Духови, сеништа (сенки)...

• Креатор на темата Креатор на темата PANKERKA
  • Време на започнување Време на започнување
И после ја сум била заебант :ROFLMAO:
Da de nemam jas popametna rabota ke lazham lugje tuka po forumov za da bidam interesen. Ako sakav da bidam "faca" na forumov ke trolav... Tie se najinteresni i najpopularni za svesta vo drzavava.

со вакви лујге и да споделиш џабе ти е, ко ке умрат ги молам ако можат да ме исконтактираат, да знам што се случува со духот дали и тој умира, за кој се уверени дека не постои.

Jas obicno razmenuvam fb, skype akaunt ili slicni alatki za socijaliziranje i internet komunikacija. Iako sum insistiral, dosega ne sum uspeal da dogovoram sredba, verojatno sum im premnogu odbiven na fizicki plan, a moze i nemam karakter, koj da znae.

Последно уредено:
Интересно.

bfnuxu.jpg

Да не постираше ваква глупост немаше да знајме колку си интересен ...
Да не го постираше "интересното", немаше да знаеме колку си заблудена, неука, глупа... Карактеристики и особини ништо поразлични од луѓето кои живееле пред 1000 години и верувале дека постојат вештерки кои летаат на метли.

Многу често се случува да се сретне "дух" на фотографија. Само тоа не е онака во матријализирана форма... jan.orb.caller.1.jpg roc1-dj930b.JPG
Овие орбови на сликите се всушност дух, душа поточно една топка свест. Душата може да се матријализира и во физички изглед или пак само да остане онака во форма на топка. Начесто орбови се фотографираат покрај гробови, покрај стари куќи итн. Побарај ја емисијата "Na rubu znanosti" епизодата каде се зборува за светлечки тела и орбови прекрасно е се објаснето. Овие работи можат да се гледаат и со голо око само треба многу вежбање или пак дарба вродена. Ако те интересира вакви разговори слободно ке се муабетиме овие тролачиве нека се прават паљачовци ич не се замарај.

Многу често се случува да се сретне "дух" на фотографија. Само тоа не е онака во матријализирана форма... Прегледај го приврзокот 106220 Прегледај го приврзокот 106221
Овие орбови на сликите се всушност дух, душа поточно една топка свест. Душата може да се матријализира и во физички изглед или пак само да остане онака во форма на топка. Начесто орбови се фотографираат покрај гробови, покрај стари куќи итн. Побарај ја емисијата "Na rubu znanosti" епизодата каде се зборува за светлечки тела и орбови прекрасно е се објаснето. Овие работи можат да се гледаат и со голо око само треба многу вежбање или пак дарба вродена. Ако те интересира вакви разговори слободно ке се муабетиме овие тролачиве нека се прават паљачовци ич не се замарај.
Ili toa ili prljav objektiv...!

Ili toa ili prljav objektiv...!
Незнам колку приметуваш ама орбовите на сликите што ги прикачив се на различна оддалеченост. Објективот создава рамна фотографија а овие се едно понапред едно поназад некако како да не е до валкан објектив... Башка неможе да е случајност тоа што највеке ги има пограј гробишта, покрај свети места и објекти. :)

Многу често се случува да се сретне "дух" на фотографија. Само тоа не е онака во матријализирана форма... Прегледај го приврзокот 106220 Прегледај го приврзокот 106221
Другар, кажи му на тој гостинот во "Na rubu znanosti" да си ги напика во газ теориите негови, пошто не се тоа ни духови, ни топки свест, ни божји муда.
Тоа е обична ретрорефлексија на светлината (од блицот), која се одбива од честичките (прашина и сл.), снегот, дождот, кои се наоѓаат на и блиску леќата на фотоапаратот. Овој "паранормален" ефект најлесно може да се постигне ноќно време, додека врне снег, со помош на дигитален фотоапарат со блиц. :)

Зарем не си видел слика сликана ноќно време, во зима, додека врне снег!?

snownight2.jpg

Music%26Atmosphere-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D0%B5-Faithless-Insomnia-757422.jpeg

DSC_53.JPG

Башка неможе да е случајност тоа што највеке ги има пограј гробишта, покрај свети места и објекти. :)
Тие теоретичарите на заговор што ти го перат мозокот, се луѓе кои живеат во светот на бајките. Фасцинирани се од паранормалното, и полека со тек на време почнуваат да забегуваат со паметот. Ќе направат сè за да те убедат дека тоа се духови снимени покрај гробишта.

Претпоставувам немаш повеќе од 15-16 години, знам дека и ти си фасциниран од овие работи, но издржи, не го губи разумот. Кога ќе го изгубиш разумот, не орбови... ќе почнеш духови да гледаш кај што возат точаци на едно тркало.
Не те тролам, ова ти го кажувам најискрено, бидејќи си мал и сеуште си во развој. Некогаш реагирам поостро на вакви теми, но тоа е бидејќи секојдневно среќавам тешки пациенти, и више преку колено ми се дојдени.

Пробај малку критички да се поставиш кон некои работи. Не припишувај сè на паранормалното, не е светот таков каков што си го замислуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom