- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 0
До кога ќе ја спомнувате 2001 како мерило за моќта на учките против македонските безбедносни структури? Сите знаат дека 2001 беше сценарио во кое на македонската војска и полиција и беше забрането да пука. И толку, ништо повеќе од тоа. Џабе зборуваш за храброста на Албанците, кога сите акции ги правеа од кукавички заседи. И кажи ми, кој сака војна пак? Кој сака дестабилизација? Не знам ниту еден Македонец кој го сака ова. А уште помалку Албанците кои и така се веќе длабоко навлезени во безбедносните структури, еден куп командири, офицери, воа-ноа се Албанци, па ако дојде до некое си пукање како во главата твоја, на која страна ќе бидат тие? Ќе си ја вршат работата или ќе и служат на големата кауза за Голема Албанија. Искрено не знам црна дупко, кажи ми за ова.
А за македонскиот идентитет...само вакви за тоа -> :pos2::pos2::pos2:
Ne znam kolku om bese zabraneto da pukaat . Vo slupcane bombardiraa pravo vo podrumot na edna kuka, polna so deca i zeni, zaginaa preku deset dusi, site zeni i deca, megu koi i edno godisno bebe. Nemoj te molam da se protivis na ova. Toa e najgrozomorniot nastan od celava taa situacija vo 2001.
A ne znam po koi pat povtoruvam deka najmalku sto sakam a sigurno i sekoj albanec vo drzava e vojna, no isto taka najmlaku sto sakam e nepravedno odnesuvanje na drzavata kon mene ( posle vojnata trgnaa nekako rabotite, ama ocigledno e deka pubertetlijata godinava saka se da vrati na staro). Zatoa kako edinstvena opcija , iako sigurno posledna od site, bi bila povtoren konflikt. Od konfliktot isto taka po 500 pat povtoruvam, gubi samo drzavava, i nikoj drug.
Ama koga nekoj me pritisnal do kosot na sobata i me ebe siledjiski, ke se potrudam da go srusam zidot. Nisto cudno nema vo toa.