Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
добро е :) се согласувате со мене дека е дрога барем. ја мислев пола и повеќе ке одговорат као даемек не спаѓа у дроги зашо била широко пространета ја сметаат ко опојно сретство и тн. али не е битно Инаку.. принц оф евил. и кокаинот се прави од растение нели? значи ли ова дека може да се споредува со марихуаната?

Тоа е веќе дискутабилно.
Прво пијанство: дрво сум од 2 пива.
Шесто пијанство: дрво сум од 3 пива.
Стото пијанство: многу пива ме праат дрво.

Дефиниција за дрво: едвај одам. Дали тоа одење едвај е промена на физичката состојба? - Да. Дали алкохолот е дрога? - По логика: да. По економски гиганти: не.

Фино.

Дали според тоа и алкохолните пијалоци се дрога? И цигарите; бидејќи и тие удираат у глава?

Знам дека сум офтопик ама од кога цигарите удираат у глава, еве јас сум пушач не некој страстен (без 2 до 5 цигари на ден не поминувам), па не сум приметил да ме удрат во глава

Знам дека сум офтопик ама од кога цигарите удираат у глава, еве јас сум пушач не некој страстен (без 2 до 5 цигари на ден не поминувам), па не сум приметил да ме удрат во глава

Незнам за твоето, ниту за туѓите искуства, но мене ми се јавува слаба вртоглавица од цигари. Патем, и никотинот се смета за дрога. http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4753

А па тоа да, ама не е психотропна супстанца колку што знам. И мене порано ми се јавуваа вртоглавици, особено ако не сум јаден и запалам цигара

А па тоа да, ама не е психотропна супстанца колку што знам. И мене порано ми се јавуваа вртоглавици, особено ако не сум јаден и запалам цигара
Аљо.
Нема везе дали те мава вртоглавица, тутунот мава во глава.
Прочитај си, едуцирај си зошто е тешко да се одвикнеш од тутун, и зошто се чуствуваш подобро и посмирено одкако ќе испушиш цигара.

Ај пробај да ги откажеш, да видиле дали ќе удрат на нешто(физичка зависност ми е муабетот...)

По таа логика и тие што пијат по 2л. Кока Кола секој ден се наркомани

По таа логика и тие што пијат по 2л. Кока Кола секој ден се наркомани

Кока колата содржи кафеин (и не сум сигурна за кокаин), што исто создава зависност.
God bless Google and those who often use it! :)

Фала што ме извести за кофеинот ја мислев џоинт и клаваат внатре

Кока колата содржи кафеин (и не сум сигурна за кокаин), што исто создава зависност.
God bless Google and those who often use it! :)
Кофеинот е тип на стимуланс што не ствара зависност
плус во кока колата е застапен во минимални колични, некои си 30мг што е 6 пати помалку од кафето...

Кофеинот е тип на стимуланс што не ствара зависност
плус во кока колата е застапен во минимални колични, некои си 30мг што е 6 пати помалку од кафето...
Тоа е телесна зависност.
Луѓето сами си ствараат “зависност“. Така човек може да е “зависен“ од било што.
Таква “зависност“ има и канабис сативата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom