Два монитори на едно PC

• Креатор на темата Креатор на темата By Me
  • Време на започнување Време на започнување

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Дали има некој начин да се поврзат два монитора на едно Писи дека сакам да добијам поголем работен простор за работа.Ако постои...како??
:salut:

za toa ti trebaat dva monitora i eden pc ^ ^

Mozes samo ako grafikcata karticka ti poddruza dva monitora, te ima dva izleza.
Sto graficka imas?

Мислам дека имаше и програм некој да инсталираш за таа проблематика колку што знам јас.

Препорачувам Ултрамон за сите оние кој користат повеќе од еден монитор навистина мало програмче кое заштедува време

Или ако имаш Windows 7, може со една графичка.

Све праи сам.

Да, знам за новата опција на Win7... Start->Control Panel->Add New Hardware->Advanced->Create new DVI output on my graphic card.

Во Home верзијата може да направи само еден излез плус, но со Ултимејт може до 6!

Да, знам за новата опција на Win7... Start->Control Panel->Add New Hardware->Advanced->Create new DVI output on my graphic card.

Во Home верзијата може да направи само еден излез плус, но со Ултимејт може до 6!

А пази го трикот на Ultimate - Start>Control Panel>OS Manager>Be incompatible with Linux distributions.
А сервер верзијата има опција Boost Sales. :devil3:

Иначе, за два монитори на еден PC ти треба графичка со два излези. Simple as that.

А пази го трикот на Ultimate - Start>Control Panel>OS Manager>Be incompatible with Linux distributions.
А сервер верзијата има опција Boost Sales. :devil3:

Иначе, за два монитори на еден PC ти треба графичка со два излези. Simple as that.

Boost Linux sales? :pos:

Мислиш на екстенда, како во училиштата ?

Све праи сам.

На секој ОС го има ова бе, од драјверите зависи. За нвидиа е барем просто. Десен клик на десктоп, nVidia Control Panel - Set up multiple displays... и ќе избереш дали иста слика, дали extended.

А ова Create new DVI што му доаѓа? Ако нема два излеза пак нема да може така?:D

Све праи сам.
На секој ОС го има ова бе, од драјверите зависи. За нвидиа е барем просто. Десен клик на десктоп, nVidia Control Panel - Set up multiple displays... и ќе избереш дали иста слика, дали extended.
Е нормално, секој Windows поддржува повеќе монитори. Треба графичката да има 2 (скоро сите графички денес) или повеќе излези. Новите Радеон 58xx имаат 4 а се планираат и верзии со 6!

А ова Create new DVI што му доаѓа? Ако нема два излеза пак нема да може така?:D
Не постои таква опција. Внуче се зафркава со сѐ што е од Мајкрософт. (неоправдано за многу работи, само за да биди против МС)

Земи си ати 5xxx за ејфинити конфигурација, многу подобро решение од све друго.

Бибил, имаат 2 дви порта и еден дисплај порт се на се 3.

неоправдано за многу работи, само за да биди против МС

Повели, најди нешто за што сум против М$, што е неоправдано.
За се сум дал аргументи кои, особено после твојов коментар, се сомневам дека можеш да ги сфатиш.

Само, те молам, пошто не те знам, пред да продолжиш со бесмисленава дискусија, пиши со што имаш искуство, да знам дали да си трошам време да дебатирам со некој кој што знае што збори, или немаш појма, само јадеш бурек. Ок?

Земи си ати 5xxx за ејфинити конфигурација, многу подобро решение од све друго.

Бибил, имаат 2 дви порта и еден дисплај порт се на се 3.

Е ај види на сликиве, 4 имаат. 2 DVI, 1 Display Port, 1 HDMI

Повели, најди нешто за што сум против М$, што е неоправдано.
За се сум дал аргументи кои, особено после твојов коментар, се сомневам дека можеш да ги сфатиш.

Само, те молам, пошто не те знам, пред да продолжиш со бесмисленава дискусија, пиши со што имаш искуство, да знам дали да си трошам време да дебатирам со некој кој што знае што збори, или немаш појма, само јадеш бурек. Ок?

Ако почнеме, многу офтопик ќе забегаме, освен ако не се отвори посебна тема МС против Останатите. А и да почнеме ќе се сведи на јас велам win повеќе нема сини екрани а линукс има црни, ти обратното, односно ќе има многу негирање на аргументите од другиот, па така и не вреди да се прави тема.

Да но неможе да се приклучат 4 монитора, туку 3 најмногу. Додека во иднина за 5890 или поточно 5870X2 ќе може 6.

Заборавив да кажам дека се спрема и 5870 со 2GBvram просто наречена, six заради опцијата да се приклучат исто така 6 монитора на неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom