngsat.com. Убавите HD и 3D спортски канали од платформата Sky ти се кодирани во NDS Videoguard, а имаш некои обични германски канали во HD и 3D кои не се кодирани.
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 09:06 ---
А што телевизор имаш и дали има слот за Smartcard?

EDIT: Можеш да ги следиш HD каналите кои се на DVB-S транспордери(на сателитот), а тие што се на DVB-S2(повеќето се на DVB-S2) нема да можеш.
Телевизорот е LG LM615S незнам дали е s2 а слот за картичка има еден незнам каков е и дали се најдуваат овие картичкиве за гледање на канали која е најдобра и што канали нуди повеќе ми е за 3D :)

Само DVB-S сигнал може да се следи. За следење на сателитскиот сигнал преку овој модел на ТВ треба сателитска антена + Conditional accesss module + соодветна картичка.
Cam модулот е читачот на картичката, во зависност од начинот на кодирање на каналите следи различен модул.
HD и 3D канали има малку во DVB-S стандард за прием на MPEG2 компресирани аудио и видео протоци.
Поголемиот дел HD и 3D канали користат DVB-S2 стандард кој пренесува MPEG4 проток.
Скапо е брат да купуваш додатна опрема Cam модул(и) и катричка(и) нема да сакаш да ги знаеш цените, а нема многу 3D канали.

Телевизорот е LG LM615S незнам дали е s2 а слот за картичка има еден незнам каков е и дали се најдуваат овие картичкиве за гледање на канали која е најдобра и што канали нуди повеќе ми е за 3D :)

42" (106CM) CINEMA 3D TELEVIZOR SA DVB-T/C/S2 TJUNEROM, DLNA, LED OSVETLJENJEM I TANKIM OKVIROM

http://www.lg.com/rs/televizori/lg-42LM615S-3d-televizori

Имат DVB-S2 сателитски тунер, CAM модулите ти се околу 50 евра, претплатата на сателитските телевизии ти е околу 800-1000 евра годишно.

Pa bolje zemi si satelicka oprema tanjir + motor+dreambox 500HD+Shering
i ke si gledas se HD kanali i 3D site sto gi ima na 3d.
Najdobra opcija ti e ovaa.

Ај и јас да прашам пошто немам појма,јас имам LG 42lm620s DVB-T/C/S2 HD,има слот за картичка,ме интерсира дали ако земам плоча се што треба,ке можам да гледам сателитска и дали сите канали се кодирани,

Ај и јас да прашам пошто немам појма,јас имам LG 42lm620s DVB-T/C/S2 HD,има слот за картичка,ме интерсира дали ако земам плоча се што треба,ке можам да гледам сателитска и дали сите канали се кодирани,

Ќе можеш да ги гледаш некодираните канали, но најпопуларните канали се кодирани и ќе ти треба картичка.

а кај може да се набават тие картички и колку пари се,ако знаеш

Тие картички се на провајдерите, секој провајдер си има посебна картичка(Sky Italia користи Videoguard, HRT користи Viaccess, Al Jazeera Sport користи Viaccess и Irdeto 2...), ама најдобро за кодираните канали ресивер да си земеш пошто овие картички се многу скапи да ги купиш и тоа на годишна претплата што е скапо, а еве некои оператори ги впаруваат со ресиверот(како Тоталтв) и картичката работи само во оригиналниот Тоталтв ресивер. А картичката во телевизорот ја внесуваш со CL модул(Irdeto, Viaccess...) и тие се скапи.
Затоа најдобро за кодирани канали е ресивер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom