Другарка на сопругот

• Креатор на темата Креатор на темата obicna&sexy
  • Време на започнување Време на започнување
Значи сепак ке сакаш и ти тука во тоа пријателство да се уклучиш како нејзин сопруг .....

Па фала богу, замисли ако дојде во нашиот дом, сигурно нема да седам како намќор во еден ќош и да мрчам зошто жена ми другарува со тој човек. Муабет, ова - она ќе сватиш што човек е, па и дури ако не ми се свиѓа како карактер, ако жена ми нема проблем со него, немам ни јас...сигурно нема да и се качувам на глава и да и досаѓам на секои 5 минути заради тој човек... за разлика од некои други кои си ја бараат само бељата

Не смеј тој мажо така да те понижава. И народ гледа застрамота, на шо личи то? Одма да си му забранила да се гледа со другарката. Речи му да ја заборај и дека ќе му го памтиш за цел живот тој така те страми пред други луѓе да те оговарает. Кизнај шо зборват за тебе сеа зад грб.
Ја да су на твоје место че го ништа.

Зошто све мора да е заедничко? Дури и пријателите? Бракот не значи трансформација од двајца луѓе во еден хермафродит, па све да биде заедничко. Имам многу машки другари, ко браќа ми се и никогаш за ништо не би се откажала од нив, исто ко што очекувам идниот ми партнер да има другарки и да се дружи со нив. Колку ме нервира тоа све морало да биде заедничко, индивидуалност во брак никако.

Затоа што си во брак. Бракот и те како е голема трансформација со многу компромиси.

Па фала богу, замисли ако дојде во нашиот дом, сигурно нема да седам како намќор во еден ќош и да мрчам зошто жена ми другарува со тој човек. Муабет, ова - она ќе сватиш што човек е, па и дури ако не ми се свиѓа како карактер, ако жена ми нема проблем со него, немам ни јас...сигурно нема да и се качувам на глава и да и досаѓам на секои 5 минути заради тој човек... за разлика од некои други кои си ја бараат само бељата
Така и си мислев , ке сакаш и ти да се вклучиш во тоа пријателство да го запознаеш , да видиш со каков пријател сопругата другарува ....ке сакаш да се трансформира на некој начин во заедничкотоа пријателство

Како бе можете да се замарате со такви работи? Па зошто влагате во врски и бракови ако немате елементарна доверба во партнерот? Никад бе не сум зуцнала за пријателства на дечко, никад нема да зуцнам. Јас имам многу машки другари и мене дечко да ми рече да не се слушам или да ми прави проблеми околу тоа ќе му ја треснам една. Не поднесувам контролирање. За све можам да направам компромис во врска, буквално за се, освен за вакви работи.
Луѓето не се посед, не се имот кој го поседувате, тие се луѓе кои имале живот и пред вас, побогу! Не запира нечиј живот, само затоа што почнал со вас во врска. И ако некого навистина сакаш, ќе го оставиш да има пријателства и никогаш не би му/и дозволил/а да се оттуѓи од оние кои му се блиски. Само себичен, егоистичен човек може тоа да му го направи на друг човек.

омажи се за мене? :love:

Така и си мислев , ке сакаш и ти да се вклучиш во тоа пријателство да го запознаеш , да видиш со каков пријател сопругата другарува ....ке сакаш да се трансформира на некој начин во заедничкотоа пријателство

Ај ти што ќе правиш ако дојде другарката во вашата куќа на гости...?

Дали сметате дека е Ок вашиот сопруг да има другарка и сеуште да се слушаат ??? Или јас сум проста и љубоморна или имам право што ми пречи тоа ????????

Ти имаш проблем со самодоверба и се плашиш од неа да не ти го "украде"? Да сакала да биде со него, немало да ти биде сопруг нели? ;)

Само жена знае како од ништо да направи беља :tapp:

Ke ja prasam prvo dali i Bufon i e isto drugar kako mojot soprug:pipi:

Се напали а...? :icon_lol:

Buffon-gianluigi-buffon-31335180-426-600.jpg

Ти имаш проблем со самодоверба и се плашиш од неа да не ти го "украде"? Да сакала да биде со него, немало да ти биде сопруг нели? ;)

Само жена знае како од ништо да направи беља :tapp:

Што ако ја запознал другарката откако стапил во брак м ?
Од кај си толку сигурен дека нема нешто или пак има афера :)

Што ако ја запознал другарката откако стапил во брак м ?
Од кај си толку сигурен дека нема нешто или пак има афера :)

И да ја запознал еве да речеме вчера...Што е проблемот кога некој е во брак да има и другари и другарки? Тоа не значи дека одма "има нешто" нели? Еве јас сум слободен, ни девојка ни жена. И што излегува...кога ќе бидам во брак сите оние што сум ги имал како другари, а посебно другарки не смеат да постојат повеќе во мој живот? Ма дај бре, имам девојки со кои сум заедно сигурно над 15 години и не може некоја што ќе ми биде жена да ми кажува дали да се слушам/гледам со нив!!! Ако сака да види дали има нешто повеќе од другарство меѓу нас, слободно нека дојде. Ако не сака, подобро да молчи...инаку може да си го добие. Подобро развод, отколку да изгубам другарка од детство со која сум поминал се и сешто ;)

И да ја запознал еве да речеме вчера...Што е проблемот кога некој е во брак да има и другари и другарки? Тоа не значи дека одма "има нешто" нели? Еве јас сум слободен, ни девојка ни жена. И што излегува...кога ќе бидам во брак сите оние што сум ги имал како другари, а посебно другарки не смеат да постојат повеќе во мој живот? Ма дај бре, имам девојки со кои сум заедно сигурно над 15 години и не може некоја што ќе ми биде жена да ми кажува дали да се слушам/гледам со нив!!! Ако сака да види дали има нешто повеќе од другарство меѓу нас, слободно нека дојде. Ако не сака, подобро да молчи...инаку може да си го добие. Подобро развод, отколку да изгубам другарка од детство со која сум поминал се и сешто ;)
:ROFLMAO:немој многу да збориш ,зашто тие што зборат вака обично во брак се најголрми “паучари “,брат и на другарка ми исто вака збореше и се зезаше со некои другари кои се оженија пред него како станале паучари ,а после тој дури и со смукалка во рака другарка ми го има начекано а не па за друго ...

:ROFLMAO:немој многу да збориш ,зашто тие што зборат вака обично во брак се најголрми “паучари “,брат и на другарка ми исто вака збореше и се зезаше со некои другари кои се оженија пред него како станале паучари ,а после тој дури и со смукалка во рака другарка ми го има начекано а не па за друго ...

Во сечија околина постојат еден куп примери кои ја подржуваат и едната и другата страна. Интересно е како секој си ги бира оние примери кои му се блиски до размислувањата и потоа насила се обидува да ги протне како аргументи со кои ќе си го поддржи ставот во дискусијата.

Ситуацијата на Дијана и Камила, како и ситуацијата на братот на другаркати се изолирани случаи и не се репер за генералната состојба, а уште помалку се репер за индивидуална. На секој твој пример против, јас ќе напишам пример за. На крај, пак нема да се сложиме.

Мотото „верувај, но проверувај“ е прикриено признавање на фактот дека постои љубомора и недоверба. Инсистирање на дружба со сите другари и другарки на партнерот е прикриен обид за контрола.

П.С. И маж што чисти со правосмукалка не е папучар, туку домаќин :P

Ахам толку многу си поминал со другарката што и децата би си ги оставил и жената поради денешните пријателства (y)Се надевам дека другарка ти не размислува толку плитко колку тебе :) Факт е дека во брак нема да можеш да излегуваш исто како порано и секогаш сам без разлика што ти со таа другарка си живеел 30 години пред да се жениш.
Јас се кладам дека ти ни девојка немаш фатено уште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom