Дување балончиња

• Креатор на темата Креатор на темата Болиглава
  • Време на започнување Време на започнување
И ја дував. Ко имав десет години.

Аххх, ме вративте на убавите денови од моето детство...Кои не ги дувал тие балончиња. Сум купувала специјални такви, шарени, со ликови од цртани и сум се радувала највеќе кога ќе направев големо балонче...

Ах...those were the days...:pipi:

Јас како секое бесно детиште мореше да направам глупост и со ваква работа.
Седевме кај мене во двор со моите и дедо ми дојде од пазар и ми даде такво шишенце со течност за правење балончиња(објаснување и пол, хаха) и јас така паметно како што правев балончиња трчав по нив и пробував да ги лапнам. :pos2: Ми бегаа ептен па го зедов тоа стапчето и го брцнав в уста па другпат моите не ми купија такво и плус дедо го караа заради мене. :kesa:

еееееееееее како ви текна на ова....и јас дував балончиња!!! дедо ми ми направи од жица алатка за дување во форма на срце и сите другарки му љубомореа!!! секад се трудев да направ најголем балон што можам, или пак два споени!!! кои времиња беа тоа!!!!

Еднаш со тоа стапчето си брцнав во око и оттогаш не дувам.

Не дував никогаш балончиња.

Кој ќе организирате балонијада, викните ја ќе бидем судија :helou:

Кој ќе организирате балонијада, викните ја ќе бидем судија :helou:

Не мора, и ние имаме очи.

А јас пак, исто обожавам да дувам балончиња.Порано ќе се соберевме цело маало во двор и си дувавме, ама не сме организирале балонијада.Ама барем си дувавме:)

Како мала дував постојано, и сеуште ја имам таа навика...просто уживам во тоа...:vozbud::vozbud::smir::smir::smir:

Курте, фала на потсетата.
Утре одам една партија на дување.
Да свршам работа(I).

денес балончиња со сјај....утре Балко у најлон. :)

Тоа беа времиња кога дував...балончиња. :)

Се заборави ова хоби тотално. Како занаетџииене во Чаршија замре...

И јас како и сите дував болончиња. Колко ли пати сум се зафркнувал односно пиел сјај и вода :icon_redf

УУУбаво ми е! Имам и слика :)
ftmq6s.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom